• Haberler
  • Genel
  • Keçe sanatçıları sergide buluştu – Kocatepe Gazetesi

Keçe sanatçıları sergide buluştu – Kocatepe Gazetesi

“Zanaattan Sanata Keçe ve Geleceğe Yolculuğu” adlı sergi Cumartesi günü açıldı. Sergi bir hafta ziyarete açık kalacak Türkiye Küçük ve Orta ölçekli işletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Afyonkarahisar Destekleme Derneği tarafından düzenlenen “Zanaattan Sanata Keçe ve Geleceğe Yolculuğu” adlı sergi, Atatürk Kültür Merkezi’nde açıldı. Afyonkarahisarlı keçe sanatçısı R. Gülenay Yalçınkaya sergi hakkında [&hellip]

Keçe sanatçıları sergide buluştu

“Zanaattan Sanata Keçe ve Geleceğe Yolculuğu” adlı sergi Cumartesi günü açıldı. Sergi bir hafta ziyarete açık kalacak

Türkiye Küçük ve Orta ölçekli işletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Afyonkarahisar Destekleme Derneği tarafından düzenlenen “Zanaattan Sanata Keçe ve Geleceğe Yolculuğu” adlı sergi, Atatürk Kültür Merkezi’nde açıldı.
Afyonkarahisarlı keçe sanatçısı R. Gülenay Yalçınkaya sergi hakkında bilgi verdi. Türkiye de keçe sanatına insanların ciddi anlamda ilgi göster-meye başladıklarını dile getiren Yalçınkaya, keçe sanatı ile ilgilenen kişilerin uzun yıllar boyunca bu işe merak ve gönül verdiklerini söyledi. Keçe sanatçılarından bu işi öğrenen kişilerin kendi sanat dünyalarında bu işe bir anlam yüklediklerini kaydeden Yalçınkaya; “Naçizane bende yaklaşık 11 yıldır bu işin içerisindeyim. Değerli Afyonkarahisarlı keçe ustalarının sayesinde onların bilgileri ile bende bu uğraşının içerisine girdim. Hep birlikte böylesi bir şeyler yapmak istedik. Dostlar bir araya gelerek kentimizi tanıtıp keçe ile ilgili güzel şeyler çıkmasını arzu ettik. Bu konuda da ben TOSYÖV’e ve destek verenlere yürekten teşekkür ediyorum.” dedi. Vali Vekili Ahmet Ertürk, Afyonkarahisar denildiğinde; şekerleme, sucuk, özellikle yumurta, mermer ve termal turizmin akla geldiğini ifade etti. Afyonkarahisar’la ilgili olarak keçenin de akla geldiğini söyleyen Ertürk, sergiye emek verenleri kutladı. Açılışın ardından konuklar sergiyi gezerek çalışmaları tek tek inceledi. Sanatçılar ve konuklar sergi açılışı anısına fotoğraf çektirdiler. Keçeye emek ve gönül veren sanatçıların yer aldığı sergide Vali Vekili Ahmet Ertürk, TOSYÖV Şube Başkanı İhsan Beşer ve çok sayıda konuk katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme