• Haberler
  • Gündem
  • Kazancı: Bu yıl hacca gidiş yok, yaz Kur'an kursları başladı

Kazancı: Bu yıl hacca gidiş yok, yaz Kur'an kursları başladı

İl Müftü Sinan Kazancı, yurt içi ve yurt dışında vekâletle kurban kesim hizmeti verildiğini, bu yıl Yaz Kur'an Kurslarının camiiler de ve Kur'an Kurslarında eğitim vereceğini açıkladı. Kazancı, bu yıl Suudi Arabistan'ın dış ülkelerden hacı kabul etmeyeceğini ifade etti   Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı, Kocatepe Gazetesi muhabirinin sorularını cevaplandırdı. 'VEKÂLETLE KURBAN KESİM HİZMETİ VERİLİYOR' [&hellip]

İl Müftü Sinan Kazancı, yurt içi ve yurt dışında vekâletle kurban kesim hizmeti verildiğini,
bu yıl Yaz Kur’an Kurslarının camiiler de ve Kur’an Kurslarında eğitim vereceğini açıkladı. Kazancı, bu yıl Suudi Arabistan’ın dış ülkelerden hacı kabul etmeyeceğini ifade etti

Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı, Kocatepe Gazetesi muhabirinin sorularını cevaplandırdı.
“VEKÂLETLE KURBAN KESİM HİZMETİ VERİLİYOR”
İl Müftüsü Sinan Kazancı Allah’tan yaklaşan Kurban Bayramı’na sağlık ve afiyetle kavuşabilmeyi diledi. Müslümanlar için vacip bir ibadet olan kurban kesmenin ekonomisi yerinde olanlara en güzel şekilde nasip olmasını dileyen Kazancı, “Kurban Bayramında Allah nasip ederse namazlarımızı kıldıktan sonra Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) ifadesiyle ilk yapacağımız iş kurbanımızı kesmek olacaktır. İnşallah Rabbimiz sağlık, afiyet içerisinde bayrama kavuşup, kurbanımızı keserek değerlendirebilmeyi nasip etsin. Hali vakti yerinde olanlar kendi imkânlarıyla kurbanlarını Belediyelerimizin belirlediği yerlerde, Kurban Komisyonunun aldığı karar doğrultusunda keseceklerdir. Ama ekonomik imkânı yerinde olmakla birlikte kurbanını kendisi kesmeyi düşünmeyen ya da kendim bir tane kesiyorum birde dünyanın değişik yerlerinde ihtiyaç sahibi insanları da kurbandan istifade ettireyim düşüncesiyle, vekâletle kurban organizasyonuna katılım mümkündür.” dedi.
“150 ÜLKEDE VEKÂLETLE
KURBAN KESİLİYOR”
Sinan Kazancı, Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğiyle yapılacak organizasyonla kurban kestirmek isteyenlerin oluşturulan kurban stantlarından yararlanabileceklerini kaydetti. Kazancı, “Camiilerimiz ve Kur’an Kurslarımızda ki hocalarımız aracılığıyla, Müftülüklerimizde vekâletle kurban kestirmek isteyen kardeşlerimizin vekâletlerini ve vekâlet ücretleri alınmaktadır. Dünya da yaklaşık 150 ülkede, 300 noktada ihtiyaç sahiplerine vekâletle kurban kestirmek isteyenlerin kurbanları selamlarıyla birlikte ayyıldızlı Türk Bayrağımızın logosu bulunan paketlerde kurban hisseleri teslim ediliyor. Makbuz karşılığında vekâletle yurt içi kurban bedeli bin 125 TL, yurt dışı kurban kesim ücreti 925 TL bedelle kurbanlarını kestirebilecekler.” diye konuştu.
“ARABİSTAN BU YILDA DIŞ ÜLKEDEN HACI KABUL ETMEYECEK”
Kurban Bayramı akabinde gündeme gelecek olan hac ibadeti hakkında da bilgi veren Kazancı şöyle konuştu: “Yaklaşık 2 yıldır Kovid-19 küresel salgını devam ediyor. Küresel salgın birçok alanda hizmetleri kısıtlamaktadır. Maalesef bir önceki yıl gibi bu yıl ki hac ibadeti de Suudi Arabistan Hükümeti Hac Bakanlığından yapılan açıklamada hiçbir ülkeden hac için insan kabul edilemeyeceği bildirildi. Sadece belirli bir sayıda Suudi Arabistan’da bulunan Suudi vatandaşları ve ülkede bulunan yabancı ülke insanlarıyla sınırlandırdılar. İnşallah ülkemizden ve dünyada ki diğer ülkelerden hac ibadeti için kutsal topraklara gidebilmeyi Allah o güzel günleri bizlere nasip etsin.”
“HAC ÖNCELİĞİ VAZGEÇMEYENLERİN OLACAK”
Sinan Kazancı, Kovid-19 küresel salgını başlangıcında hac parası yatırmış olup vazgeçmek isteyenlere paralarını çekilebileceğinin bildirildiğini söyledi. Vazgeçmeyecekler için bir miktar paranın hesapta kalması şartıyla bir sonraki yıla aktarılacağı bilgisinin verildiğini belirten Kazancı, “Bu yılda aynı uygulama yapılacak. Hac-Umre hesabında parası bulunup vazgeçenler olursa hesapta ki parayı çekebilir. Ancak vazgeçilmemesi halinde Allah gelecek yıl nasip eder de güzel günlere kavuşursak hac sırasında öncelik onların olacaktır.” ifadelerine yer verdi.
“YAZ KUR’AN KURSU YAKLAŞIK 6 HAFTA SÜRECEK”
Yaz Kur’an Kursu için 21 Haziran-11 Temmuz 2021 tarihleri arasında kayıtların alındığını aktaran Kazancı şunları söyledi: “Küresel salgın nedeniyle iki yıldır çocuklarımızla yaz sezonunda camiilerimizde bir araya gelemiyorduk. Rabbimiz bugünleri bizlere nasip eyledi. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl Yaz Kur’an Kurslarını değerlendirerek 4-9 yaş grubunda ki çocuklarımız yüz yüze camiilerimizde ve Kur’an Kurslarımızda eğitim alacaklar. 10-15 yaş aralığında ki çocuklarımız talep etmeleri halinde camiilerimizde yüz yüze eğitim alabilecekleri gibi tercihleri doğrultusunda çevrim içi eğitime de katılabileceklerdir. Aynı zamanda 16-22 yaş aralığında ki çocuklarımızda yaz döneminden çevrim içi olarak istifade edebilecekler. Bu yıl ki Yaz Kur’an Kurslarımız yaklaşık 6 hafta sürecek. Çocuklarımıza Kur’an-ı Kerimi okuma eğitiminin yanında dini bilgiler, Peygamber Efendimizin (SAV) hayatı hakkında bilgiler verilmesinin yanında milli manevi ahlaka yönelik bir eğitim süreci planlanmıştır. İnşallah bu yıl camiilerimizde çiçekler açacak. Yaz Kursu eğitim sürecinin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme