• Haberler
  • Genel
  • Kazanç beyanları internet üzerinden de yapılabilecek

Kazanç beyanları internet üzerinden de yapılabilecek

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Uğur Kaya, prime esas kazanç beyanlarının internet üzerinden yapılabileceğini söyledi Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Uğur Kaya, kazanç beyannameleri ile ilgili açıklama yaptı. Kaya, '5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine tabi olan (Bağ-Kur) sigortalılarımızın prime esas kazançlarını kendileri tarafından beyan edilecek günlük kazancın otuz katı olacağı, [&hellip]

Kazanç beyanları internet üzerinden de yapılabilecek

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Uğur Kaya, prime esas kazanç beyanlarının internet üzerinden yapılabileceğini söyledi

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Uğur Kaya, kazanç beyannameleri ile ilgili açıklama yaptı. Kaya, “5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine tabi olan (Bağ-Kur) sigortalılarımızın prime esas kazançlarını; kendileri tarafından beyan edilecek günlük kazancın otuz katı olacağı, bu sigortalılarımız tarafından Kurumca belirlenen sürelerde aylık prime esas kazancın beyan edileceği, beyanda bulunmayan sigortalılarımızın aylık prime esas kazancının, prime esas günlük kazanç alt sınırının otuz katı olarak belirlenmektedir” dedi.
ALTYAPI TAMAMLANDI
Beyanların internet üzerinden de yapılabileceğine dikkat çeken Kaya, “5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine tabi olan(Bağ-Kur) sigortalılarımızın prime esas kazançları ile ilgili beyanı, Kurumumuza yazılı olarak şahsen veya posta yoluyla yapılmaktadır. Ancak sigortalıların ve kurum çalışanlarının iş ve zaman kaybının önlenmesi amacıyla sigortalılar tarafından verilen prime esas kazanç beyanlarının e-Devlet www.türkiye.gov.tr üzerinden yapılamasına ilişkin program tamamlanarak uygulamaya açılmış olup, bu beyanlar Kuruma verilmiş beyan olarak kabul edilecektir. Bu şekilde oluşturulan beyanlara göre de prim tahakkuku yapılacaktır” diye konuştu.
NASIL YAPILACAK?
Kaya, şöyle devam etti:
“www.türkiye.gov.tr üzerinden yapılacak beyan girişinin yapılacağı ekran üzerinde, sigortalının daha önce yaptığı beyanlar, beyanda bulunduğu tarihler itibarıyla bilgi amaçlı görülecek olup, ekran üzerinde beyan girişi yapılacak tarihte prime esas günlük kazanç alt ve üst sınırına ilişkin tutarlar belirtilerek bu tutarlar arasında sigortalı tarafından tercih edilen beyan tutarı girildikten sonra alt satırda bulunan ‘Hesapla’ butonuna tıklandığı zaman girilen beyana göre ödenmesi gereken prim tutarı otomatik olarak belirlenecektir. Ödenmesi gereken prim tutarı sigortalı tarafından uygun görülmesi halinde, ‘Beyan Et’ tuşu tıklandığı zaman Türksat üzerinden yapılan beyan girişi güvence programına kaydedilerek prim tahakkuku oluşturulacaktır.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme