• Haberler
  • Genel
  • Kazalar kadercilikle geçiştiriliyor – Kocatepe Gazetesi

Kazalar kadercilikle geçiştiriliyor – Kocatepe Gazetesi

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Çalı, yaşanan iş kazalarının kaderci anlayışla geçiştirilmeye çalışıldığını, gerekli önlemlerin alınmadığını belirtti Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Çalı hafta sonu partide yaptığı açıklamada, Soma da meydana gelen kazayı “cinayet” olarak tanımladı. Çalı, yaşanan facianın Türkiye’de işçi sınıfının tarihine eklenen yeni bir felaket olduğunu kaydetti.SİSTEMDE İŞÇİNİN [&hellip]

Kazalar kadercilikle geçiştiriliyor

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Çalı, yaşanan iş kazalarının kaderci anlayışla geçiştirilmeye çalışıldığını, gerekli önlemlerin alınmadığını belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Çalı hafta sonu partide yaptığı açıklamada, Soma da meydana gelen kazayı “cinayet” olarak tanımladı. Çalı, yaşanan facianın Türkiye’de işçi sınıfının tarihine eklenen yeni bir felaket olduğunu kaydetti.
SİSTEMDE İŞÇİNİN DEĞERİ YOK
Yaşanan bu tür iş kazalarının her defasında kaderci bir anlayışla geçiştirilmeye çalışıldığını savunan CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Çalı; “Cinayetlerin önlemleri alınmamakta ve toplum iktidarlar tarafından aldatılmaktadır. Bu sistemde işçiler metalaştırılmakta ve yaratılan her artı değer belki de patronların İstanbul’dakî inşaatlarına bir kat olarak geri dönmektedir. Bu sistemde işçinin her hangi bir değeri yoktur patron için daha çok kar etmenin yolu her daim maliyetleri kısmaktır. Maliyetlerin kısılmasının en kolay yolu ise bunu işçilerin ücretlerine yansıtmaktır. Bu cinayetin kader olmadığı gibi maliyetlerin işçi ücretlerine bu denli yassıtılmasıda kader olmamalıdır. Maliyetleri kısmak için işçinin ekmeğine dahi göz koyan patronun iş güvenliğini önemseyecek olması hiçte inandırıcı değildir.” dedi.
CENAZEYE GİDENLERİN
CENAZESİ KALDIRILIYOR
“Cübbesini çıkarıp siyasete soyunan sahte imamlara din tüccarlarına sesleniyoruz. Artık çıkarın üzerinizdeki takım elbiseleri de maden ocaklarına girin ve kömür torbalarına sarılıp ağlayarak anne babam gibi kokuyor diyen yetimlerin çığlıklarına kulak verin.” diyen Çalı; “Evladını eşini babasını kardeşini toprağa verenlerin feryatlarını duyun. Ey bu yaşananlara kader diyenler; toprak altından toprağa verilmek için çıkarılan yüzlerce şehidimizinden nasıl hangî yüzle helallik isteyeceksiniz keşke çizmelerimi çıkarayım mı sedye kirlenmesin diyen madenciler kadar duyarlı olabilseydiniz. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın zihniyetiyle yaşayanlar artık o yılan bakkala ekmek almaya gidene, kömür kokulu bir dilim ekmek parası kazanmak için madene girene dokunuyor. Artık bu ülkede cenazesini almaya gidenlerin ertesi gün cenazeleri kaldırılıyor. 13 Mayıs tarihinde yaşanan Soma cinayetlerinin kaderci zihniyetlerin emir elleri Okmeydanını kan meydanına çevirmiştir.” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme