• Haberler
  • Spor
  • Keçiler bitti demeden bitmez – Kocatepe Gazetesi

Keçiler bitti demeden bitmez – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden Afyon Belediyespor ligin yedinci haftasında güçlü ekiplerden Bursaspor'a konuk oldu. Maça hızlı başlayan Afyon Belediyespor üç çeyrek boyunca maçı önde götürdü. Son çeyrekte yüklenen Bursa seyircisiz oynadığı maçta 20-2'lik seri yakaladı ve öne geçti. Maçın son anlarında Keçileri ipten alan isim İbrahim kaydettiği 3'lükle maçı çevirmeyi bildi. 74-72 kazanan Afyon [&hellip]

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediyespor ligin yedinci haftasında güçlü ekiplerden Bursaspor’a konuk oldu. Maça hızlı başlayan Afyon Belediyespor üç çeyrek boyunca maçı önde götürdü. Son çeyrekte yüklenen Bursa seyircisiz oynadığı maçta 20-2’lik seri yakaladı ve öne geçti. Maçın son anlarında Keçileri ipten alan isim İbrahim kaydettiği 3’lükle maçı çevirmeyi bildi. 74-72 kazanan Afyon Belediyespor Basketbol takımı zirve mücadelesinde arka arkaya oynadığı 3 önemli maçı da galibiyetle tamamladı. Gelecek hafta sonunda ağırlayacağı Türk Telekom’u mağlup ederse liderlik koltuğuna oturma şansını bulacak.
Maça hızlı başlayan Afyon Belediyespor 7. dakikada 10 sayılık (20-10) avantaj yakaladı. İlk yarıyı 22-15 önde bitiren Afyon Belediye ikinci çeyreğe avantajlı başladı.
İkinci çeyrekte Bursaspor’un daha sert savunma yaptığı sırada fark 4 sayıya kadar düştü. Hücuma odaklanan ve farkı tekrar açmak için yüklenen Afyon Belediye ilk yarı 39-31 önde tamamladı ve soyunma odasına önde girdi. Bursaspor ilk yarıda 1/8, Afyon Belediye 4/8 ile üçlük attı. İki takım arasındaki en büyük fark ise ribaundlarda oluştu. 27-10 Afyon Belediye ribaund üstünlüğü kurarken, Afyon Belediye 11, Bursaspor ise 5 asist yaptı.
Üçüncü çeyrekte Afyon Belediye çok büyük üstünlük sağladı. Afyon Belediyespor üçüncü çeyrekte 23 sayı bulurken Bursaspor ise Afyon Belediye’ye 14 sayı ile cevap verdi. Bursaspor savunmada son derece dirençsiz gözükürken Afyon Belediye boş üçlüklerle farkı 17 sayıya kadar çıkardı. Farkı çift hanelere çıkaran Afyon Belediye son çeyreğe 62-45 önde başladı.
Dördüncü periyotta Bursaspor sert savunma ve tempolu hücumlarla yaklaşmaya çalıştı. Bursa’da Özellikle Karlo Vragovic çok etkili oldu. Altı dakika içinde 20-2’lik seriyi yakalayan Bursaspor skoru 65-64 lehine çevirdi. Son 3 ve 2 dakikaya 67-67 beraberlikle girildi. 01.50 kala Mustafa Baki Görür’ün uzak üçlüğü ile skor 70-67 oldu. Erbil Eroğlu’nun temiz bloğuna faul düdüğü geldi, 01.09 kala Hagins serbest atışlarla farkı 1 sayıya düşürürken skor 70-69 geldi. 50 saniye kala Borovnjak farkı yeniden üç sayıya çıkardı. 29 saniye kala Hagins pota altında kuvvetli bitirdi ve skor 72-71 oldu.
Görür’ün kaçan üçlüğünden sonra İbrahim Yıldırım 2 saniye kala üçlükle Afyon Belediye’yi 74-72 öne geçirdi. Moladan sonra sahaya giden Bursaspor maç topunu iyi çizilmiş bir oyun sonrasında Görür ile kullandı ancak sayıyı bulamadı.
Afyon Belediyespor son saniyede bulduğu İbrahim Yıldırım’ın bulduğu 3 sayı ile maçı 74-72 kazanmayı bildi.
Afyon Belediyespor Basketbol takımı gelecek hafta sonu kendi sahasında ağırlayacağı Türk Telekom’u mağlup etmesi halinde liderlik koltuğunun sahibi olacak. Afyon Belediyespor ile Türk Telekom arasında oynanacak olan lig maçı 11 Kasım saat 18.00’de Atatürk Spor Salonu’nda başlayacak.

Bakmadan Geçme