Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

KEKAspor kurulsun – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 7 Ekim 2010 Perşembe 03:00:00
  Afyonkarahisarspor’un bu seneki başarıları, göğsümüzü kabartıyor. Bir yenilgi alındı ama o kadar olur. Bundan sonrası için umutluyuz en azından. Ve inanıyorum ki Afyonkarahisarspor bir gün mutlaka Süper Lig’e çıkacak. Hayal gelebilir hepimize, hayal kurmadan kim başarılı olmuş ki?
Lakin bakarsınız, ileride Kuzey Ege Kalkınma Ajansı Spor Kulübü kurulur. Hatta yeni bir lig kurulur, KEKAspor da o ligde yerini alır.
Spor Şefimiz Hüseyin Biçer’den aldığım bilgilere göre Uşak’ın profosyonel liglerde bir temsilcisi yok. Kütahya’nın temsilcisi TKİ Tavşanlı Linyitspor Bank Asya Ligi’nde. Afyonkarahisarspor Spor Toto 3’üncü Lig’de. Manisa’nın temsil edildiği futbol takımı ise Süper Toto Süper Lig’de.
Güçlerimizi birleştirmekten bahsediyoruz ya hep. Kuzey Ege Kalkınma Ajansı’nın kurulması ile birlikte bölge illerinin güçleri de bir anlamda birleştirilmiş oldu. Güçleri demeyelim, daha doğrusu potansiyelleri birleştirilmiş oldu. Allah nasip ederse 1 Aralık’tan itibaren proje çağrılarına çıkılacak.
Güç ve potansiyel başlıklarını düşünürken “Neden KEKAspor kurulmasın” sorusunu sordum kendime. Öyle değil mi? Madem Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Manisa illeri ekonomik ve sosyal bakımdan “birlikte hareket etme” andı sayılabilecek bir oluşum içinde, bu oluşumda sporun da yer alması mümkün değil mi? Sporun kendisi, sağlıklı yaşamın dışında ekonomik ve sosyal bir olgu zaten.
Bir maçta, sadece maç bileti değil, simiti, ayranı, ekmek arası döneri, köftesi, balonu, flaması da satılıyor. Maç günleri, maçın oynanacağı stadın etrafı, hayli şenlikli oluyor.
Diyorum ki 4 şehrin genç girişimcileri toplansın, kendi illerinin kulüplerinin faaliyetlerine asgari ölçüde devam edeceklerini, ancak bölgenin daha iyi bir konuma gelebilmesi için ortak bir spor kulübü de kurduklarını açıklasın. Mevzuatı bilemiyorum, belki Ajans’ın projelere sunacağı katkıdan bile yararlanır böyle bir girişim.
Tabii iş, sadece spor kulübü kurmakla kalmı-yor. Açıkçası, bu kulüp binasının da en azından Uşak, Kütahya ve Afyonkarahisar’a 15, bilemediniz 20 dakikalık mesafede olması gerek ki iletişim ve yönetimde kopukluk olmasın. Bu noktada önerim -ki maşallah takımların başından kovulan, televizyona çıkıp ahkam kesen ‘bir bilen’ yorumculara benzedim- Zafer Havaalanı’nın kurulacağı bölgenin yanına bir de büyük bir KEKAspor binası kurulmasıdır. Ulaşım çok kolay olur, ayrıca Afyonkarahisar ve Kütahya’nın termal zenginlikleri de bir adım ötede yer alır.
Spor Kompleksi ihalesi 19 Ekim’de yapılacak, yeni açıklamaya göre. Ya da yapılmayacak da tekrarlanacak. Çünkü ilk ihalede bazı firmalar düşük teklif vermiş ve ihale iptal edilmişti. Zafer Havaalanı’nın ihale sürecinde de sıkıntılar yaşanmış ve en sonunda Havaalanı ihalesi gerçekleşti-rilmişti. Spor Kopmleksi ihalesinin de er ya da geç yapılması bekleniyor.
Bu bağlamda KEKAspor önerimi hafife almayın lütfen. Afyonkarahisar’daki Spor Kompleksi, Altıntaş’taki Havaalanı bitirildiğinde Manisa’yı bilmem ama Afyonkarahisarlı, Kütahyalı ve Uşaklı gençleri spora teşvik etmenin daha kolay bir yolu yok.
4 ya da 5 ayrı ayrı takımla yukarılara tırmanmaya çalışmakla bir tek takımla yukarılara tırmanmak arasındaki farkı tahmin edebiliriz sanırım. Doğal olarak KEKAspor’un yönetiminin kimlerden, hangi illerden oluşacağı sorusu da kafamızı kurcalayacaktır. Hiç öyle kara kara düşünmeye gerek yok. Kuzey Ege Kalkınma Ajansı’nın yönetim tarzı bu konuda örnek olabilir. Bir merkez belirlenir. Önce o merkezdeki bir gönüllü kulüp başkanı olur. Daha sonraki yıllarda sırayla diğer merkezlerdeki gönüllülerin de başkan olabildiği, fakat yönetim kurulu üyelerinin 4 il merkezine eşit olarak dağıtıldığı bir tarz benimsenebilir.
Böyle bir birliktelik, yalnızca futbolda değil bir dizi spor dalında başarıyı yakalamaya aday olabilir. Yeter ki inanılsın.
Fenerbahçeli taraftarların 2001 yılında gelen şampiyonlukta, staddaki en güçlü sloganları şuydu:
“Bizler inandık, siz de inanın.”

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti