Keçiler Samsun'u ezdi geçti: 95-73

AFYON           BELEDİYESPOR: Mustafa Shakur 22 sayı, 7 asist. Miha Zupan 15 sayı, 6 ribaund. Ali Işık 11 sayı, 5 ribaund, 2 asist.SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE          ANAKENT: Jerry Alexander Smith 22 sayı, 5 ribaund, 4 asist. Caner Ercan 12 sayı, 3 ribaund. Dusmane Drame 14 sayı, 17 ribaund.   Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden Afyon Belediyespor ligin [&hellip]

AFYON           BELEDİYESPOR: Mustafa Shakur 22 sayı, 7 asist. Miha Zupan 15 sayı, 6 ribaund. Ali Işık 11 sayı, 5 ribaund, 2 asist.
SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE          ANAKENT: Jerry Alexander Smith 22 sayı, 5 ribaund, 4 asist. Caner Ercan 12 sayı, 3 ribaund. Dusmane Drame 14 sayı, 17 ribaund.

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediyespor ligin 6. haftasında kendi sahasında Samsun’u konuk etti. Hızlı başlayan maçın ilk çeyreğini Samsun baskın oynasa da Afyon Belediye önde tamamladı. İkinci çeyrekte farkı açmak için yüklenen Afyon Belediyespor farkı 8 sayıda tuttu. İkinci yarının başında farkı açan Afyon Belediye maçı da 95-73 kazandı.
Sergilediği performansla önceki maçlara soru işareti bırakan Mustafa Shakur saha içinden sadece bir şut kaçırarak 22 sayı atarken, 7 de asistle resmen direksiyonun başına geçmiş oldu.
İlk dakikalarda mücadelenin yüksek olduğu maçta Samsun Anakent çeyreğin beşinci dakikasında 8-7 öne geçti. Daha sonra Afyon Belediye’den 6-0’lık bir seri geldi ve skor 15-8 oldu. Bitime 3 dakika kala Samsun Anakent skoru 15-13’e getirdi. Son 2 dakikaya girilirken temposunu yükselten Afyon Belediye 10-0’lık bir seri daha yaptı. Farkı koruyan Afyon Belediye çeyreği 25-17 önde bitirdi.
İkinci çeyrekte Samsun Anakent skorun açılmasına izin vermedi ve 9-0’lık bir seri gerçekleştirerek skoru 39-36 yaptı. Çeyreğin son dakikalarında vites arttıran Afyon Belediye’den 5-0’lık seri geldi ve soyunma odasına 47-39 önde gitti.
Üçüncü çeyreğe 8-0’lık seri ile başlayan Afyon Belediye farkı kısa sürede 14 sayıya 55-41’e çıkardı. Son periyoda girilirken Samsun Anakent skor farkını 10 sayıya 66-56’ya düşürdü.
Son çeyreğin ilk üç dakikasında Samsun Anakent, farkı 8 sayıya 70-62’ye düşürdü. Afyon Belediye doğru atışlarla hücumu çok iyi oynayarak arayı iyice açtı ve maçı da 95-73 kazandı.
Afyon Belediyespor aldığı bu galibiyet sonrasında 7. sıradan 4. sıraya yükseldi. (Kocatepe Haber Merkezi)

“Evimizde kaybetmek istemiyoruz”

Afyon Belediyespor’un Samsun BŞB Anakent’i 95-73 mağlup ettiği maçın ardından yapılan basın toplantısına katılan Afyon Belediyespor Koçu Mehmet Kabaran, Samsun Koçu’nun verdiği tepkiyi değerlerdi.
Kabaran, “Hiçbir şekilde hiçbir kişi bu şekilde maçın önüne geçemez burada iki takımın oyuncuları da emek verdiler” dedi

Afyon Belediyespor’un Samsun Büyükşehir Belediye Anakent’i 95-73 mağlup ettiği maçın sonunda yapılan basın toplantısına katılan Afyon Belediyespor Koçu Mehmet Kabaran, maçın değerlendirmesinin ardından Samsun Koçu’nun yaptığı tepki hakkında konuştu.
Afyonkarahisar’da oynadıkları maçlarda kaybetmek istemediklerini belirten Afyon Belediyespor Koçu Mehmet Kabaran, “Öncelikle ben Samsun takımının oyuncularını tebrik ediyorum. Gerçekten çok büyük emek koydular ortaya. Bizde iyi hazırlandık, bizim için önemli ve zor bir maçtı. Özellikle evimizdeki kaybetmeme serimizi devam ettirmek istiyoruz. Kesinlikle evimizde kaybetmek istemiyoruz. Bu açıdan da bizim çok ekstradan konsantre olduğumuz bir maçtı ve oyuncu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Önümüzde şimdi Bandırma Kırmızı maçı var. Ona hazırlanacağız ondan sonra yoğun bir hafta bizi bekliyor. Aynı şekilde çalışarak yenilmezlik serimizi sürdürmek istiyoruz” dedi.
“KİMSE BASKETBOLUN
ÖNÜNE GEÇEMEZ”
Kabaran, “Bir kere benim kendi oyuncularım çok büyük emek ve konsantrasyon ortaya koydular. Hiçbir şekilde hiçbir kişi bu şekilde maçın önüne geçemez, basketbolun önüne geçemez. Burada iki takımın oyuncuları da emek verdiler. Biz daha az hata yaptık, daha çok istedik, kendi evimizde oynadık, daha çok mücadele ettik, daha iyi hazırlandık ve kazandık. Bunun önüne geçilemez sadece bunu söyledim ben sadece rakip takım koçuna fakat o kendisi ekstradan farklı bir tepki gösterdi bana. Ben tekrardan oyuncularımı kutluyorum” ifadesine yer verdi.
“BÜTÜN HAFTA ÇALIŞTIK
EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALDIK”
Samsun maçı öncesinde çok çalıştıklarını ve emeklerinin karşılığını aldıklarını aktaran Afyon Belediyespor’un başarılı oyuncusu Ali Işık, “İki takımda çok iyi mücadele etti. Biz belirli hedefleri olan bir takımdayız. Bu hedefler doğrultusunda da bu hafta içerisinde çalışmalar gerçekleştirdik. Tüm takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Herkes elinden gelenin bu 6 haftalık ligde gösteriyor. İnşallah ligin sonunda da mutlu olan taraflardan bir tanesi olmak istiyoruz. Bütün hafta çalıştık emeğimizin karşılığını aldık” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Kalyoncu’dan hakemlere tepki

Afyon Belediyespor maçında alınan mağlubiyet sonrasında hakemlere tepki gösteren Samsun Büyükşehir Belediye Anakent Koçu Ayhan Kalyoncu, çalınmayan fauller olduğunu iddia etti

Afyon Belediyespor’a 95-73 mağlup olan Samsun Büyükşehir Belediye Anakent Koçu Ayhan Kalyoncu maçın ardından yapılan basın toplantısında hakemlere tepkisini anlattı. Çalınmayan fauller olduğuna dikkat çeken Koç Kalyoncu, “Aslında söylenecek çok şey var fakat, boşuna fazla konuşup da kamuoyunu ilginç mesajlar vermeyi seven bir antrenör değilim. Hiçbir şey değişmiyor, değişmemesi de normal. Öncelikle şunu söyleyeyim, Afyon takımını gerçekten tebrik ediyorum iyi mücadele ettiler. saha avantajlarını çok iyi kullandılar. Fakat işin öbür tarafına geldiğimiz zaman bir maçta bir tarafa fazla faul çalındı diye devamında yapılan faullerin çalınmaması gibi bir şeyi kabul edemiyorum. Misal 20’ye 10 faul çalınabilir bu demek değildir ki 20 faul yapan takım 30 faul yapmayacak diye bir şey yok. Çalınmayan o kadar çok fauller var ki, bunu yine söylüyorum Afyon’un galibiyetiyle falan hiç alakası yok” dedi.
“YAKIŞIP YAKIŞMADIĞINI
O KARAR VEREMEZ”
Hakemlere verdikleri tepki sonrasında Afyon Belediyespor Koçu’nun “Size yakışmadı Ayhan Ağabey” sözünü değerlendiren Kalyoncu, Kabaran’ın buna karar veremeyeceğini söyledi. Kalyoncu, “Son 1 dakika 20 saniyede yaptığımız harekete izin verin de bizler de sadece etten kemikten yaratılmış insanlar değiliz. Burada bir emek koyuyoruz, 1 dakika 20 saniye kala da birilerini protesto etme hakkımız olsun. Benim üzüldüğüm ve kabullenemediğim karşı tarafın antrenörünün maç sonunda tokalaşmaya gittiğimde bana yakışmadı Ayhan ağabey diyor. Şimdi yakışıp yakışmadığına o karar veremez onun anlaması lazım hakemlere ya da başka bir yere mesaj verip vermediğimi. Burada ben karşı tarafın antrenörü olsaydım, benim yaptığım hareketin ne olduğunu çabucak kavrar ve karşılığında da bizim yaptığımız harekete de aynı şekilde belki basket atmayarak bende son 1 dakika 20 saniyesini oynamadım. Bu konuda kimse benim düşüncemi sorgulayamaz. Burada kritik düdükler var bakın tekrar söylüyorum bu düdüklerde Afyon’un galibiyeti ile hiçbir alakası yok. Sadece şu görülüyor, ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin. Bizde bu diyardan gitmeyeceğimize göre bu şartlarda bu deveyi güdeceğiz” ifadesini kullandı.
“TEPKİMİZ BU ŞEKİLDE OLDU”
Samsun Anakent Koçu’ndan sonra açıklama yapan Samsun Anakent oyuncusu Ahmet Ali Erdoğan, “Bende koçun fikirlerine katılıyorum. Çok kritik anlarda aleyhimize düdükler çalındı. Karşı takımda oynayanlar bizim kardeşlerimiz ve ağabeylerimiz bu camiada kesinlikle böyle şeyler olmaz. Onlar yanlış anladıysa ben sahada olduğum için kendi adıma arkadaşlarım adına özür dilerim. Kimse yanlış anlamasın Afyon iyi oynayarak kazandı. Fakat bizim emeğimiz var, tüm takım arkadaşlarım emek koyuyor emeğimizin bu şekilde harcanması bizi üzüyor. Bizde bir tepki koymak zorundaydık. Tepkimiz bu şekilde oldu. Bilmiyorum ne kadar doğru ne kadar yanlış ben buna karar veremem ben sadece Afyon’daki arkadaşlarımdan, kardeşlerimden ağabeylerimden özür dilerim” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme