Keçiler Ulusal Lisans aldı

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu, İNG Basketbol Süper Ligi’nde yer alacak kulüplerin başvurularını, Kulüp Mali Denetim ve Lisans Talimatı hükümleri kapsamında inceleyerek karara bağladı. Başvurusu incelenen Afyon Belediyespor basketbol takımı da Ulusal Lisans almaya hak kazandı   İNG Basketbol Süper Ligi'nde yer alma hakkına sahip 16 kulübün başvurusunu son başvuru tarihi olan 30 Mayıs'a kadar [&hellip]

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu, İNG Basketbol Süper Ligi’nde yer alacak kulüplerin başvurularını, Kulüp Mali Denetim ve Lisans Talimatı hükümleri kapsamında inceleyerek karara bağladı. Başvurusu incelenen Afyon Belediyespor basketbol takımı da Ulusal Lisans almaya hak kazandı

İNG Basketbol Süper Ligi’nde yer alma hakkına sahip 16 kulübün başvurusunu son başvuru tarihi olan 30 Mayıs’a kadar yaptıkları ancak denetlemeye esas bazı belge ve kayıtlarının eksik olduğu gerekçesiyle kulüplere 15 gün verilmişti. Kulüplerin dosyalarını inceleyen Yönetim Kurulu, Afyon Belediyespor, Anadolu Efes, Bahçeşehir Koleji, Bandırma Basketbol İhtisas, Beşiktaş, Bursaspor, Büyükçekmece Basketbol, Darüşşafaka, Fenerbahçe, Galatasaray, Gaziantep Basketbol, Pınar Karşıyaka, Orman Gençlikspor, TOFAŞ ve Türk Telekom’un ulusal lisans almasına karar verdi.
İTÜ BASKET LİGE ALINMAYACAK
Kulüp Mali Denetim ve Lisans Talimatı hükümleri kapsamında yapılan incelemelerde gerekli kriterleri yerine getiremeyen Bakırköy Basket’in (İTÜ Basket) ise yeni sezonda lige alınmamasına karar verildi.
3 KULÜBE PUAN SİLME CEZASI VERİLDİ
Açıklamada, sundukları belgelerde gerekli şartları sağlayamayan Galatasaray, Beşiktaş Sompo Sigorta ve Pınar Karşıyaka’ya birer puan silme cezası verilirken 3 takım yeni sezona -1 puan ile başlayacak.

Bakmadan Geçme