Keçiler seyircisiz maçı rahat kazandı

Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden Afyon Belediyespor hafta sonu kendi evinde Gelişim Koleji'ni ağırladı. Geçen hafta Afyonkarahisar'da oynanan Afyon Belediyespor, Acıbadem Üniversitesi maçında yaşanan olaylar nedeniyle Afyon Belediyespor'a bir maç seyircisiz oynama cezası verilmişti. Afyon Belediyespor ilk maçı Gelişim Koleji karşısında bu cezasını ödedi. Maça seyirci anılmazken ortalama 3/ kişilik protokole karşı oynanan maçta Afyon [&hellip]

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediyespor hafta sonu kendi evinde Gelişim Koleji’ni ağırladı. Geçen hafta Afyonkarahisar’da oynanan Afyon Belediyespor, Acıbadem Üniversitesi maçında yaşanan olaylar nedeniyle Afyon Belediyespor’a bir maç seyircisiz oynama cezası verilmişti. Afyon Belediyespor ilk maçı Gelişim Koleji karşısında bu cezasını ödedi. Maça seyirci anılmazken ortalama 3/ kişilik protokole karşı oynanan maçta Afyon Belediyespor rahat bir maçla galibiyete uzandı. Az süre alan oyunculara daha çok şans veren Afyon Belediyespor Koçu Mehmet Kabaran maçın 27 sayılık farkla kazanılmasına etki etti. Maçta Afyon Belediye 1 dakikada 3 kez oyuncu değiştirmek zorunda kaldı. İlk pozisyonda Eren Ocaktürk potadan inerken ters bastı ve oyundan çıktı. Eren’den sonra İbrahim Yıldırım girdiği pozisyonda yer kaldı ve oyundan çıkmak zorunda kaldı. Son pozisyonda ise Oğulcan Danacıoğlu oyuna girdikten 1 dakika 21 saniye sonra savunmada sakatlandı ve oyun alanını terk etti. Eren Ocaktürk ve İbrahim Yıldırım’ın durumlarının iyi olduğu öğrenilirken Oğulcan’ın ciddi bir sakatlığı olma olasılığı olduğu aktarıldı. Oğulcan’ın çekilecek MR’ı son durumunu ortaya çıkaracak.  
Maça hızlı başlayan Afyon Belediyespor maçın başında farkı açmayı başardı. İlk çeyreğin sonunda 8 farkı yakalayan Afyon Belediyespor, ikinci çeyreğe 26-18 önde başladı.
İkinci çeyrekte Afyon Belediyespor farkı korumayı başardı. 19 sayı bulan Afyon Belediyespor’a Gelişim Koleji de 18 sayı ile cevap verdi. İlk yarının sonunda Afyon Belediyespor 45-36’lık skorla soyunma odasına önde gitti.
İkinci yarıda Afyon Belediyespor yine farkı açmaya başladı. İkinci çeyreğin ilk çeyreğinde Afyon Belediyespor 21 sayı buldu. Gelişim Koleji ise 7 sayı ile cevap verdi. İkinci yarının ilk çeyreği 66-49’luk skorla tamamlandı.
Son çeyrekte yüklenen Afyon Belediyespor 24 sayı kaydetti. Rakip Gelişim Koleji ise 14 sayı bulabildi. Maçı Afyon Belediyespor 90-63 önde tamamladı ve galibiyet sayısını 16’ya çıkardı.

Afyon Belediye asistte 25-15, Gelişim ise hücum ribaundlarında 12-7 üstünlük sağladı. 3 sayılık atışlarda Afyon Belediye yüzde 44.8 (13/29), Gelişim Koleji yüzde 24 (6/25) isabet buldu. İki takım da serbest atışları düşük yüzdeyle attı, Afyon 15/22, Gelişim 13/24.

Afyon Belediye: Serkan Menteşe 11 sayı, 5 asist, Barbaros Bozkurt 12 sayı, 4 ribaund, Hadi Özdemir 11 sayı, 8 ribaund, 4 asist, Quincy Douby 19 sayı, 4 ribaund, 3 asist, İbrahim Yıldırım 10 sayı, 3 ribaund, 6 asist
Gelişim Koleji: Hasan Rizvic 13 sayı, 10 ribaund, 2 asist, Feyzi Çelebioğlu 11 sayı, 7 ribaund, 4 asist

Bakmadan Geçme