• Haberler
  • Genel
  • 'KDV yüzde 2-3’e indirilmeli' – Kocatepe Gazetesi

'KDV yüzde 2-3’e indirilmeli' – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba ile bir araya geldi. Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Birlik Başkanı Recep Uluçay, etteki KDV’nin düşürülmesini talep etti Afyonkarahisar Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba’ya sorunlarını ve çözüm önerilerini aktardı. Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Uluçay, Açba’ya [&hellip]

“KDV yüzde 2-3'e indirilmeli”

Afyonkarahisar Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba ile bir araya geldi. Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Birlik Başkanı Recep Uluçay, etteki KDV’nin düşürülmesini talep etti

Afyonkarahisar Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba’ya sorunlarını ve çözüm önerilerini aktardı. Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Uluçay, Açba’ya sektörün taleplerini anlatan bir dosya verdi. Uluçay, “Ette en büyük sıkıntı Katma Değer Vergisi. Üretici, yüzde 8’i kaldırmıyor. KDV’nin ette yüzde 1 olarak giriyor yüzde 8 olarak çıkıyor. KDV’nin yüzde 4’ünü biz, yüzde 4’ünü karşı taraf ödüyor. Bakanlık bize diyor ki yüzde 8’in hepsini yatıracaksınız. Ondan sonra karşı taraf, yüzde 4’ü yatırırsa biz ondan sonra sizin paranızı iade edeceğiz. Biz henüz ikinci aydaki paramızı geri alamadık. Karşı tarafın yatırdığını ispat ettik, faturalarını aldık. Maliye bunun incelemesini 3-4 ayda ancak yapıyor. Şu anda arkadaşların her ay KDV’den dolayı 300 bin liraya yakın alacakları oluyor” dedi.
Uluçay, “Maliye, bize yeminli mali müşavir aracılığıyla başvurmamazı söylü-yor. Yeminli mali müşavir de bundan yüzde 6 pay alacağını söylüyor. Biz kendi paramızı geri alırken bir de buraya yüzde 6 ödemiş oluyoruz. Ayrıca ette KDV’nin yüzde 8 olması yüksek. Kayıt dışını önlememiz için KDV’nin 2-3’e indirilmesi zaruri” diye konuştu.
Süreç hızlanacak
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba ise ilgili bakan da dahil olmak üzere herkesin seçim çalışması yaptığını belirterek bu konuyla ilgili ilk aşamada Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı ile görüşülebileceğini, sürecin hızlandırılması için çalışacağını kaydetti.
Bir soru üzerine Kayserili bir firmanın Afyonkarahisar’da bir kurum tarafından dağıtılan ıslak mendiller reklam vermesine değinen Açba, “Afyon Kayseri’yi sollayalı çok oldu. Geçen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Ylıdız Kayserili, Başbakan’la geldiğinde sohbet ettik. Yıldız, ‘Siz bizi her yönden solladınız’ dedi. Afyonkarahisarı’n işin öncüsü olduğunu kabul ediyorlar. Reklam olarak bir kazaya uğramışlar. Bizim sektörümüz de karşı kampanyamızı başlatırız. Sektör her halde bir girişim yapacaktır.” dedi.
Et Üreticileri Birliği yöneticileri de bu konuda girişim yapabileceklerini kaydetti. Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için hazırladıkları Afyon Ürünleri Paketi’nin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a da gönde-rildiğini söyledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme