• Haberler
  • Spor
  • Keçiler timsahlara yine mağlup – Kocatepe Gazetesi

Keçiler timsahlara yine mağlup – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Basketbol Ligi'nden Spor Toto Basketbol Ligi'ne terfi etmek için mücadele veren Afyon Belediyespor Play-Off 3. maçında Bursaspor Durmazlar ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya iyi başlayan Bursaspor olurken, Afyon Belediye maç boyunca hücumda pek etkili olamadı. Maçın sonunda 57-67 kazanan Bursaspor 3 maçın 2'sini kazanarak 2-1'lik skorla öne geçti. Afyon Belediyespor bugün evinde tekrar bir [&hellip]

Türkiye Basketbol Ligi’nden Spor Toto Basketbol Ligi’ne terfi etmek için mücadele veren Afyon Belediyespor Play-Off 3. maçında Bursaspor Durmazlar ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya iyi başlayan Bursaspor olurken, Afyon Belediye maç boyunca hücumda pek etkili olamadı. Maçın sonunda 57-67 kazanan Bursaspor 3 maçın 2’sini kazanarak 2-1’lik skorla öne geçti. Afyon Belediyespor bugün evinde tekrar bir maça çıkacak. Afyon Belediyespor bu maçı kazanması halinde Bursa’da 5. ve son maç oynanacak. Afyon Belediyespor bugün evinde oynayacağı maçı kaybederse 3-1’lik skorla Bursaspor 4’lü final etabına terfi edecek.
Johndre Jefferson’u kadroya almayan ve Quincy Douby’den de sakatlığı nedeniyle yararlanamayan Afyon Belediye tek yabancıyla oynadı. Gerçekleşen hücumların çoğunda eli boş dönen Afyon Belediye sayı üretmekte oldukça zorlandı. Bencindeki eksiklerden dolayı çok sıkıntı çeken Afyon Belediye, Tuğberk, Douby’nin yokluğu ve Ali’nin sakat sakat oynamasından sonra rakibine 57-67 mağlup oldu.
Maça hızlı başlayan deplasman ekibi Bursaspor Durmazlar oldu. Yeşil beyazlı takımın etkili oyuncusu Borovnjak iyi başladığı ilk çeyrekte takımının skorunu artıran isim oldu. Afyon Belediyespor’da ise etkili olan isim Hadi oldu. Topu pota altında Zupan ile buluşturmakta sorun yaşayan Afyon Belediyespor sayı üretmekte zorlandı. Buna karşın savunmada Bursaspor Durmazlar oyuncularının top paylaşımını engelleyemeyince ilk çeyrek 11-20 Bursa’nun üstünlüğü ile tamamlandı.
İkinci çeyreğe Afyon Belediyespor hızlı başlayan taraf oldu. Hadi Özdemir ve Serkan’ın sayılarıyla aradaki farkı kapatan Afyon Belediyespor skoru 19-22’ye getirdi. Bursa aldığı mola sonrasında toparlandı ve Borovnjak, Cem ve Burak’ın sayılarıyla farkı tekrar açtı son 42 saniyeye 21-28 önde girdi. Son 42 saniyede takımlar buldukları fırsatlardan faydalanamayınca maçın ilk yarısı 21-28 Bursa ekibi lehine tamamlandı.
İkinci yarının üçüncü çeyreğine Bursaspor oldukça hızlı başladı. Şahin ve Borovnjak’ın sayılarına Vragovic ve Salih de katkı yapınca fark birden açıldı. Salih’in çeyreğin bitimine 35 saniye kala attığı 3 sayılık basket ile skor 30-50 oldu. İbrahim kendisine yapılan faul sonrası atışlardan 1 sayı bulunca üçüncü çeyrek 31-50 Bursaspor üstünlüğü ile tamamlandı.
Son çeyrek ev sahibi Afyon Belediyespor baskılı başladı ve 13-2’lik seriyi yakaladı. Ali’nin bulduğu 3 sayılık basketler ve Serkan’ın arka arkaya bulduğu sayılarla Afyon Belediye farkı 8 sayıya kadar indirmeyi başardı. Bursapsor’un etkili isimleri Borovnjak ve Vragovic’in sayıları ile Bursa toparlandı ve fark tekrar Bursaspor lehine arttı. Afyon Belediye özellikle dış atışlarda isabet kaydedemeyince farkın kapanması mümkün olmadı. Hadi dışında diğer oyuncuların skor üretmekte uzun süre sıkıntı yaşaması, Afyon Belediyespor’a bir kez daha mağlubiyet tattırdı. Maç 57-67 Bursaspor önde tamamlayan ekip oldu ve seride 2-1 öne geçti.
Afyon Belediyespor bugün kendi evinde saat 19.00’da başlayacak maçta Bursaspor’u yine konuk edecek.

“Bizim böyle bir oyun oynamaya hakkımız yok”

Maçın ardından yapılan basın toplantısında konuşan Afyon Belediyespor Koçu Hasan Özmeriç,  eksiklerin ciddi sakatlık problemi olduğuna dikkat çekti. Sakatlıklar hakkında bilgi veren Koç Özmeriç, “Her şeye rağmen bizim böyle bir oyun oynamaya hakkımız yok” dedi

