• Haberler
  • Spor
  • Keçiler Orman'da kayboldu – Kocatepe Gazetesi

Keçiler Orman'da kayboldu – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden Afyon Belediyespor basketbol takımı kendi sahasında OGM Ormanspor'u konuk etti. Maça hızlı başlayan Afyon Belediyespor rakibine verdiği serilerle ilk çeyreği 5 sayı geride tamamladı. İkinci çeyrekte rakibine yakın duran Afyon Belediye savunmada başarılı gibi gözükse de öne geçemedi. İkinci çeyrek Ormanspor'un 2 sayı üstünlüğü ile tamamlandı. Üçüncü çeyrekte Afyon Belediye [&hellip]

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediyespor basketbol takımı kendi sahasında OGM Ormanspor’u konuk etti. Maça hızlı başlayan Afyon Belediyespor rakibine verdiği serilerle ilk çeyreği 5 sayı geride tamamladı. İkinci çeyrekte rakibine yakın duran Afyon Belediye savunmada başarılı gibi gözükse de öne geçemedi. İkinci çeyrek Ormanspor’un 2 sayı üstünlüğü ile tamamlandı. Üçüncü çeyrekte Afyon Belediye öne geçmeyi başarsa da rakip takım yine üstünlüğü ele almasını bildi. Son çeyreğin sonuna kadar salonda bulunan Afyon seyircisi maçı Afyon Belediyespor’un kazanacağına emin bir şekilde bekledi ve maçı izledi. Afyon Belediyesporlu oyuncuların attığı şutlar potadan geri döndü. Maç içinde yaşanan bir pozisyonda 5 şut atıldı fakat top girmedi. Son topu Haggins bir kez daha potaya attı ve sayıyı kaydetti.
Maçın ilk çeyreğine Afyon Belediye hızlı başladı görüntüsü oluştu. Her maç olduğu gibi Afyon Belediye ilk çeyrekte işi bitirecek düşüncesi akıllarda oluştu. Afyon Belediye hızlı başladı. 16-10’luk skoru eline aldı. Ardından Ormanspor’un dönüşüyle 21-16 çeyrek tamamlandı. Bu çeyrekte 3 çeyrek oluşurken ikisini Ormanspor yakaladı.
İkinci çeyreğe hızlı başlayan Ormanspor oldu. Graves ile üçlük bulan Ormanspor ilk çeyreğin sonunda bulduğu 11-0’lık seriyi 14-0’a çıkardı. Devreye Haggins girdi, bulduğu sayı ile Afyon Belediye’yi rahatlattı. Ormanspor 6-0’lık seri ile skora yine etki etti. Afyon Belediye 7 dakika boyunca katı savunma yapsa da, 13-3’lük seriyi yakalasa da öne geçmeye yetmedi. İkinci çeyrek de 31-33 Orman üstünlüğü ile tamamlandı.
Üçüncü çeyrekte neredeyse yine başa baş bir mücadele oluştu. Afyon Belediye bu çeyreğe hızlı başladı. Afyon Belediye bulduğu sayı eşitliği sağlasa da Ormanspor 8-0’lık seriyi yakaladı. Öne geçen Ormanspor karşısında Afyon Belediye yine savunma ile 14-2’lik seri ile yine öne geçti. Çeyrek sonunda yine Orman’ın üstünlüğü oluştu ve 49-47 çeyrek tamamlandı.
ORMAN SON ÇEYREKTE AZ HATA YAPAN TAKIMDI
Son çeyreğin ilk iki dakikası karşılıklı isabetlerle 51-51 eşitlikle geçti. İki takım da tecrübeli oyuncuları ile sayı bulurken üst üste faullerle skor biraz kısır kaldı. Haggins’in aldığı teknik faulün ardından skor yeniden eşitlendi. Son 3 dakikaya girilirken Graves’in isabetiyle Ormanspor skoru 64-60’a getirdi. 1 dakika rakibine sayı imkanı vermeyen Ormanspor yine Graves ile bir sayı daha kaydetti ve farkı 6 sayıya çıkarınca mola geldi. Afyon Haggins ile serbest atışların tekini isabete çevirebilince son 42 saniyeye 5 farkla girildi. Caner’in serbest atışıyla fark yeniden 6’ya çıktı. İbrahim Afyon’da kritik atışı değerlendiremedi. Graves ribaundu aldıktan sonra top kaybı yapınca refleks olarak faul yaptı ama sportmenlik dışı faul ile cezalandırıldı. Afyon’un eline rakibi yakalama şansı geçti ama Altan iki serbest atışı da kaçırdı. Ogün’ün üçlüğü de kaçarken Haggins hücum ribaund ile sonunda sayı üretebildi. Ormanspor molayla topu ileri taşıdı serbest atışlarda hata yapmayınca karşılaşmadan 69-65 galip ayrıldı.
Maçın sonunda ise Afyon Belediye 69-65 kaybederek tüm seyircilerini üzdü. 2017’nin son maçını kaybeden Afyon Belediye ligdeki 3. mağlubiyetini aldı. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme