Kazalar azaldı, daha da azalacak

Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında yapılan Trafik Güvenliği toplantısında, yolların çift yol yapılması, alkollü araç kullanımının engellenmesi ve emniyet kemeri kullanımı konusunda yapılan çalışmaların olumlu sonuçlar verdiği bildirildi. Alınan tedbirler sonucunda kazalar büyük ölçüde azalırken, Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘Trafik Güvenliği’ konusunda pilot il seçtiği Afyonkarahisar’da bu tür önlemlerin ve çalışmaların aralıksız sürdürüleceği bildirildi Karayolları Trafik Güvenliği [&hellip]

Kazalar azaldı, daha da azalacak

Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında yapılan Trafik Güvenliği toplantısında, yolların çift yol yapılması, alkollü araç kullanımının engellenmesi ve emniyet kemeri kullanımı konusunda yapılan çalışmaların olumlu sonuçlar verdiği bildirildi.

Alınan tedbirler sonucunda kazalar büyük ölçüde azalırken, Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘Trafik Güvenliği’ konusunda pilot il seçtiği Afyonkarahisar’da bu tür önlemlerin ve çalışmaların aralıksız sürdürüleceği bildirildi

Karayolları Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında Afyonkarahisar’da oluşturulan Koordinasyon Kurulu Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında toplandı. Trafik Güvenliği Eylem Planı Kapsamında yürütülecek faaliyetlerin, takip ve değerlendirmelere ilişkin konuların görüşüldüğü toplantıya, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, İl Jandarma Kom.Jan.Alb.Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan ile ilgili kurum ve kuruluşların amirleri katıldılar.
2015 ve 2020 HEDEFLERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Karayolları Trafik Güvenliği Eylem Planı’nın 2015 ve 2020 yıllarına ilişkin ilan edilen hedeflerine ilgili görüşlerin ele alındığı toplantının açılış konuşmasını Vali İrfan Balkanlıoğlu yaptı.
Ülke genelinde meydana gelen trafik kazalarındaki can kaybı ile maddi kayıpların herkesçe malum olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, trafik kazaları sonucu meydana gelen can kaybının yanı sıra çok yaralı ve özürlü olarak insanlarımızın hayatlarının olumsuz yönde etkilendiğini söyledi.
Trafik kazalarında yaralanan insanların üretici olmaktan daha çok tüketici durumuna düşerek ailesi ve kendisi için sürekli üzüntü kaynağı olduklarını söyleyen Vali Balkanlıoğlu, “Meydana gelen trafik kazalarında can kaybının yanı sıra oluşan maddi hasarlarda milyar dolarlarla ölçülüyor. Dünya üzerindeki gelişmiş ülkeler ile ülkemizdeki trafik kazaları oranları karşılaştırıldığında bu ülkelere ait rakamlar ortadadır. Bölünmüş yolların artması ile kafa kafaya çarpışma oranları azaldı. Kaza sonucu ölümlerde eskiye oranla bir hayli düşme var. Ancak bu seferde hız nedeniyle, tek taraflı kazalarda bir artış var. Yolda uyumalar, emniyet kemeri takmamaktan ve de alkollü araç kullanmaktan kaynaklanan kazalar genellikle ölümle sonuçlanmaktadır. Kaza oranlarını en az seviyeye düşürmenin birçok yolu olmalı” dedi.
AMACIMIZ CEZA YAZMAK DEĞİL, İNSAN KURTARMAK
Dünya Sağlık Örgütü tarafından emniyet kemeri takma konusunda Afyonkarahisar’ın pilot il seçildiğini hatırlatan Vali Balkanlıoğlu, İlimizde daha önceki gözlemlerde 100 araç sürücüsünden sadece 7 tanesi emniyet kemeri takarken, alınan tedbir ve yapılan çalışmalar sonucunda bu rakamın %54’ü geçtiğini söyledi. Vali, “Maksadımız insanlara ceza yapmak değil. Bir insanın dahi hayatı emniyet kemeri sayesinde kurtulsa bu konu projeden alacağımız puanlardan çok önemlidir. Bizim böyle %7’lerden, %54’lere çıkmamız dünya da örnek gösterildi. Hatta bizim hazırladığımız broşürler Amerika’da, Brezilya’da, Şili’de yapılan her türlü toplantıda örnek gösterilmiş ve basında yer almıştır. İlimizin gösterdiği bu özenli çalışmalar sayesinde Başbakanımız ödül aldı. Gelişme iddiasında olan bir ülkeyiz. Her yönüyle kendimizle övünüyoruz. Ama rakamlar yalan söylemiyor. Kazaların azalması konusunda her kurum üzerine düşen ne varsa yapmalıdır” dedi.
HER KURUM RAPOR
HAZIRLAYACAK
Toplantıda İl Emniyet Müdürlüğü Trafikten Sorumlu Müdür Yardımcısı Halil Durgun tarafından Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında Trafik Yönetimi, Daha Güvenli Yollar, Daha Güvenli Yol Kullanıcıları, Dezavantajlı Grupların Trafik Güvenliği, Kaza Sonrası Acil Müdahale, Araç Güvenliği başlıkları altında yer alan konularda bilgiler verildi. Plan kapsamında, karayollarında meydana gelen trafik kazalarının önlenmesi, trafik kazalarından kaynaklanan ölüm ve yaralanmaların önemli ölçüde azaltılarak sonuçlarının hafifletilmesi amacıyla yapılacak çalışmalarla ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşların alması gereken tedbirler görüşüldü.
Toplantıda son olarak konuşan Vali Balkanlıoğlu, trafik güvenliğinin sağlanabilmesi, altyapı hizmetleri, acil müdahale ve ilkyardım, kaza sonrası kurtarma hizmetleri, eğitim, ilgili mevzuat, düzenleme ve denetim hizmetlerinin yerine getirilmesi ile trafik hizmetlerinin sürekli, düzenli, zamanında, işbirliği ve uyum içerisinde verilmesi için tüm kurumların koordinasyon içerisinde çalışması gerektiğini belirterek, bir sonraki toplantı öncesinde tüm kurumların bu konuda yaptıkları çalışmalara ilişkin raporların hazırlanarak İl Emniyet Müdürlüğünün ilgili birimine ulaştırması talimatını verdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme