• Haberler
  • Spor
  • Keçiler ligde kalacak gibi – Kocatepe Gazetesi

Keçiler ligde kalacak gibi – Kocatepe Gazetesi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 25. hafta açılış maçında Afyon Belediyespor, Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediyespor'a konuk oldu. Maça hızlı başlayan Afyon Belediye, üstünlüğü ele aldı. Afyon Belediye maçın sonuna kadar da üstünlüğünü koruyarak maçı 57-93 kazandı.Maçtan galibiyetle ayrılan Afyon Belediye, rakibi Sakarya'yı düşme potasına iterken, galibiyet sayısını da 5'e çıkardı. Sakarya ile ikili averajda farkı artıran [&hellip]

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 25. hafta açılış maçında Afyon Belediyespor, Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediyespor’a konuk oldu. Maça hızlı başlayan Afyon Belediye, üstünlüğü ele aldı. Afyon Belediye maçın sonuna kadar da üstünlüğünü koruyarak maçı 57-93 kazandı.
Maçtan galibiyetle ayrılan Afyon Belediye, rakibi Sakarya’yı düşme potasına iterken, galibiyet sayısını da 5’e çıkardı. Sakarya ile ikili averajda farkı artıran Afyon Belediye büyük ölçüde ligde kalacak. Nedeni ise Sakarya’nın oyuncularının dağılması ve tekrar toplanamayacak kadar mali durumun kötü olması. Sakarya mali durumunu düzeltir ve yeniden takımı galibiyet alır hale getirirse bir ihtimal daha oluşabilir. Fakat Sakarya takımı toplayamazsa Afyon Belediye ligde kalır.
MAÇIN DETAYLARI
Karşılıklı sayılarla başlayan karşılaşmanın 5. dakikası 9-15 Afyon Belediye üstünlüğüyle geçildi. Hüseyin Çevirgen ve Mehmet Meriç’in atışlarına Hagins, Calloway ve Zelionis’le cevap veren Afyon Belediyespor, ilk periyodu 16-28 önde kapattı.
İkinci periyoda hızlı başlayan Afyon Belediye, bulduğu sayılarla 14. dakikada farkı 22’ye çıkardı ve skoru da 18-40’a taşıdı. Sakarya ekibinin sayılar bulmasına rağmen farkı daha arttıran Afyon Belediyespor, soyunma odasına 25-58 üstün girdi.
Üçüncü çeyrekte baskın bir oyun sergileyen Afyon Belediyespor, periyodu 42-88 önde kapattı.
Son çeyrekte Afyon Belediye’nin peş peşe bulduğu sayılara karşı, çıktığı hücumlardan boş dönen Sakarya sahadan 57-93 mağlup ayrıldı.

ADATIP SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BASKETBOL: Kerem Bulat 10, Mehmet Meriç 12, Hüseyin Çevirgen 17, Tevfik Akdamar 12, Melih Kurtuluş 6, Yusuf İr, Emre Akyüz, Abdullah Hacim
AFYON BELEDİYESPOR: Zelionis 13, Hagins 11, Altan Erol 12, Calloway 8, Culpepper, Cevher Özer 7, Oğulcan Baykan 2, İsmail Kerem Gülmez, Carter 12, Dorukhan Engindeniz 17, Serkan Menteşe 5, Talat Altunbey 6

Bakmadan Geçme