Keçiler en kötü üçüncü oldu

Türkiye Basketbol Ligi takımlarının yer aldığı Federasyon Kupası C Grubu'nda mücadele eden Afyon Belediyespor son maçta İstanbulspor Beylikdüzü'nü 77-75 yendi. Afyon Belediye bu maçla birlikte üçüncü galibiyetini alarak puanını 8'e yükseltti. A, B ve C Grubu'nda oynanan maçlar sonunda Afyon Belediye bir üst tur olan Federasyon Kupası Final Grubu'na terfi edemedi. A ve B grubunda [&hellip]

Türkiye Basketbol Ligi takımlarının yer aldığı Federasyon Kupası C Grubu’nda mücadele eden Afyon Belediyespor son maçta İstanbulspor Beylikdüzü’nü 77-75 yendi. Afyon Belediye bu maçla birlikte üçüncü galibiyetini alarak puanını 8’e yükseltti. A, B ve C Grubu’nda oynanan maçlar sonunda Afyon Belediye bir üst tur olan Federasyon Kupası Final Grubu’na terfi edemedi. A ve B grubunda mücadele eden ve 3. olan Akhisar Belediyespor ile Selçuklu Belediyesi oynadıkları maçlar sonunda ilk 8 takım arasına girmeyi başardı. Afyon Belediye ise oynadığı maçlardan sonra 3 grup arasında “en kötü üçüncü” oldu.
C Grubu son maçında İstanbulspor Beylikdüzü ile karşılaşan Afyon Belediye maça hızlı başladı. İlk çeyrekte rakibine fazla sayı atma imkanı veremeyen Afyon Belediye 21-15 ikinci çeyreğe üstün başladı.
İkinci çeyreğe hızını artırarak başlayan İstanbul oldu. Çeyreğin başında 23-23 eşitliğe kadar yükselen İstanbul, Afyon Belediye’nin 23-9’luk serisi ile devreyi 46-34 geride kapadı.
Üçüncü çeyrekte Afyon Belediye gerilemeye başladı. Hızını artıran İstanbul 22 sayı bulurken Afyon Belediye ise 17 sayı ile çeyreği tamamladı.
Son çeyreğe 63-56 önde başlayan Afyon Belediye, yine geride kalmaya devam etti. Maç sonuna 6 dakika kala İstanbul skoru 65-62’ye getirdi. 2 dakika kala farkı 1 sayıya indiren İstanbul 71-70’e maçı getirmeyi başardı. Bu sezon ilk kez maça çıkan Jamelle Hagins son bölümde bulduğu 5 sayı ile Afyon Belediye’yi ipten alan isim oldu. Hagins’in bulduğu sayılar sonrasında İstanbul 5 saniye farkı 2 sayıya çekti fakat başka skor üretemedi. Afyon Belediye ise son maçı 77-75 kazanmayı bildi.

Bakmadan Geçme