• Haberler
  • Spor
  • Keçiler ilk maçını kazandı – Kocatepe Gazetesi

Keçiler ilk maçını kazandı – Kocatepe Gazetesi

2018-19 basketbol sezonunda Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde mücadele edecek olan Afyon Belediyespor, yeni sezon öncesinde çalışmalarına devam ediyor. Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol'un ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Göl Kupası'na davet edilen Afyon Belediyespor, ilk maçta İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Hafta sonu Gazanfer Bilge Spor Salonu’nda gerçekleşen ilk maçta Afyon Belediyespor, İstanbul [&hellip]

2018-19 basketbol sezonunda Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde mücadele edecek olan Afyon Belediyespor, yeni sezon öncesinde çalışmalarına devam ediyor. Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol’un ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Göl Kupası”na davet edilen Afyon Belediyespor, ilk maçta İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Hafta sonu Gazanfer Bilge Spor Salonu’nda gerçekleşen ilk maçta Afyon Belediyespor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a göre önde bir performans sergiledi. Maçın başından sonuna kadar üstün oynayan Afyon Belediyespor, maçı da 82-78 kazanmayı başardı.
Maçın ilk çeyreğinde rakibine karşı sert bir oyun sergileyen Afyon Belediyespor, ilk çeyrekte oluşturduğu 5 farkı oluşturdu. İlk çeyreğin sonunda oluşan skorda Afyon Belediye 20-15 ilk çeyreği önde tamamladı.
İkinci çeyreğe de hızlı başlayan Afyon Belediye olurken, çeyrek sonuna doğru İstanbul hızını artırdı. Afyon Belediyespor, 19 sayı üretirken, İstanbul ise 22 sayı üreterek farkı ikiye düşürdü. 39-37’lik skorla ilk yarıyı Afyon Belediyespor önde tamamladı.
Üçüncü çeyreğe iki takımda hızlı başladı. Savunmada iyi olan iki takım da fazla sayı üretemezken üçüncü çeyrek az sayı ile geçildi. Afyon Belediye bu çeyrekte 16 sayı üretirken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor 18 sayı üreterek eşitliği sağladı.
55-55 ile başlayan son çeyrekte Afyon Belediyespor, daha önde bir oyun sergiledi. İlk üç çeyreğe göre daha dinç bir performans ortaya koyan Afyon Belediyespor, Afyon Belediyespor bu çeyrekte 27 sayı üretmeyi başardı. Afyon Belediye’nin 27 sayısına İstanbul’dan 23 sayı ile cevap geldi. Afyon Belediyespor Göl Kupası’nda oynadığı ilk maçta İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u 82-78 mağlup etmeyi başardı.
Maçta İstanbul BŞB’den Tu Holloway 20 sayı, 4 ribaund, 6 asist ve Damian Kulig 19 sayı, 3 ribaund, 2 asist ile takımına katkı sağladı. Afyon Belediyespor’da ise Marcos Knight 18 sayı, 3 ribaund, 5 asist ve Jamelle Hagins: 15 sayı, 5 ribaund ile galibiyete katkı sağladı.

Bakmadan Geçme