• Haberler
  • Genel
  • Kazadan kurtuldu sigaraya sarıldı – Kocatepe Gazetesi

Kazadan kurtuldu sigaraya sarıldı – Kocatepe Gazetesi

Konya yolunda takla atan kamyonun kupa kısmına bacağı sıkışan sürücü sivil savunmanın yaklaşık 1 saatlik çabasıyla güçlükle kurtarıldı. 3,5 tonluk kamyon altından sapa sağlam çıkan kazazede sürücü, ilk iş sigarasına sarıldı Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı kavşağı yakınlarında meydana gelen trafik kazasında Konya yönünden Afyonkarahisar'a gelen Kurtuluş Ç. (37) idaresindeki 11 DN 378 plakalı kamyon şarampole [&hellip]

Kazadan kurtuldu sigaraya sarıldı

Konya yolunda takla atan kamyonun kupa kısmına bacağı sıkışan sürücü sivil savunmanın yaklaşık 1 saatlik çabasıyla güçlükle kurtarıldı. 3,5 tonluk kamyon altından sapa sağlam çıkan kazazede sürücü, ilk iş sigarasına sarıldı

Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı kavşağı yakınlarında meydana gelen trafik kazasında Konya yönünden Afyonkarahisar’a gelen Kurtuluş Ç. (37) idaresindeki 11 DN 378 plakalı kamyon şarampole devrildi. Nedeni henüz belirlenemeyen kazada fayans yüklü kamyon ters devrildi. Kasadaki onlarca ton fayansın bir kısmı, Hava Meydan komutanlığı telleri ile yol arasındaki yeşil alanda çevreye saçıldı. Ters dönerek yakıt damlatmaya başlayan kamyonu yoldan geçen vatandaşlar fark etti. Olayı polis ve ambulansa bildiren vatandaşlar, kamyon içinde sıkışan sürücünün de yardımına koştu. Araç sürcüsünün ayağının sıkıştığını belirtmesi üzerine olay yerine sivil savunma çağırılırken, 112 ekipleri kan kaybını önlemek için kamyon içindeki Kurtuluş Ç’ye serum taktı.
Ayağının üzerinde direksiyon bloğuyla birlikte yaklaşık 3,5 tonluk ağırlık bulunan Şoför Kurtuluş Ç., kurtarma çalışmaları sırasında acı ile inledi. Araçta hala elektrik olduğunu, farların ve dörtlülerin yandığını fark eden bir başka kamyon sürücüsü, akan akaryakıtın tutuşmaması için akünün etkisiz hale getirilmesi gerektiğini polise söyledi. Polisler ise kamyoncuya aküyü devreden çıkarıp çıkaramayacağını sordu. Kamyocunun aküyü devre dışı bırakabileceğini belirtmesi üzerine akünün bağlantı kablolarını sökmesine izin verildi. Elektrik akımının kesilmesi üzerine rahat bir nefes alan ekipler, sivil savunmanın yaklaşık bir saatlik çalışması sonrası Kurtuluş Ç.’yi sıkıştığı yerden çıkarttı.
Tam kamyondan çıkacağı sırada tekrar kamyonun içine uzanan Kurtuluş Ç., yaşadığı şokun etkisiyle sigarasını almak için kamyonun içine uzandı. Polis ve 112 görevlilerinin iknasıyla sedyeye yatan şoför Kurtuluş Ç., sedyede sigarasını yakmaya çalıştı. Bir kez daha sigarayı sonra yakması istenen yaralı, ambulansa bindirilirken de “sigaramı yakar mısınız” diye sordu. Kurtuluş Ç’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
>> Mustafa ERTÜRK’ün haberi

Bakmadan Geçme