Kazanan millet ve demokrasi – Kocatepe Gazetesi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven,  16 Nisan referandumuna kadar anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini parti teşkilatlarının kimseyi rahatsız etmeden bilgi verdiğini belirtti.SANDIĞA GİDENLER KAZANDIHalkın kendilerini dinleyerek evet tercihinde bulunduğunu belirten Yurdunuseven 'Halkımız bizi dinledi elhamdülillah. Afyonkarahisar halkı her zaman Türkiye'nin üzerinde bir farkla partimize destek olmuştur. Bu destek [&hellip]

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven,  16 Nisan referandumuna kadar anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini parti teşkilatlarının kimseyi rahatsız etmeden bilgi verdiğini belirtti.
SANDIĞA GİDENLER KAZANDI
Halkın kendilerini dinleyerek evet tercihinde bulunduğunu belirten Yurdunuseven; “Halkımız bizi dinledi elhamdülillah. Afyonkarahisar halkı her zaman Türkiye’nin üzerinde bir farkla partimize destek olmuştur. Bu destek öncelikle partimizin kurucusu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ile teşkilatlaradır. 16 Nisan akşamı itibariyle bence kazanan demokrasi ve millet olmuştur. Bana göre sandığa giderek görevini yerine getiren vatandaşlar kazanmıştır” dedi.
AFYON HEP DESTEK OLDU
Afyonkarahisar’da ve Türkiye genelinde evet tercihi çıkmasından dolayı sevinçli olduklarını ifade eden İbrahim Yurdunuseven şöyle konuştu: “Afyonkarahisar’ın vefakâr ve cefakâr insanlarından da yüzde 64,5 oranında bir destek aldığımızdan dolayı da çok sevinçli ve gururluyuz. Her zaman Afyonkarahisar halkı her zaman Türkiye ortalamasından yüzde 10-15 arası farkla partimize destek olmuştur. Vefakâr Afyonkarahisar halkımıza çok teşekkür ediyorum”
HAYIRCILAR HATA YAPTIKLARINI ANLAYACAK
“PKK ve FETÖ’yü ayırarak yanlış algılayarak hayır tercihinde bulunan vatandaşlarımız da eminiz ki uygulamaya geçtikten sonra hatalarını anlayacaktır” diyen Yurdunuseven şunları söyledi: “Yeni sistemin güzelliğini ve Türkiye’nin refah seviyesine ulaştığını görünce, dünya da büyük on devlet içerisine girdiğini görünce o zaman ‘Biz 16 Nisan’da hata yapmışız’ diyeceklerine inanıyorum.”
KİMSEYİ SORGULAMA YETKİSİ YOK
MHP’nin evet tercihinde yeterince destek olmadığı yönündeki değerlendirmelere MHP cephesinden “Biz üzerimize düşeni yaptık” cevabını değerlendiren Yurdunuseven; “Evet oyu verildi ya da verilmedi diye kimseyi sorgulamak gibi bir yetkimiz yok. MHP ve AK Parti’nin desteğiyle ortaya çıkan bir süreç içerisinde kendi seçim kampanyamızı bitirdik. Biz AK Parti teşkilatları olarak tüm Türkiye’de bu görevi layıkıyla yerine getirdiğimiz kanaatindeyiz. Hangi partili olursa olsun seçim sathı mahalline girildiği anda kimin ne oy verdiğini takdir edemeyiz. Bu kadar desteklendi şu kadar desteklenmedi demek yanlış bir algı olur. Ama şu bir gerçek ki Recep Tayyip Erdoğan’ı Türk halkının yüzde 51,5 destekledi. Afyonkarahisar’da buna yüzde 64,5 katkıda bulundu” diye konuştu.
HEPİMİZ AYNI TÜRKİYE’YE UYANDIK
Evet, tercihinin Türkiye genelinde yüzde 51,5 oranında kalmasını yorumlayan Yurdunuseven sözlerine şöyle devam etti: “Bilindiği üzere hayırcı cephesi parlamenter sistemi savundu. 90 yıldır olan bir sistemi savundu.  Biz ise olması gereken bir sistemi savunduk. Ama halkımız bunun uygulamasını görmedi. Olmayanı anlatmak zordur. Çünkü olanı anlatabilirsiniz. İnsanlarımız Cumhurbaşkanımızın tek adam olacağı iddiasını çok yanlış algıladı. Kesinlikle sandık varsa millet vardır. Millet varsa tek adamlık olmaz diye özellikle üzerine basarak söyledik. Ama yanlış algılandığı kanaatindeyim. Olumsuz düşünen insanların uygulamaya geçtikten sonra biz hata yaptık diyeceklerine inanıyorum. Her zaman şunu söyledim; 17 Nisan sabahı biz yine hayırcılarla da aynı Türkiye’ye uyanacağız. Dertleriyle dertlenip, sevinçlerini paylaşacağız dedim. Yine aynı sözlerimi tekrarlıyorum.” >> Burcu Aydın’ın Özel haberi.

Bakmadan Geçme