Keçeleri ulusal pazara PTT taşıyacak

PTT Başmüdürlüğü'nde dün taraflarca imza konulan protokolle Kültür Turizm Bakanlığı Devlet sanatçıları Mehmet Erkuş, Mustafa Erkuş ve İsmail Erkuş kardeşlerin keçeleri PTT Kargo aracılığıyla taşınacak.Afyonkarahisar'ın unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatı Keçeciliğin, yeniden canlandırılıp, bilinilirliğinin artırılmasına PTT'de katkı sağlayacak. Bu nedenle dün sabah PTT Başmüdürlüğü'nde keçelerin ulusal pazarda PTT Kargo aracılığıyla taşınması için taraflarca protokol [&hellip]

PTT Başmüdürlüğü’nde dün taraflarca imza konulan protokolle Kültür Turizm Bakanlığı Devlet sanatçıları Mehmet Erkuş, Mustafa Erkuş ve İsmail Erkuş kardeşlerin keçeleri PTT Kargo aracılığıyla taşınacak.
Afyonkarahisar’ın unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatı Keçeciliğin, yeniden canlandırılıp, bilinilirliğinin artırılmasına PTT’de katkı sağlayacak. Bu nedenle dün sabah PTT Başmüdürlüğü’nde keçelerin ulusal pazarda PTT Kargo aracılığıyla taşınması için taraflarca protokol imzalandı.
“DİĞER ESNAFLARLADA
İRTİBATA GEÇİLECEK”
Keçecilik sanatını icra eden Kültür Turizm Bakanlığı Devlet sanatçıları Mehmet Erkuş, Mustafa Erkuş ve İsmail Erkuş kardeşlerin ürettikleri keçelerin ulusal pazarda PTT Kargo aracılığıyla taşınması için dün anlaşma imzalandı. PTT Başmüdürü Mehmet Örsdemir konu hakkında açıklama yaptı. Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren diğer keçeci esnaflarla da irtibata geçilip, söz konusu PTT hizmetlerinden faydalandırma çalışmalarının sürdürüleceğini belirten Örsdemir, “Afyonkarahisarımızın unutulmaya yüz tutmuş Türk kültürünün önemli değerlerinden olan keçeciliğin tanıtılıp yaşatılmasına katkı sağlamak amacıyla Devlet Sanatçısı unvanına sahip Mustafa Mehmet ve İsmail Erkuş kardeşlerle bir anlaşma imzalayacağız. Sağ olsun Kültür ve Turizm Müdürümüz Mehmet Tanır beyefendi de davetimize icabet etti. Amacımız ilimizin kendine has zengin kültürlerden olan keçeciliğin gelecek nesillere aktarılıp yaşatılması, Afyonkarahisar ekonomisine katkı sağlaması için böyle bir düzenleme yaptık. İmza törenimize gelenlere çok teşekkür ediyorum. Keçecilik uzun zamandan beri Türk kültürünün önemli bir parçasıdır.” dedi.
“İL EKONOMİSİNE KATKI SAĞLANACAK”
PTT Başmüdürü Mehmet Örsdemir, keçeciliğin tüm kollarından inşaattan, sanayiye, giyim kuşama kadar her türlü alanda kullanılabildiğini ulusal ve uluslararası çapta duyurmak için çabalanacağını dile getirdi. Keçenin pazarlamasına da bu şekilde önem vermek istediklerini söyleyen Örsdemir, “İmzaladığımız protokolle keçeleri PTT Kargo ile ulaştıracağız ancak ilgili EFT AVM üzerinden de çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah onu da en kısa sürede gündeme alıp keçeciliğin bilinirliğini arttırıp Afyonkarahisar ekonomisine katkı sağlamayı düşünüyoruz.” diye konuştu.
“TANITIM KADAR PAZARLAMADA ÖNEMLİ”
İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır’da keçeciliğin Orta Asya’dan günümüze kadar ulaşan eski bir el sanatı olduğunu ifade etti. Unutulmaya yüz tutmakla birlikte Afyonkarahisar’da keçeciliğin yaşadığına dikkat çeken Tanır, “Keçecilik Kültür ve Turizm Bakanlığı envanterine girmiştir. Keçe Ustası Devlet Sanatçıları Erkuş Kardeşler keçeciliğin aslına sadık kalarak yürüten esnaflarımızdandır. Keçenin ortaya çıkarılıp tanıtılması kadar pazarlanması da önemlidir. Bu konuda PTT Başmüdürlüğümüze ve Sayın Başmüdürümüz Mehmet Örsdemir’e ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Ardından bu sanatın sürdürülmesine gayret gösteren sanatkârlarımıza da teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Protokol imzalanması akabinde Erkuş kardeşlerin PTT Başmüdürlüğüne özel hazırladıkları keçe tablonun verilmesi ile tören tamamlandı.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme