Keçiler Telekom'a mağlup

HDI Sigorta Afyon Belediyespor ligin 20. haftasında deplasmanda Türk Telekom’a konuk olduğu maçı 89-86 kaybetti. Maçtan önce yapılan rutin testlerde Keçiler'de 2 oyuncuda pozitif vakaya rastlandı   İNG Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Hdı Sigorta Afyon Belediyespor ligin 20. haftasında aynı galibiyete sahip olan Türk Telekom'a konuk oldu. Afyon Belediye'de Pako Cruz hastalığı sebebiyle kadroda [&hellip]

HDI Sigorta Afyon Belediyespor ligin 20. haftasında deplasmanda Türk Telekom’a konuk olduğu maçı 89-86 kaybetti. Maçtan önce yapılan rutin testlerde Keçiler’de 2 oyuncuda pozitif vakaya rastlandı

İNG Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Hdı Sigorta Afyon Belediyespor ligin 20. haftasında aynı galibiyete sahip olan Türk Telekom’a konuk oldu. Afyon Belediye’de Pako Cruz hastalığı sebebiyle kadroda yer almazken Türk Telekom’da Michael Eric babasının cenazesine katılmak için Nijerya’ya gitmesinden dolayı kadroda yer almadı. Telekom 19 sayı geri düştüğü üçüncü çeyrekte 19-0’lık seri ile oyunu dengeledi. Karşılaşmanın son bölümünde Afyon Belediye yorgunluktan hücum edemeyince Türk Telekom 89-86 ile maçın galibi oldu.
Türk Telekom maça Johnson, Baldwin, Dekker, Wiltjer ve Samet beşi ile başlarken Afyon Belediye ise Wright, Sinan, Macura, Leissner ve Kairys beşi sahaya çıktı.
İki takım da hücumda yüzdeli oynayarak maça başladı. Türk Telekom Nick Johnson-Sam Dekker ikilisi ile etkili olurken Afyon Macura-Wright ikilisi ile Türk Telekom’a karşılık verdi. Savunmaların çok zayıf olduğu ilk çeyreği Afyon Belediye 22-28 önde geçti.
İkinci periyotta Afyon Belediye kaldığı yerden devam ederken Türk Telekom çok bocaladı. Özellikle Wiltjer-Johnson ikilisini hücumda yanlış kararlar vermesiyle yanındaki diğer isimler de oyundan düştü ve Afyon Belediye Macura’nın önderliğinde farkı açmayı başardı. Skor 27-33 Afyon Belediye lehine Chris Wright önderliğinde 10-0 seri yakaladı ve farkı 15 sayı kadar çıkardı. Afyon Belediye 9-2’lik bir seri ile kontrolü tekrar ele aldı ve Macura’nın 22 sayı ürettiği devreyi 46-59 önde kapattı.
Üçüncü çeyrekte Türk Telekom savunmada baskısını artırsa da Afyon Belediye çok yüzdeli atışlarla başladı ve çeyreğin bitimine 4.30 kala Egemen’in basketi ile skoru 52-71’e getirerek farkı 19 sayıya kadar çıkardı. Bu bölümden sonra Can Korkmaz-Muhammed Baygül ikilisinin Afyon kısalarına yaptığı baskı ve skorda Dekker-Wiltjer ikilisinin de Muhammed ve Can’a destek vermesiyle Türk Telekom 19-0’lık büyük bir seri yakaladı ve çeyreğin son dakikasına 71-71 eşitlikle girildi. Afyon Chris Wright’ın bulduğu üçlükle 19-0’lık seriye nokta koyarken son çeyreğe de 74-71 önde girdi.
Son çeyreğe de Muhammed ve Can’ın baskılı oyununu devam ettiren Türk Telekom maçın içinde etkili olan beşi buldu ve Afyon’un ilk yarıda olduğu gibi kontrolü ele almasını engelledi. Bitime 7 dakika kala Wiltjer’ın bulduğu basketle skoru 78-76’ya Türk Telekom uzun bir süre sonra tekrar öne geçmeyi başardı. Keçiler maç sonunda yorgunluğu çok fazla hissetti ve hücumda istediklerini yapmaktan uzaklaştı. Kairys’in de bitime 1 dakika kala skor 86-84 Türk Telekom lehine iken sakatlığı sebebiyle kenara gelmesiyle Afyon’un umutları iyice azaldı. Son bir dakikalık bölüm iki takımın taktik faulleri ile geçti. Önce Türk Telekom’da Nick Johnson çizgiden 1/2 atarak skoru 87-84’e taşıdı. Ardından çizgiye giden Chris Wright skoru 87-86’ya getirdi. Bitime 4 saniye kala tekrar çizgiye giden Nick Johnson bu sefer hata yapmadı ve 2/2 yaparak skoru 89-86’ya getirdi. Son topta Afyon Belediye hücumundaki üç sayılık atışta isabet bulamadı ve Türk Telekom maçı 89-86 kazanarak 4. sıradaki yerini korudu. Rakibine karşı ilk maçı da kazanan Türk Telekom olası bir galibiyet eşitliğinde de ikili averajı elinde tutmayı başardı. >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.

Bakmadan Geçme