• Haberler
  • Spor
  • Keçiler Düzce'yi affetmedi – Kocatepe Gazetesi

Keçiler Düzce'yi affetmedi – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden Afyon Belediyespor ligin 14. haftasında kendi sahasında Düzce Belediyespor'u konuk etti. Maça hızlı başlayan Afyon Belediyespor ilk çeyreği, ikinci çeyreği ve üçüncü çeyreği oldukça farklı sürdürdü. Dördüncü çeyreğe az süre alan oyuncuları sahaya çıkaran Afyon Belediye'de 4 dakikada sabredebildi. Düzce'den 4 dakikada önce 7-0 ardında da 9-1'lik iki seri gelince [&hellip]

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediyespor ligin 14. haftasında kendi sahasında Düzce Belediyespor’u konuk etti. Maça hızlı başlayan Afyon Belediyespor ilk çeyreği, ikinci çeyreği ve üçüncü çeyreği oldukça farklı sürdürdü. Dördüncü çeyreğe az süre alan oyuncuları sahaya çıkaran Afyon Belediye’de 4 dakikada sabredebildi. Düzce’den 4 dakikada önce 7-0 ardında da 9-1’lik iki seri gelince Afyon Belediye mola aldı ve as oyuncular sahaya çıktı. 9 sayıya düşen farkı koruyan Afyon Belediye maçı da 97-88 kazanmayı bildi.
Maça hızlı başlayan Afyon Belediye maçın ilk dakikasında rakibi karşısında 7-2’lik seriyi yakaladı. Afyon Belediye başarılı ve rahat bir oyunla ilk 4 dakikada 16 sayı buldu. Düzce’den ise 5 sayılık cevap geldi. Yüklenmeye çalışan Düzce’ye Afyon Belediye’de zorluk çıkartmadı ve ilk çeyrek Afyon Belediye’nin 33-22 üstünlüğü ile tamamlandı.
İkinci çeyrekte yine hızlı olan Afyon Belediye oldu. Düzce’nin farkı kapatma çalışmalarını boşa çıkaran Afyon Belediye hücumda etkili olmayı başardı. Afyon Belediye bu çeyreği de 53-41 önde tamamlayarak soyunma odasına önde gitti.
Üçüncü çeyrekte Afyon düşük performans izlenimi verdi. Fakat skora bakıldığı zaman farkın arttığı ve Düzce’nin sayı üretemediği gerçeği ortaya çıktı. Afyon Belediye bu çeyrekte 29 sayı üretirken, Düzce’nin 18 sayı ile oyunda kalmasını sağladı. Üçüncü çeyrek Afyon Belediye’nin 82-59 üstünlüğü ile tamamlandı.
Dördüncü çeyreğe Afyon Belediye daha az süre alan oyuncularını sahaya sürdü. Altan dışındaki oyuncularını kulübeye alan Teknik Adam Can Sevim, yaptığı rotasyonda oyuncularına şans vermek istedi. Fakat rotasyondaki oyunculardan 1-2 sayı rakipten ise 20’nin üzerinde sayı gelince Can Sevim mola aldı. Alınan mola sonrasında as oyuncuları tekrar sahaya süren Can Sevim, oyuna bir kez daha müdahale etmek zorunda kaldı. Maçın sonunda ise 97-88 Afyon Belediye kazanmayı bildi.
TELEKOM İLK KEZ YENİLDİ
Afyon Belediyespor’un zirve yarışındaki rakibi Türk Telekom, konuk olduğu Bursaspor Durmazlar’a 90-79 mağlup oldu. Bu mağlubiyet sonrasında Afyon Belediye ile Telekom arasında 1 mağlubiyet kaldı. Bursaspor’a mağlup olan Telekom’un hem 13 maçlık serisi sona erdi, hem de namağlup unvanı gitti. Afyon Belediye ile Telekom arasında 1 puan fark kaldı.

“Kondisyoner kendisi gitmek istedi”

Ligin 14. haftasında evinde Düzce Belediyespor’u 97-88 mağlup eden Afyon Belediyespor ligde üst üste altı toplamda ise 12 galibiyete ulaştı. Ayrıca basın mensuplarının sorularını cevaplayan Afyon Belediye Koçu Can Sevim, kondisyonerin takımdan kendi isteğiyle gittiğini kaydetti

Düzce Belediyespor’u mağlup eden Afyon Belediyespor puanını 26’ya çıkardı. Maçtan sonra basın mensuplarının karşısına geçen Afyon Belediyespor Koçu Can Sevim, “Maçın başından sonuna kadar çok iyi bir basketbol oynadık. Savunma ve hücum olarak istediklerimizi yaptık. Maçın sonunda rotasyonun sonundaki oyuncuları kullanmaya çalıştık. Onlarda sonuç olarak bu takımın birer parçası, her gün çok çalışıyorlar. Ancak kendilerine de söyledim. Maçta bu kadar hata yapmak, sayılar üretememek kabul edilemez. Umarım bundan sonrada kafalarını toparlayıp müsabakalara çıkarlar. Bunu onlara söyledim bu şekilde devam ederlerse onlarla yollarımızı ayırmak zorunda kalacağız. 30 sayı öndeydik, sonradan rotasyona gidince biraz bocaladık, sonuç olarak karşımızdaki de bir takım ve elbette sayılar atacaklardır” dedi.
“KENDİ İSTEĞİ İLE AYRILDI”
Değerlendirme sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sevim, kondisyonerin ayrılması ile ilgili soruya da cevap verdi. Kondisyonerin neden ayrıldığı sorusunu yanıtlayan Sevim, “Kendi isteğiyle takımdan ayrıldı. Biz de kendisine teşekkür ettik. Bu takıma mutlaka katkısı olmuştur. Biz de burada büyük bir camiayı temsil ediyoruz. O camianın içinde burada bulunmak istemiyorum diyen birini barındırmayız bizde. Yerine şuan birkaç kondisyoner alternatiflerimiz var” dedi.
“ÇOK İYİ TOP PAYLAŞTIK”
Maçı değerlendiren Afyon Belediyespor’un başarılı ve esprili oyucusu Marcos Knigth, “Çok iyi bir savunma yaptığımızı düşünüyorum. Hücum kısmına geçtiğimizde çok iyi top paylaşımı yaptık ve kolay skorlar bulduk. Uzun ve kısa yabancılarını oyuncularını çok iyi savunduk. Bu şekilde maçı da kazandık” ifadesine yer verdi

Tüm maçlarda dua etti, ödül aldı

Afyon Belediyespor Basketbol takımının geçen sezon oynadığı maçların tümünü izleyip tüm maçlarda takıma dua eden Fadik Çankaya’ya maçtan önce “Yılın Taraftarı” ödülü takdim edildi

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediyespor’un geçen sezon oynadığı tüm maçlarda tribünde olan, maçlardan takıma dualar eden Fadik Çankaya Düzce Belediyespor maçından önce ödüllendirildi. Çankaya ile birlikte Afyon Belediyespor Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Eyüp Selman Yavuz parkeye davet edildi. Afyonkarahisar’da oynanan tüm maçlarda takımı yalnız bırakmayan Çankaya’ya büyük bir çerçeve ile birlikte Afyon Belediyespor’un forması hediye edildi.

“Düzeni oturtamadık”

Afyon Belediyespor’a 97-88 mağlup oldukları maçın hemen ardından yapılan basın toplantısına katılan Düzce Belediyespor Koçu Faruk Beşok kendi sahasında yüksek tempo ile oynayan bir afyon Belediye’ye ile oynadıklarını ama düzeni bir türlü oturtamadıklarını kaydetti

Afyon Belediyespor’a 97-88 mağlup olan ve maçtan sonra basın mensuplarının karşısına geçen Düzce Belediyespor Koçu Faruk Beşok, “Ofansif olarak gücünü bildiğimiz bir takım ile zorlu mücadele ettik. Kendi sahalarında yüksek tempoda bir oyun oynuyorlar. Bunun bilincindeydik ama, düzeni bir türlü oturtamadık. Galibiyet kazandıklarından dolayı Afyon ekibini tebrik ediyorum” dedi.
Daha fazla enerji harcayarak Afyon Belediye’yi mağlup etmek istediklerine dikkat çeken Düzce Belediyespor oyuncularından Barış Yalman, “Öncelikle Afyon takımını tebrik ederim. Bizden bütçe olarak daha kaliteli bir takımları var. Biz rakibimize daha fazla enerji koyarak yenmek istemiştik ancak bunu maalesef başaramadık. Bu yüzden rakibimizi de tekrar tebrik ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme