• Haberler
  • Genel
  • Kazılarda iki farklı görüş – Kocatepe Gazetesi

Kazılarda iki farklı görüş – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’daki kazılar, iki farklı görüşün ortaya çıkmasına neden oldu. Kazılar konusundaki ilk görüş, kurumlar arasında koordinasyonun eksik kaldığı yönünde. Bu görüşü savunanlar, kazılan yollardaki bozukluk ve tozlar nedeniyle sitem ediyor. Kazılar konusundaki ikinci görüş ise yapılan çalışmaların, vatandaşın iyiliği için gerçekleştirildiği yönünde. Bu görüştekiler, sıkıntıyı kabul ediyor, ama 'Sabrın solu selamet' atasözünü de hatırlatıyor. İşte [&hellip]

Kazılarda iki farklı görüş

Afyonkarahisar’daki kazılar, iki farklı görüşün ortaya çıkmasına neden oldu. Kazılar konusundaki ilk görüş, kurumlar arasında koordinasyonun eksik kaldığı yönünde. Bu görüşü savunanlar, kazılan yollardaki bozukluk ve tozlar nedeniyle sitem ediyor. Kazılar konusundaki ikinci görüş ise yapılan çalışmaların, vatandaşın iyiliği için gerçekleştirildiği yönünde. Bu görüştekiler, sıkıntıyı kabul ediyor, ama “Sabrın solu selamet” atasözünü de hatırlatıyor. İşte bu konuda iki somut örnek:

Vatandaş ne diyor?

Afyonkarahisar’ın çeşitli caddelerindeki kazı çalışmaları, vatandaşları çileden çıkarıyor. Bunun en en ilginç yansıması ise Cevat Şakir Caddesi’nde görüldü

Afyonkarahisar’da çeşitli kurumların yaptıkları kazılar nedeniyle trafiğin alt-üst olması, aynı zamanda kazılardan sonra yolların eski hâline getirilmemesi ve toz içinde kalması, vatandaşların tepkisine neden oluyor. Vatandaşlar, şikayetlerini çeşitli yollarla il yöneticilerine ulaştırmaya çalışıyor.
Otomobildeki yazılar dikkat çekti
Vatandaşın tepkisinin en ilginç yansıması ise 2’nci Dumlupınar Caddesi’nden yeni asfaltlanan Yeşilyol Caddesi’ne giden istikamette görüldü. 06 BR 8361 plakalı bir aracın arka camında “Afyon’a bu yakışır. Afyonkarahisar Belediyesi” yazısı dikkat çekti. Aracın, sağ arka kapısının üzerinde bir yazı daha bulunuyordu. O yazıda ise şu ifadelere yer verildi:
“Bu araç, Türkiye’nin en kötü yollarında kullanılmaktadır!” (Kocatepe)

Vali Balkanlıoğlu ne diyor?

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediyesi önündeki eski-yeni su ve AFJET borularını inceledi. Vali Balkanlıoğlu, bu boruların değişmesi sırasında bazı sıkıntıların yaşandığını, ancak vatandaşa hizmet için bu boruların değişmesi gerektiğini bildirdi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Camiler ve Din Görevlileri haftası dolayısıyla verilen kahvaltıdan sonra, bina girişindeki eski ve yeni boruları inceledi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’dan eski su ve AFJET boruları hakkında bilgi alan Vali Balkanlıoğlu, vatandaşın boruların değişmesi sırasında sıkıntı yaşadığını belirtti.
Boru değişmeseydi
vatandaş üşüyecekti
Balkanlıoğlu, “Biraz sıkıntı veriyor ama boruları görüyorsunuz. Bu değişmeseydi, bu kış ısınamayacaktı millet. Vatandaşımız kızıyor, belki de sövüyorlar, haklılar. Ama bunu yapmasaydık daha çok küfür yiyecektik, sıcak su alamayacaklardı, üşüyeceklerdi” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme