• Haberler
  • Spor
  • Keçiler Beylikdüzü'nü üzdü – Kocatepe Gazetesi

Keçiler Beylikdüzü'nü üzdü – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden Afyon Belediyespor ligin 10. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde İstanbulspor Beylikdüzü'nü konuk etti. Maça hızlı başlayan Afyon Belediyespor baştan sona üstün oynadığı maçı 96-84 kazanmayı bildi.İlk çeyreğe oldukça iyi başlayan Afyon Belediye 14-0'lık seri ile rakibine sayı imkanı vermedi. İlk 4 dakikadan sonra açılan İstanbulspor ise 11-2'lik seri ile [&hellip]

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediyespor ligin 10. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde İstanbulspor Beylikdüzü’nü konuk etti. Maça hızlı başlayan Afyon Belediyespor baştan sona üstün oynadığı maçı 96-84 kazanmayı bildi.
İlk çeyreğe oldukça iyi başlayan Afyon Belediye 14-0’lık seri ile rakibine sayı imkanı vermedi. İlk 4 dakikadan sonra açılan İstanbulspor ise 11-2’lik seri ile geri döndü ve farkı 16-11 ile kapattı. Tekrar yüklenmeye devam eden Afyon Belediye ilk çeyreği 23-15 ile önde tamamladı.
İkinci çeyreğe de hızlı başlayan Afyon Belediye oldu. 7-0’lık seri ile ikinci çeyreğe giren Afyon Belediye farkı ilk dakikalarda 15 sayıya kadar çıkarmayı başardı. 30-15 Afyon ile devam eden çeyrekte bir Afyon, bir İstanbul’un bulduğu sayılarla ilk çeyrek 13 sayı farkla Afyon üstünlüğü ile tamamlandı. 45-32 Afyon Belediye soyunma odasına önde girdi.
Üçüncü çeyreğe Hadi ve Haggins ile başlayan Afyon Belediye farkı iyiden iyiye artırdı. Çeyrek sonuna kadar 20 sayı kaydeden Afyon Belediye’ye çeyrek sonunda 8-0’lık seri ile cevap veren İstanbulspor bu çeyrekte 27 sayı buldu.
65-57’lik skorla son çeyreğe önde başlayan Afyon Belediyespor olurken hızlı başlayan İstanbulspor oldu. İstanbulspor farkı 5 sayıya çekti fakat Afyon Belediye’den Ogün üst üste kaydettiği üçlüklerle farkı yeniden çift hanelere çekti. Farkı kapatmak için yüklenen İstanbulspor 10-0’lık seri ile farkı 7 sayıya çekti. 89-82 devam eden maçta Afyon Belediye’den Altan Erol ve Alper Özcan farkı tekrar artırdı ve maçı 96-84 Afyon Belediyespor kazandı.

“İyi savunma yapıyoruz”

Afyon Belediyespor’un İstanbulspor Beylikdüzü’nü 96-84 mağlup ettiği maçın ardından
 yapılan basın toplantısında konuşan Afyon Belediyespor Koçu Can Sevim, savunmada
 iyi olduklarını, iyi bir takım olduklarını ve iyi basketbol oynadıklarını kaydeti

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediyespor ligin 10. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde İstanbulspor Beylikdüzü’nü 96-84 mağlup etti. Maçtan sonra yapılan basın toplantısında açıklama yapan Afyon Belediyespor Koçu Can Sevim, rakibin çok iyi yönetildiğini ve çok iyi basketbol oynadıklarını kaydetti. Çok iyi savunma yaptıklarına dikkat çeken Afyon Belediyespor Koçu Can Sevim “Bir kere çok iyi yönetilen, çok iyi basketbol oynayan bir takıma karşı galip geldiğimiz için mutluyuz. Maçın içerisinde baştan sona aslında üstündük. Bir bölümde yaklaşır gibi oldular ama tekrar kontrolü elimize aldık ve güzel bir galibiyet aldık. Bu tarz üçlü haftalar hep zor geçiyor. Birçok maç oynuyoruz üst üste yıpranmalar artıyor, karşı takıma hazırlıkta belirgin eksiklikler oluyor. Onların zaman zaman ceremesi çekiyoruz ama sonuç olarak biz iyi bir takımız, iyi basketbol oynuyoruz, iyi bir savunma yapıyoruz. Açıkçası sonucu da almasını da biliyoruz” dedi.
İyi savunma yapıyoruz dediniz, ama rakip 84 sayıyı buldu ve söylediğiniz ile ters orantı var gibi bu konu da neler söylemek istersiniz; sorusuna cevap veren Teknik Adam Sevim, “Yok hiç katılmıyorum. Şöyle anlatabilirim, ilk devreyi 30 sayı izin vererek kapattık. Sadece rakip takıma bir devre de 30 sayı imkanı verdik. 3. periyotta fark çok açılınca ister istemez oyuncularda birbirlerine karşı daha toleranslı davranıyorlar. Yani o farkla ilgili bir şey. Yoksa kafa kafaya geçmesi gereken bir maç olsa ki ilk yarısını öyle oynadık, çok daha farklı olurdu” ifadesine yer verdi.

“Rotasyona gittik”

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediyespor’a konuk olan İstanbulspor Beylikdüzü 5. mağlubiyetini aldı. 15 puana ulaşan İstanbulspor Beylikdüzü ligin 8. sırasında yer alıyor. Afyon Belediyespor’a 96-84 mağlup olan İstanbulspor Beylikdüzü üç günde bir oynanan maçlardan sıkıntılı.
Maçtan sonra basın mensuplarının karşısına geçen İstanbul Beylikdüzü Koçu Hakan Yavuz, “Federasyonun üç günde bir oynattığı maçların ortasında Çarşamba günü Afyon Belediyespor ile karşı karşıya geldik. Biraz oyuncularımızı dinlendirmek için rotasyona gittik bu oyunu kazanmak istemiyor gibi olay anlaşılmasın. Afyon Belediyespor maçına çok kötü başladık. 14-0 gibi geriye düşmemize rağmen hemen toparlardık. Sahada yer alan ilk beşimizi görevini en iyi şekilde yaptı. İkinci beşimizi ise biraz oyunda tutuk başlasalar da onlarda iyi bir görüntü verdi. Afyon Belediyespor bu ligin en iyi takımlarından biri onlar karşısında iyi bir mücadele verdiğimizi düşünüyorum. Zaman zaman oyunda gerginleşti bu normal nitekim de bunlar arkadaşlar normaldir diye düşünüyorum. Rakip takımından Ogün gerçekten çok günündeydi, attığı üç sayılıklarla Afyon Belediyespor’u kurtardı diye düşünüyorum” dedi.

“Toparlanmasını biliyoruz”

Maçın içinde bazı bölümlerde geriye düştüklerini fakat geri dönmesini
bildiklerini kaydeden Afyon Belediyespor Kaptanı Hadi Özdemir, bunun da kaliteli takımların verebileceği tepkiler olduğuna vurgu yaptı

Afyon Belediyespor’un İstanbulspor Beylikdüzü’nü 96-84 mağlup ettiği maçın ardından yapılan basın toplantısında konuşan Afyon Belediyespor Kaptanı Hadi Özdemir, güzel maç oynadıklarını, kazanarak devam ettiklerine dikkat çekti. Bazı bölümlerde geriye düştüklerini kaydeden Kaptan Özdemir, “Güzel bir maç oldu. Kazanarak yolumuza devam ediyoruz. İnşallah sonraki maçımızı da kazanıp bu şekilde devam etmek istiyoruz. İstanbulspor iyi bir takımdı. İyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Bazı bölümlerde geriye düşmüş olabiliriz ama toparlanmasını biliyoruz. Bu da kaliteli takımların verebileceği tepkiler. İnşallah bu şekilde devam etmek istiyoruz” dedi.

“Maçı kazanabilecek
seviyeye getiremedik”

Afyon Belediyespor’a 96-84 mağlup oldukları maçın sonunda basın toplantısında konuşan İstanbulspor Beylikdüzü oyuncularından Berkay Sinirlioğlu
 maçı kazanabilecek seviyeye getiremedikleri
 için kaybettiklerini söyledi

Afyon Belediyespor’a konuk olan İstanbulspor Beylikdüzü maçı 96-84 kaybetti. Amerikalı skorer oyuncularının olmamasının kendilerini etkilediğine dikkat çeken İstanbulspor Beylikdüzü oyuncularından Berkay Sinirlioğlu maça da kötü başladıklarını aktardı. Maçı kazanabilecek pozisyona getiremediklerini kaydeden başarılı oyuncu Sinirlioğlu, “Amerikalı skorer oyuncumuz olmaması bizleri etkiledi. Maça çok kötü başladık. Daha sonra toparladık ancak maçı kazanabilecek pozisyona getiremedik. Rakibimiz çok iyi oyunculardan kurulu bir ekip bundan sonra onlara başarılar diliyorum biz artık önümüzdeki maçlara bakacağız” dedi.

Bakmadan Geçme