Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kazancı: Fırsatı olan ebeveynler Kur’an derslerine eşlik etmeli

İl Müftüsü Sinan Kazancı,

İl Müftüsü Sinan Kazancı, bu yıl virüs salgını nedeniyle camiiler yerine Diyanet TV aracılığıyla düzenlenen Yaz Kur’an Kursu eğitiminden fırsatı olan anne babaların evlatlarıyla birlikte istifade etmeleri çağrısında bulundu

 

Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı, koronavirüs pandemisi (Covid-19) nedeniyle bu yıl camiiler yerine Diyanet TV üzerinden yapılan Yaz Kur’an Kursunun işleyişini hakkında bilgiler verdi.
“29 HAZİRAN’DA BAŞLADI 6 HAFTA SÜRECEK”
Afyonkarahisar’daki görevinin şehre hayırlı ve mübarek olmasını dileyen İl Müftüsü Sinan Kazancı, dünyayı kasıp kavuran Covid-19 salgını nedeniyle bu yıl camilerde öğrencilere yönelik Yaz Kur’an Kursu programı yapılamadığını belirtti. Kazancı, “Salgın nedeniyle bu yıl maalesef camilerimizde yavrularımıza yüz yüze Kur’an Kursu gerçekleştiremiyoruz. Lakin yavrularımızı bu eğitimden mahrum bırakmamak adına Diyanet İşleri Başkanlığımızın (DİB) Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa planladığı dersler Diyanet TV aracılığıyla yayınlanarak tüm yavrularımıza verilmektedir. Dersler 29 Haziran 2020 Pazartesi tarihi itibariyle başlamıştır. Eğitim programı yaklaşık 6 hafta sürecektir.” dedi.
“FIRSATI OLAN ANNE BABALAR EVLATLARINA EŞLİK ETMELİ”
Yaz Kur’an Kursu eğitim programının seyrini anlatan Kazancı şunları söyledi:
“Diyanet TV’de sabah saat 10:30’da ‘Kur’an-ı Öğreniyorum’, saat 11:00’de ‘Dinimi Öğreniyorum’, saat 17:00’de ‘Kur’an Okuyorum’, saat 17:45’de de tekrar yayın olarak ‘Dinimi Öğreniyorum’ adı altında yayınlar verilmektedir. Değerli yavrularımızın bu yaz dönemini en iyi şekilde değerlendirmeleri adına mutlak manada Diyanet TV başına geçerek inşallah dinimize, ahlakımıza, milli ve manevi değerlere ve Peygamber Efendimize (SAV) ait her konudan istifade edeceklerdir. Bu konuda özellikle velilerimizden destek bekliyorum. Lütfen yavrularımızı yaz tatili süresince inşallah ihmal etmesinler. Bu eğitimden mahrum bırakmasınlar. Diyanet TV aracılığıyla verilen eğitimi fırsat bilerek kendilerine âcizane tavsiyede bulunmak istiyorum. Bu eğitim sadece ve sadece evlatlarımıza yönelik olmayacaktır. Evlatlarımızı eğlendirerek eğitip bu işten sıkılmadan eğitimden istifade etmeleri sağlanacaktır. Ama anne ve babalarımız içerisinde fırsatı olanların bu eğitimi evlatlarıyla birlikte Diyanet TV eğitim yayınında ekran başına geçerek almalarının çok isabetli olacağı kanaatindeyim.”
“KAYITLAR İNTERNET ÜZERİNDEN VE MÜFTÜLÜKLERDE YAPTIRILIYOR”
Müftü Sinan Kazancı sözlerine şöyle devam etti: “Yaz Kur’an Kursu dersleri için kayıtlarımız evlatlarımızın Diyanet İşleri Başkanlığımızın (DİB) web sitesine girerek orada T.C kimlik numaraları ve doğum tarihlerini yazmalarıyla kayıtları gerçekleştirilecektir. Bu vesile ile Yaz Kur’an Kurslarına katılan kardeşlerimiz eğer arzu ederlerse kurs esnasında istifade edecekleri materyalleri PDF olarak indirebilecekleri gibi en yakın müftülüklerimize giderek ücretsiz şekilde kitap teminiyle de yapabileceklerdir. Kayıt sırasında olası bir sıkıntı ya da kayıt yaptıramayacaklarını düşünenler en yakın Müftülüklerimize giderek kayıtlarını yaptırabileceklerdir. Ben bu vesile ile içerisinde bulunduğumuz bu durumu fırsat bilelim. Rabbimizin izniyle bu salgın hastalıktan en yakın zamanda kurtulup normal bir hayata tam anlamıyla geri dönmeyi niyaz ediyoruz.” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi