KCK Nedir

Açılım 'Kürdistan Halklar Topluluğu” olan KCK ne anlama gelmektedir

PKK kanlı bir terör örgütüdür. KCK ile PKK işn özünde aynıdır. KCK’nın amacı Türkiye-Irak-Suriye-İran topraklarında “Bağımsız Birleşik Kürdistan” kurulmasıdır.

Haber

KCK Türkiye özelinde PKK’yı silahlı yapısı olarak içerisinde barındırmaktadır. KCK boyu yönetmelikle belirlenen bayrağı, Yargıtay’ı olan epeyce Türkiye Cumhuriyeti’ne benzeyen bir çeşit devlet modelidir. KCK Sözleşmesi de bu devletimsi yapının anayasasıdır.

PKK/KCK terörist organizasyonlardır. Kimi yazarlar tarafından “salt fikirsel bir özgürlükçülük hareketi” olarak tanımlanan KCK, kimi yazarlarca da “demokrasi kılıfında terör” ve benzeri tanımlamalarla anlatılmaya çalışılmaktadır.

KCK; Türkiye-Irak-İran-Suriye’de örgütlenen ve Türkiye özelinde “demokratik özgün örgüt” olarak PKK’yı da kapsayan, kendi içerisinde “yasama-yürütme-yargı” yapılanmalarını öngören çatı örgütlenmedir.

Hain terör örgütü PKK’nın çatı örgütlenmesi olan ve Abdullah Öcalan’ın lideri olduğu KCK, PKK ile aynı örgüttür.

İran, Suriye ve Irak’ta PKK ile bağlantılı olan örgütler mevcuttur. KCK İran’da PJAK, Irak’ta Tavgari Azadi, Suriye’de de PYD/YPG olarak adlandırılmaktadır.

PYD/YPG’nin PKK ile ilişkisi de açıktır. PYD/YPG 2003 yılında PKK terör örgütünün kontrolü altında kurulmuş olup, iki terör örgütü, aynı lider kadrosu, örgütsel yapı, strateji, taktik, askeri yapı, propaganda araçları, mali kaynaklar ve eğitim kamplarını paylaşmaktadır.

Bakmadan Geçme