Keçiler evinde ilk kez 100'ü gördü

Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden Afyon Belediyespor ligin 8. haftasında kendi evinde Türk Telekom'u konuk etti. Hafta sonunda Bandırma Kırmızı'ya mağlup olan Afyon Belediyespor kendi evinde ağırladığı rakibini 100-87'lik skorla mağlup etti. Ayrıca Afyon Belediyespor bu maça kadar seyircisinin 100 sayı isteğine cevap verememişken bu maçla birlikte ilk kez seyircisi önünde 100 sayı kaydetmeyi başardı.Maça [&hellip]

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediyespor ligin 8. haftasında kendi evinde Türk Telekom’u konuk etti. Hafta sonunda Bandırma Kırmızı’ya mağlup olan Afyon Belediyespor kendi evinde ağırladığı rakibini 100-87’lik skorla mağlup etti. Ayrıca Afyon Belediyespor bu maça kadar seyircisinin 100 sayı isteğine cevap verememişken bu maçla birlikte ilk kez seyircisi önünde 100 sayı kaydetmeyi başardı.
Maça iyi başlayan Afyon Belediye olurken rakibine karşı ilk çeyrekte üstünlük sağlamak istese de Türk Telekom buna izin vermedi. İlk çeyrek 25-22’lik skorla tamamlandı.
İkinci çeyreğe ilk çeyreğin üstünlüğü ile başlayan Afyon Belediyespor bu çeyrekte 25 sayı daha buldu ve farkı artırmayı başardı. Türk Telekom ise bu çeyrekte Afyon Belediye’nin hücumlarında başarılı bir savunma sergileyemedi ve 13 sayı üretti. İlk yarıyı 50-35’lik skorla üstün tamamlayan Afyon Belediye soyunma odasına önde girdi.
Üçüncü çeyrekte hızlı olan ekip Türk Telekom oldu. 27 sayı bulan Türk Telekom’a Afyon Belediye 24 sayı ile cevap verdi.
74-62 ile son çeyreğe 12 sayı farkla başlayan Afyon Belediye aradaki farkı son çeyrekte artırmayı başardı. Afyon Belediye 20 sayıya varan farkı yakaladı. Maçın gidişatını yavaşlatan Afyon Belediye bu çeyrekte 25 sayı bulan rakibine karşılık olarak 26 sayı üretti. 100-87’lik skorla rakibini mağlup eden Afyon Belediye aldığı bu galibiyetle 4. sıraya yükseldi.
MAÇTAN NOTLAR
Bütün periyotlarda en az 24 sayı atan Türk Telekom 31 asist üretirken rakibinin savunma zaafını iyi değerlendirdi. Afyon Belediye rakibini 19 top kaybına zorladı, bunlardan 13’ünü çalarak kolay sayılar buldu.
İki sayılık bölgeden Afyon Belediye 72, Türk Telekom ise 42 sayı buldu.
Afyon Belediye’de, Bandırma Kırmızı maçında kadroda yer almayan Mustafa Shakur bu karşılaşmaya yüksek konsantrasyonla çıkıp 17 sayı, 6 asist üretti. Hadi Özdemir 20 sayı, 10 ribaund, 6 asist, 2 top çalma, 1 blok ile sahanın yıldızı oldu, sakatlıktan dönen İbrahim Yıldırım 14 sayı (3/7 üçlük), Miha Zupan 13 sayı, 4 asist, 2 ribaund üretti.
Türk Telekom’da ise LaShawn McKee 31 sayı (3/7 üçlük) ile maçın skoreri oldu, Ahmet Fatih Cantitiz 18 sayı, 7 ribaund, 3 asist, Serhat Çetin 14 sayı (2/7 üçlük), 2 ribaund, 1 asistle öne çıktı. (Kocatepe Haber Merkezi)

“Oyuncularıma teşekkür ediyorum”

Kendi evinde Türk Telekom’u 100-87 mağlup eden Afyon Belediyespor’da akıllar İstanbulspor Beylikdüzü maçına çevrildi. Türk Telekom galibiyeti sonrasında açıklama yapan Afyon Belediyespor Koçu Mehmet Kabaran, maçı değerlendirdikten sonra hakemleri ve Bandırma Kırmızı maçında oynamayan Mustafa Shakur’a da değindi

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediyespor kendi sahasında ağırladığı Türk Telekom’u 100-87 mağlup etti. Kazanılan galibiyet sonrasında açıklama yapan Afyon Belediyespor Koçu Mehmet Kabaran, “Sahada hazırlanma anlamında çok zamanımız yoktu. Geçtiğimiz hafta kötü bir maç oynadık Bandırma’da. Bir de o maçın moral bozukluğunu toplamak da kolay değildi bizim için. Fakat sağolsun oyuncu arkadaşlarım çok destek oldular bana kısa zamanda mental olarak çok çabuk toparlandık. Bazı noktaları vardı bizim için Telekom’un olan onların hızlı hücumunu kesmek ve boyalı alan sayısını düşürmek istiyorduk. Bunu da çok idman yapamamamıza rağmen çok iyi uyguladılar. Her şeye rağmen sahada kaldılar. Haklı bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. Telekom takımını tebrik ediyorum onlar hakikaten üst düzey iş çıkarıyorlar. Hiç bu kadar beklenmiyordu ve başlangıçta seri galibiyetler alacakları iyi de basketbol oynuyorlar onları tebrik ediyorum” dedi.
“HAKEMLERLE GÜZEL İLEŞİTİŞİM KURDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM”
Maçın hakemlerini değerlendiren Teknik Adam Kabaran, “Ben genelde saha içerisinde hakemlere karşı agresif oluyorum. Fakat bu maç gerçekten güzel bir iletişim kurduğumu düşünüyorum. Konuşabildim, güzel bir iletişim kurdum. Evet yanlışlıkları olmadı değil oldu fakat bu sefer çok güzel bir şekilde dengelemeye çalıştılar onlar da ve bunu iyi yaptıklarını düşünüyorum. Bu maçta onlara da ayrıca teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.
“MUSTAFA CEZAYI
ÇEKMEK ZORUNDAYDI”
Mustafa Shakur’un Bandırma Kırmızı kadrosuna alınmamasını da değerlendiren Teknik Adam Kabaran, “Uyması gereken kurallar var herkesin bu takımda. Ben geçen sene de bunları söylüyordum. Ben başarının kurallar ile olacağını düşünüyorum ve bu kuralların herkese aynı olmasını düşünüyorum. Yanlış bir hareket yapıldığı zaman bu Amerikalı ya da Türk oyuncu fark etmez yanlış ise bu hareket bu takımın içerisinde yanlış kurallar varsa aynı şekilde cezasını çeker. Oda bu cezayı çekmek zorundaydı ve çekti. Yoksa Mustafa ile aramızda bir problem yok. Ben bunu görmezden gelemem maç kaybedilebilir. Birde şunu söylemek istiyorum. Bir aile kolay olunmuyor bir takım da kolay olunmuyor. Bir kız arkadaşınız oluyor bir sürü kavgalar ediyorsunuz evlenene kadar birbirinizi tanıyorsunuz. Burada bunlar olacak yani insanlar birbirini tanıyacak. Sonuçta iletişim halindeyiz yanlış anlaşıldığımız anlar da olacak bu şekilde aile, bu şekilde takım olacağız. Sonunda bir aile olup bu başarıya ulaşacağız. Burada bunların olmasında bir gariplik yok mağlubiyetler de olur, olağan üstü galibiyetler de olur. Fakat sonunda Süper Lig’e çıkıp çıkamadığımıza bakacağız en son konuşacağız bunu” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

“Kötü savunma yaptık”

Kötü savunma yaparak maçı kaybettiklerine dikkat çeken Türk Telekom Koçu Gencer Baytimur, hakemleri de eleştirdi

Afyon Belediyespor’a konuk olan 100-87 mağlup olan Türk Telekom’da kaybedilen maç sonrasında moraller bozuktu. Sarf edilen eforla maçı kazanamayacaklarını aktaran Türk Telekom Koçu Gencer Baytimur, “Öncelikle şunu söyleyeyim Afyon takımını kutluyorum. Gerçekten hak ederek kazandılar. Onların galibiyetini gölgeleyecek bir şey yok. Gerçekten iyi oynadılar, ligin en iyi kadrolarından, ligin en iyi takımlarından bir tanesi. Bize geldiğimizde çok kötü savunma yaptık. İyi savunma yapmadık, iyi mücadele etmedik. Zorlu bir Afyon deplasmanında bu kadar efor sarf ederek kazanmaya olanak yoktu” dedi.
“KÖTÜ MAÇ YÖNETİLDİ”
Müsabakada görevli hakemler hakkında da konuşan Baytimur, “Bugün ki yönetim sahadaki iki takımın kalitesinin çok çok altında kaldı. Hakem yönetimi, hakem ilişkileri çalınan ve çalınmayan düdükler ile ilişkiler son derece iki takımın kalitesinin altında kaldı. Bunu ben kazandığım maçlarda da söylüyordum. Bu ligdeki eksik olan kısım hakem kısmı. Bu bir eleştiri ya da kaybedilmiş kızgınlıkla söylenmiş bir şey değil. Aynı şeyleri ben kazandığımız maçlardan sonra da söylüyorum. Ne yazık ki hakem kalitemizi yükseltmediğimiz sürece bu ligin kalitesi hep bu seviyede kalacak, hep aksayacak. Bugün bize olduğu kadar Afyon takımına karşı da çok kötü maç yönetildi. Taraf tutuldu ya da biz hakem yüzünden kaybettik diye bir şey asla söylemiyorum. Bugün iki tane FIBA hakemi yönetse yine kaybederdik ya da Afyon takımı yine kazanırdı. Fakat maç içerisindeki yönetim kabul edilebilir sınırın son derece altındaydı. Bir şekilde federasyonun bunu kabul edilebilir sınıra çekmesi lazım. Her sene daha iyi takımlar, daha iyi oyuncular, daha iyi koçlar geliyor fakat bakıyorsunuz aynı hakemler üstelikle iletişimleri son derece bozuk. Yönetim için söyleyeceğim şey bu” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

“Kazanmamız gereken bir maçtı”

Kazanılması gereken bir maçı kazandıklarını belirten Afyon Belediyespor’un genç oyuncusu İbrahim Gürsan İstanbul maçına da sıkı bir şekilde hazırlanacaklarını aktardı

Türk Telekom maçında 20 saniye görev alan Afyon Belediyespor’un genç oyuncusu İbrahim Gürsan alınan galibiyeti değerlendirdi. Gürsan, “Kazanmamız gereken bir maçtı. İyi oynadık, kazandık. Önümüzdeki maça bakacağız. İstanbul maçını da evimizde oynayacağız, bu maça da sıkı bir şekilde hazırlanarak galibiyet serimize bir yenisini daha eklemek istiyoruz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

“Afyon bizden bir tık önde oynadı”

Afyon Belediyespor’un ve takımının maçtaki performansını
değerlendiren Türk Telekom oyuncusu İbrahim Ahmet Pınarer Afyon’un kendilerine göre bir tık üstün oynadığını belirtti

Afyon Belediyespor’un Türk Telekom’u ağırladığı maçı değerlendiren ve maçta 1 dakika 16 saniye süre alan İbrahim Ahmet Pınarer, “Koçun dediği gibi istediğimiz şeyleri yapamadık. Hem savunmada olsun, hem hücumda olsun Afyon hep bizden bir tık önde oynadı. Biz elimizden geleni yapmaya çalıştık. Ara sıra yetişmeye çalıştık hep kovaladık kendi ritmimizi bulamadık ve sonuç böyle oldu” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme