• Haberler
  • Spor
  • Keçiler nefes nefese maçta son topla galip

Keçiler nefes nefese maçta son topla galip

HDI Sigorta Afyon Belediyespor, Ligi’nin 19. Haftasında evinde konuk ettiği Darüşşafaka Tekfen’i son topla 80-79 mağlup etti   ING Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden HDI Sigorta Afyon Belediyespor, 19. haftasında evinde Darüşşafaka Tekfen’i konuk etti. Keyifli, heyecanlı, çekişmeli geçen maçta Afyon Belediye, Darüşşafaka Tekfen’i 80-79 mağlup etti. Son 3 dakikaya Afyon Belediye 10 sayı önde [&hellip]

HDI Sigorta Afyon Belediyespor, Ligi’nin 19. Haftasında evinde konuk ettiği Darüşşafaka Tekfen’i son topla 80-79 mağlup etti

ING Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden HDI Sigorta Afyon Belediyespor, 19. haftasında evinde Darüşşafaka Tekfen’i konuk etti. Keyifli, heyecanlı, çekişmeli geçen maçta Afyon Belediye, Darüşşafaka Tekfen’i 80-79 mağlup etti. Son 3 dakikaya Afyon Belediye 10 sayı önde girdiyse de DAÇKA 11-0’lık seri ile avantaj yakaladı, ancak Leon Apaydın’ın basketine DAÇKA son hücumda karşılık veremedi ve galibiyet Keçilerin oldu.
Evaldas Kairys’in üst üste iki gösterişli smaç yaptığı ilk 4 dakika, Andrew’un sayılarıyla 10-9 DAÇKA üstünlüğüyle geçildi. Doğuş Özdemiroğlu’nun her iki sahada getirdiği enerji ile skoru önde götüren DAÇKA ilk periyodu 21-19 önde bitirdi.
Afyon Belediye ikinci çeyreğin başında ön sahaya çabuk geçip savunma yerleşmeden skor üretti, Pako Cruz’un etkisiyle 6. dakikada skoru 33-26 (14-5’lik seri) lehine çevirdi. Chris Wright’ın gedikler açtığı savunmaya karşı kolay atışlar bulmaya devam eden Afyon farkı çift hanelere getirdikten sonra, DAÇKA Erkan Veyseloğlu’nun hücumu toparlamasıyla yaklaştı ve devre Keçilerin 38-34 üstünlüğü ile tamamlandı.
DAÇKA, Doğuş Özdemiroğlu ile üçüncü çeyreğin 2. dakikasında 39-40 öne geçerken, Keçilerde Pako Cruz üçüncü faulünü aldı, 7:34 kala skor 39-43 olunca Can Sevim’in erken molası geldi. Cruz ve Kairys’in dördüncü faullerini aldığı periyodu DAÇKA 55-58 önde tamamladı.
Afyon Belediyesi 8 dakika kala Leon Apaydın’ın üçlüğü ile skoru 63-60 lehine çevirdi. İlk üç çeyrek asistlere çalışan Chris Wright’ın bir dakika içinde attığı 7 sayıyla Afyon son 5 dakikaya 73-66 önde girdi. 3 dakika kala skor 78-68 iken Cruz ve Kairys oyuna döndü, iki buçuk dakika kala Andrews’un süre biterken attığı üçlükle DAÇKA oyunda kaldı, 2 dakika kala da Jerrett’in üçlüğü ile fark 4 sayıya (78-74) geriledi. 1.45 kala Pako Cruz ikili sıkıştırmaya top kaybı yaptı ve sportmenlikdışı faulle kenara gitti. Andrews serbest atışları sayıya çevirdi (78-76), 51 saniye kala bir de üçlükle seriyi 11-0’a getirip DAÇKA’yı 79-78 öne geçirdi.
27 saniye kala Wright’ın asistini Leon Apaydın çember altında bitirdi ve 80-79 ile skor üstünlüğü yeniden Afyon’a geçti.
Andrews’un çemberden dönen topu dışarı çıktı ve DAÇKA’ya bir fırsat daha geldi ancak Magette 3 sayı bölgesinde kararsız kaldı, son saniyede Doğuş Özdemiroğlu’na pas verdi ancak süre bitti.
DAÇKA’nın kullanamadığı topun ardından HDI Sigorta Afyon Belediyespor, maçı 80-70 kazanmayı başardı.
Afyon Belediye 11 galibiyete ulaşarak lig sıralamasında 4. sırada yer buldu. DAÇKA ise 9 galibiyette kalarak 8. sıraya geriledi. >> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

“Sezon sonuna kadar böyle devam edeceğiz”

HDI Sigorta Afyon Belediyespor’un Darüşşafaka Tekfen’i 80-79 mağlup ettiği maçın ardından açıklama
yapan Koç Can Sevim, sezon
sonuna kadar böyle devam
etmek istediklerini ifade etti

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.

Bakmadan Geçme