• Haberler
  • Spor
  • Keçiler 4. sıraya geriledi – Kocatepe Gazetesi

Keçiler 4. sıraya geriledi – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden Afyon Belediyespor basketbol takımı ligin 8. haftasında kendi sahasında lider Türk Telekom'u konuk etti. Maçın başında ellerinde pankartla sahaya Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri girdi. Değerler Hareketi projesi kapsamında pankart açan minikler 'Küfür Varsa Biz Yokuz' dedi.Maça ikinci sırada başlayan Afyon Belediyespor 57-64 kaybettiği maçın ardından dördüncü sıraya geriledi. Afyon Belediye takım [&hellip]

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediyespor basketbol takımı ligin 8. haftasında kendi sahasında lider Türk Telekom’u konuk etti. Maçın başında ellerinde pankartla sahaya Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri girdi. Değerler Hareketi projesi kapsamında pankart açan minikler “Küfür Varsa Biz Yokuz” dedi.
Maça ikinci sırada başlayan Afyon Belediyespor 57-64 kaybettiği maçın ardından dördüncü sıraya geriledi. Afyon Belediye takım olarak oynadığı oyunda atışlarda etkili olamadı. Hızlı başlayan Türk Telekom’un peşinden ayrılmayan Afyon Belediye eşitliği yakalasa da öne geçemedi. Maçın sonunda 57-64 kaybeden Afyon Belediye bir puan alarak puanını 14’e çıkardı. Lider Türk Telekom ise 8’de 8 ile 16 puanla liderliğine devam ediyor.
Maça hızlı başlayan Afyon Belediye Knight ile 4 sayıyla takımı ilk dakikalarda öne geçti. Savunma arttıran Telekom 13-0 seriyle hem skorda öne geçti hem de farkı çift hanelere taşıdılar. Dış atışlardan isabet kaydedemeyerek skorda krize giren Afyon, molaya gitmek zorunda kaldı. Mola dönüşü 4 dakikalık suskunluğu Hadi Özdemir’in turnikesi bozdu. Karşılıklı basketlerle geçilen bu dakikalarda Telekom, avantajı elinde tutmaya devam etti. Hagins’in basketiyle çeyreğin tamamlanmasına 2 dakika kala Afyon farkı tek haneye çekti. Kalan dakikaların karşılıklı boş atışlarla geçtiği ilk çeyrek 12-21 Türk Telekom üstünlüğü ile tamamlandı.
İkinci çeyreğe de hızlı başlayan Türk Telekom oldu. 2. çeyreğe Kaya Peker’in basketiyle farkı tekrar çift hanelere çıkartan Türk Telekom 14-23’lük üstünlüğü korudu. Farkı tek haneye taşımaya çalışan Afyon’a cevap her seferinde gecikmedi. 4 sayılık katkısıyla farkı indiren Ogün Sevinç, Afyon’u bu dakikalarda maçın içinde kalmasını sağladı. İbrahim Yıldırım ve Hadi Özdemir’in de skorda devreye girmesiyle Afyon çeyreğin tamamlanmasına 36 saniye kala farkı 3’e indirerek Telekom’a molayı aldırdı 31-34. Moladan Serhat Çetin’in üçlüğüyle dönen Telekom’a cevap Serkan Menteşe’den geldi. Farkın tekrar açılmasına izin vermeyen Afyon 2. çeyrek sonunda soyunma odasına 3 sayı geri gitti. 34-37
Üçüncü çeyreğe hızlı başlayan Afyon Belediye oldu. Alper Özcan’ın üçlüğü ile başlayan Afyon, skora dengeyi getirdi 37-37. Karşılıklı boş atışların ardından Kaya Peker iki sayılık basketiyle Telekom’u tekrar öne geçirdi. Üst üste 3 top çalan Afyon, hiçbirini sayıyla tamamlayamayınca bu mücadelesini skora yansıtamadı. Telekom 7-0 seri ile farkı çeyreğin tamamlanmasına 4 buçuk dakika kala 7’ye çıkardı 37-44. Çeyreğin sonunda Afyon, Knight ile geri gelmeye çalışsa da Türk Telekom buna izin vermedi. Üçüncü çeyrek 41-47 Türk Telekom üstünlüğü ile tamamlandı.
Son çeyrek Campbell ve Knight karşılıklı basketleriyle başladı. 6-0 seri yapan Afyon farkı 6 dakika kala 3’e indirdi 49-52. Yakaladığı kıvılcımı devamını getirmede başarılı olamayan Afyon karşısında Telekom, Monroe ve Campbell ile farkı tekrar 9’a çıkardı. Bu krizden Hagins’in 6 sayısıyla çıkan Afyon, farkı 5’e çekti 57-62. Karşılaşmayı 57-64 Türk Telekom kazandı.

Bakmadan Geçme