• Haberler
  • Spor
  • Keçiler rahat kazandı – Kocatepe Gazetesi

Keçiler rahat kazandı – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden Afyon Belediyespor ligin 28. haftasında Bandırma Kırmızı'yı konuk etti. Maçın ilk çeyreğinde geride bir oyun çıkaran Afyon Belediyespor ikinci çeyrekte açıldı ve oyuna ağırlığını koymayı başardı. İkinci yarıda da 39 sayı bulan ve hem hücum hem savunmada toplamda 41 ribaunt alan Afyon Belediye rakibini rahat bir şekilde 86-70 mağlup etmeyi [&hellip]

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediyespor ligin 28. haftasında Bandırma Kırmızı’yı konuk etti. Maçın ilk çeyreğinde geride bir oyun çıkaran Afyon Belediyespor ikinci çeyrekte açıldı ve oyuna ağırlığını koymayı başardı. İkinci yarıda da 39 sayı bulan ve hem hücum hem savunmada toplamda 41 ribaunt alan Afyon Belediye rakibini rahat bir şekilde 86-70 mağlup etmeyi başardı.
İlk çeyreğe hızlı başlayan Afyon Belediye oldu. Çeyrek başında rakibinin üzerine iyi giden Afyon Belediye 9-5’lik seriyi yakaladı. Ardından Afyon Belediye’nin yaptığı hataları iyi değerlendiren Bandıma Kırmızı öne geçti ve 4 sayı farkla ilk çeyreği 18-21 önde tamamladı.
İkinci çeyreğin ilk dört dakikası iki ekibinde bulduğu sayılarla dengede geçti. Elindeki imkanları sahaya yansıtan Afyon Belediye bulduğu hücum ribandlarıyla öne geçmeyi başardı. 6. dakikadan sonra farkı artıran Afyon Belediye 9 sayılık farkı yakaladı. İkinci çeyrek 47-37 Afyon Belediye üstünlüğü ile tamamlandı.
Üçüncü çeyrekte iki ekipte eşit oranda sayı üretmeyi başardı. Bu çeyrekte Afyon Belediye 17 sayı, Bandırma ise 16 sayı buldu. Afyon Belediye son çeyreğe 64-53 önde başladı.
Son çeyrekte Afyon Belediye rakibinden 5 sayı fazla bulunca hem fark arttı hem de Bandırma’nın direnci kırıldı. Afyon Belediye’nin 22 sayı ile mücadele ettiği çeyrekte Bandırma Kırmızı’dan 17 sayı geldi. Afyon Belediye maçı 86-70 ile galip tamamlamayı başardı.

Afyon Belediye:  Altan Erol 11 sayı, 3 asist, Jamelle Hagins 28 sayı, 10’u hücum 15 ribaund, Cevher Özer 18 sayı, 2 ribaund, 2 asist
Bandırma Kırmızı: Eray Akyüz 11 sayı, 2 ribaund, 2 asist, Berke Atar 11 sayı, 6’sı hücum 10 ribaund, Charles Jackson 13 sayı, 5 ribaund, 2 asist

Bakmadan Geçme