Afyon Belediyespor’un kendi evinde oynadığı ve Bursaspor Durmazlar’a 57-67 mağlup olduğu maçın ardından yapılan basın toplantısında konuşan Afyon Belediyespor Koçu Hasan Özmeriç, sakatlıkların maçı da zora soktuğunu Serkan ve İbrahim’in 37-38 dakika süre aldığına dikkat çekti. Koç Özmeriç, “Hiç beklemediğimiz bir oyun ortaya koyduk. Devreye 23’lü sayılar ile girmek maçı çok zora soktu. 30’da 5 üçlük kendi çemberine atış ve sayıların çoğu da set hücumlarından olmayan atışlar oldu. Daha sonra ikinci yarı bir ara ritim yakaladık, fakat maalesef ki sakatlıklar da çok canımızı yakıyor. Ali’nin belinde ciddi problem var. Fakat mecburen oynattık ağrılar içinde oynadı ve çıkmak istediğini söyledi haklı olarak. Ciddi bir rotasyon eksikliği yaşıyoruz. Kısalarda İbrahim ve Serkan 37-38 dakika oynadı. Fakat her şeye rağmen bizim böyle bir oyun oynamaya hakkımız yok. Bugün bunu telafi ederek beşinci maçı Bursa’ya bırakacağız” dedi.
Basın mensuplarının takımda bulunan sakat oyuncular hakkındaki sorusuna cevap veren Koç Özmeriç, “Şu anda Tuğberk yok ve sezonu kapattı. Ali’yi sizler de gördünüz sinir sıkışması var ve bir şekilde rahatlayamıyor. Bugün çaresiz kaldığımız için Ali’yi oynattık. Douby’nin ise kemik problemi iyileşmiş fakat tendonlarda sıkıntı olduğunu söyledi doktor. Dün ki antrenmanda eline bir top geldi ve hemen topu bıraktı. Sakatlıklar ile ne gibi gelişmeler olacak bilemiyorum” ifadesine yer verdi.
“ÇALIŞTIKLARIMIZI
UYGULAYAMADIK”
Maçtan yapılan çalışmaları sahaya yansıtamadıklarına çeken Engin Emre Bayav, “Öncelikle saha avantajımızı kazanamadığımızdan dolayı üzgünüz. Dört tane oyuncumuzun eksikliğinin verdiği dar rotasyonda oynamaya çalışıyoruz. Bugün sahada çalıştıklarımızı uygulayamadık. fakat seri daha bitmedi. Kendi evimizde bir maç daha kazanarak seriyi Bursa’ya taşımak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Çocuklarımı tebrik ediyorum”

Afyon Belediyespor’u serinin 3. maçında mağlup ederek 2-1’i yakalayan Bursaspor Durmazlar’ın Koçu Şemsettin Baş, “Çocuklarımı tebrik ediyorum, gurur duyuyorum ve buraya gelerek bizi destekleyen taraftarımıza teşekkür ediyorum” dedi

Kazandıkları maçın ardından oyuncularını tebrik eden Bursaspor Durmazlar’ın Koç Şemsettin Baş, “Bursa’da ikinci maçı nasıl kaybettiğimizi herkes biliyor. Biz çok iyi bir takımız. Biz buraya çok hak ederek geldik zaten, özellikle de bir bütün olduğumuzda yenemeyeceğimiz takım yok. Fakat karşımızdaki takım çok tecrübeli çok iyi oyunculardan kurulu, hedefi zaten belli şampiyonluk ve yukarı çıkmak. Afyon takımı maçı son ana kadar bırakmadı 20 sayı geriye düşmelerine rağmen. Çünkü bu Play-Off zaten, bence bu mücadele inanç, sabır, alın teri her şey var. Afyon takımını tebrik ediyorum çünkü hem orada hem burada üç tane maçta da son topa kadar mücadele ettiler, biz de öyle. Hep söylüyorum zaten Play-Off’lar da bir takım kaybediyor, bir takım kazanıyor, kaybeden takım da kötü olduğundan değil, küçük hatalardan kaynaklı eliminasyon olduğu için kaybediyor. Biz maçın genelinde savunma anlamında hedefimiz üç müsabakada da 60 sayı civarında sayı yemekti, bugün ki maçta da 57 sayı yedik zaten. Bu gösteriyor ki müdafaa anlamında ne kadar iyi olursanız maçın içerisinde kalabiliyorsunuz. Çocuklarımı tebrike diyorum, gurur duyuyorum ve buraya gelerek bizi destekleyen taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra da elimizden gelen tüm gayreti de göstermek istiyoruz buradan çıkmak istiyoruz. Afyon takımını tekrardan tebrik ediyorum” dedi.
“ÇOK GÜZEL BİR MAÇTI”
Afyon Belediyespor’la oynadıkları maçın ardından maçı değerlendiren Bursaspor Durmazlar’ın başarılı oyuncusu Burak Erol, “Öncelikle bugün kazanmamız gereken bir maçtı. Bursa’dan buraya 1-1’le gelmiştik. Burada 2-1 yaparak bugün de kazanıp 3-1 yaparak evimizde dönmek istiyorduk. Bu yüzden ilk maç hem psikolojik olarak, hem de mental olarak çok önemlidir. Biz, şimdilik sadece bir maç kazandık. Bugün oynayacağımız mücadelede de aynı istek ve arzuyu ortaya koyduğumuz takdirde tekrardan kazanacağımızı düşünüyorum. Bugün gerçekten çok güzel bir atmosfer vardı. Gerek bizim seyircimiz, gerek Afyon’un seyircisi. Her iki seyirci arasında ufak tefek anlaşmazlıklar olsa da seyir zevki çok yüksek, basketbolun güzel olduğu güzel bir maç izledik. Aynı zamanda güzel bir maç oynadık o yüzden ben tekrardan takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çok güzel bir maçtı, Afyon’u da tekrardan tebrik ediyorum inşallah 3-1 yaparak evimize mutlu bir şekilde dönmek istiyoruz” ifadesine yer verdi.

Bakmadan Geçme