Keçiler bir mağlubiyet daha aldı

Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden Afyon Belediyespor basketbol takımı ligin 19. haftasında deplasmanda Sigortam.net Bakırköy Basket'e konuk oldu. İlk çeyrekte oyuna girmekte zorlanan Afyon Belediyespor oldukça düşük performans sergilerken 8 sayı buldu. İkinci çeyrekte Afyon Belediye hızını artırsa da ilk yarıyı Bakırköy Basket önde tamamladı. Üçüncü çeyrekte yaşanan çekişme sonrasında eşitlik yaşandı. Son çeyrekte farkı [&hellip]

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediyespor basketbol takımı ligin 19. haftasında deplasmanda Sigortam.net Bakırköy Basket’e konuk oldu. İlk çeyrekte oyuna girmekte zorlanan Afyon Belediyespor oldukça düşük performans sergilerken 8 sayı buldu. İkinci çeyrekte Afyon Belediye hızını artırsa da ilk yarıyı Bakırköy Basket önde tamamladı. Üçüncü çeyrekte yaşanan çekişme sonrasında eşitlik yaşandı. Son çeyrekte farkı 9 sayıya kadar çıkaran Afyon Belediye olsa da maçı son anlarına kadar bırakmayan Bakırköy Basket, son saniyelerde bulduğu sayı ile maçı 68-66 kazanmayı bildi.
Maça hızlı başlayan Bakırköy Basket’te Berkan Durmaz’ın her iki pota altındaki etkin oyunu takımına avantaj sağladı. 5. dakikada skoru 8-0’a getiren Bakırköy, Afyon Belediye’ye erken bir mola aldırdı. Molanın ardından Afyon, geçiş hücumu sonrası Marcos Knight ile ilk sayılarını bulsa da ilk periyot boyunca boş şutları dahi sayıya çeviremedi ve geride kaldı. Çeyrek boyunca 8 sayı bulan Afyon Belediye ilk çeyreği 21-8 geride tamamladı.
İkinci çeyreğe hızlı başlayan Afyon Belediye Ogün Sevinç ve Alper Özcan önderliğinde 7-2’lik seriyle periyota başladı. Afyon Belediye yüklendiği dakikalarda bulduğu sayılar ile farkı bir sayıya kadar indirdi. (30-29) Sonrasında mola alan Bakırköy, molanın ardından iyi başladı ve 39-34 ilk yarıyı önde tamamladı.
İkinci yarının ilk çeyreğine Afyon Belediye etkili başlarken Cevher Özer ile art arda üçlükler buldu. Afyon Belediye üçüncü çeyreğin ilk bir buçuk dakikasının sonunda gelen basketle maçta ilk kez öne geçti. (40-42) Afyon Belediye’nin sayılarına cevap vermekte gecikmeyen Bakırköy, Akın Kandemir’in öne çıktığı anlarda hücumda pas akışını iyi sağladı ve çembere de hızlı giderek 11-2’lik seriyle farkı 7 sayıya çıkardı. (51-44). Ancak periyot sonunda Afyon potaya giderek daha iyi oynadı ve son çeyreğe 51-51’lik eşitlikle girildi.
Son çeyrekte Afyon Belediye üçlükleri yağmur gibi atmaya başladı. Maç boyu pek ortalarda görünmeyen Hadi Özdemir’in isabetleriyle ivmeyi kendi tarafına çeken Afyon Belediye 6. dakikada Marcos Knight’tan gelen üçlükle farkı 9 sayıya kadar çıkardı. Kalan dört dakikada etkili oyunu ile 9-0’lık seriyi yakalayan Bakırköy skoru eşitledi. Bitime 16 saniye kala Onuralp Bitim’den gelen serbest atışlarla öne geçen Bakırköy oldu. Son topu değerlendiremeyen Afyon Belediye rakibine 68-66’lık skorla boyun eğdi.

Bakmadan Geçme