Kazancı: İl Kurban Komisyonu gerekli tedbirleri aldı

Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı, bu yıl ki Kurban Bayramı'nda Türkiye Diyanet Vakfı'nın 49 ülkede ve ağırlıklı olarak deprem bölgesinde vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu yapacağını açıkladı. Kazancı, İl Kurban Komisyonu olarak yaptıkları toplantıda gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti   Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurban ibadeti başta olmak üzere yapılacakları hatırlattı. [&hellip]

Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı, bu yıl ki Kurban Bayramı’nda Türkiye Diyanet Vakfı’nın 49 ülkede ve ağırlıklı olarak deprem bölgesinde vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu yapacağını açıkladı. Kazancı, İl Kurban Komisyonu olarak yaptıkları toplantıda gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti

Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurban ibadeti başta olmak üzere yapılacakları hatırlattı.
“ALLAH KESECEĞİMİZ KURBANLARI
KABUL ETSİN”
Sinan Kazancı, dini bayramların ikincisi olan bu yıl ki Kurban Bayramının ilk gününün 28 Haziran 2023 Çarşamba günü idrak edileceğini söyledi. Kazancı, “Rabb’im şimdiden sağlık, afiyet içerisinde o güne kavuşmayı cümlemize nasip eylesin. Malumunuz olduğu üzere isminden de anlaşıldığı gibi Kurban Bayramı’nda en önemli ibadetlerimizden bir tanesi, kurban ibadetini ifa etmektir. Bu yıl gerekli planlarımızı Vali Yardımcımızın nezaretinde İl Kurban Komisyonu olarak toplanarak yaptık. İnşallah ilimizde en güzel bir şekilde kurban satış yerlerinden, kurban kesim yerlerine kadar vatandaşlarımızın bu ibadeti en güzel bir şekilde ifa etmelerine yönelik her türlü tedbirleri konuşarak karara bağlandı. İnşallah bütün vatandaşlarımız o güne kadar başta camilerimizde vaaz-ı nasihatlerimiz olmak üzere her türlü platformlarda bilgilendirilecek. Bu vesileyle ben Cenab- Hak’tan keseceğimiz kurbanların kabulünü niyaz ediyorum.” dedi.
“BAYRAMLARDA BİRLİK VE BERABERLİK PEKİŞİYOR”
Dini ve mille bayramların birlik ve beraberliğin, kardeşliğin pekiştiği en güzel, en nadide, en özel günler olduğuna değinen Kazancı, “Bu yıl inşallah Kurban Bayramı’nda Allah kısmet ederse bizler büyüklerimizin hatırını soracak, o onların hayır duasını alacağız. Küçüklerimizi sevindirecek, ziyaretler yapacağız. Ahirete göç edenlerin kabirlerini ziyaret edip onlara hayır dualarda bulunacağız inşallah. Yetimlerin başını okşayacağız. Bayramlar özellikle Kurban Bayramı malum olduğu üzere yardımlaşma ve dayanışmanın zirveye çıktığı günlerin en özellerinden bir tanesidir. Bizler inşallah kurbanlarımızı usulüne uygun bir şekilde kestikten sonra o kurbanlarımızın etlerinden, belirlenmiş bölümünün en az üçte birini ihtiyaç sahibi kardeşlerimizle paylaşacağız. Allah nasip ederse onların da inşallah bayram yapmalarına vesile olacağız.” diye konuştu.
“49 ÜLKEDE VE DEPREM BÖLGESİNDE VEKÂLETLE KURBANLAR KESİLECEK”
Kurban kesimini, kurban kesecek kişinin kendisinin kesebildiği gibi kendisi yanında bulunmak şartıyla uzman bir kişiye kestirebileceğini belirten Kazancı, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın, Türkiye Diyanet Vakfı ile organize bir şekilde vekâletle kurban kesme organizasyon herkesçe bilinmektedir. Geçen yıl yaklaşık 82 ülkede vekâletle kurban kesim organizasyonumuzu gerçekleştirmiştik. Bu sene Allah nasip ederse yurdumuzda Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen asrın felaketi diye isimlendirdiğimiz bir deprem felaketini yaşamamız nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak yoğunluğumuzu deprem bölgesindeki kardeşlerimize vereceğiz. Bu yıl 82 ülkede değil de 49 yabancı ülkede kurbanlarını yurt dışında kestirmek isteyip vekâletle kurban organizasyonuna dâhil olmak isteyen kardeşlerimizin kurbanlarını yurt dışında inşallah keseceğiz. Yurt içinde kurban kestirmek isteyen kardeşlerimizin de kurbanlarını yurt içinde kestireceğiz. Bu yıl vekâletle yurt içi kurban bedeli 5 bin 950 TL’dir. Yurt dışı vekâletle kurban bedeli 2 bin 750 TL’dir. Bu vesileyle kurbanlarını vekâletle kestirmek isteyenler il ya da ilçe müftülüklerimize gelerek ya da camilerimizdeki hocalarımız vasıtasıyla ya da bankalarda ki hesap numaralarımıza belirlenen bedeli yatırmak suretiyle adlarına usulüne uygun bir şekilde kurbanları kesilecektir. Tüm işlemler güven esasına dayalı olarak Allah’ın izniyle ihtiyaç sahibi kardeşlerimize kurban etlerini ulaştırma noktasında bir köprü vazifesini bugüne kadar olduğumuz gibi bundan sonra da göreceğiz inşallah. Bu vesileyle kendi kurbanını kendi kesen ya da kestiren ya da vekâlet yoluyla kurbanını kestiren bütün kardeşlerimizin kurbanlarının kabulünü Cena-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Cenab-ı Hakk’ın ayeti kerimesinde buyurduğu üzere; Kurbanların ne etleri ne kanları Allah’a ulaşır. Asıl sizin Allah’a ulaşacak olan kul olarak ne kadar sorumluluğunuzu yerine getirdiğinizdir. Asıl ulaşacak olan budur. Sadece ve sadece Allah için kurban ibadetini yerine getirmeyi Allah hepimize nasip eylesin inşallah.”
>> Şeyda YEŞİLÇAY’ın  Haberi

Bakmadan Geçme