'Kaza Yolu'na Acil Çözüm Talebi

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi'nde sıkça kazaların meydana geldiği Dinar-Çay karayoluna acil çözüm bulunması konusu konuşuldu.

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Eylül ayı toplantılarının ikinci birleşimi tamamlandı. 

'Kaza Yolu'na Acil Çözüm Talebi

“95 KİLOMETRELİK YOL UZUN ZAMANDIR İŞLEM GÖRMEDİ”

Dinar İGM Üyesi CHP Grup Başkan Vekili Nihat Çalışkan, Dinar-Çay karayolu üzerinde önceki gün yaşanan trafik kazası ile yeni bir facianın yaşandığını bu yolun acilen yapılması gerektiğini söyledi. Konu hakkında gündem dışı söz alan Çalışkan, şunları söyledi: “Dinar-Çay karayolunda son 20 günde çok ciddi kazalar oluştu. Afyon milletvekillerimizin bu yolun acilen yapılması için harekete geçmeleri gerektiğini düşünüyorum. Köyün ortasından geçen bu yolda ne sinyalizasyon var, ne trafik işaretleri var, ne de doğru düzgün bir yol çalışması var. Burada 95 kilometrelik bir yol uzun zamandır hiçbir işlem görmedi.” 

'Kaza Yolu'na Acil Çözüm Talebi

“MİLLETVEKİLLERİMİZ BU KONU ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR”

Meclis Başkanı Mehmet Siper, söz konusu yolun Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesinden başlayıp Eskişehir’in Çifteler İlçesine kadar giden bir yol olduğunu belirtti. Siper, “Bu yol hem Ankara hem İstanbul bağlantılı bir yoldur. Böyle düşünürsek bu yolun geniş bir yol olduğunu düşünüyorum. Eğer yapılacak olan kısmı Dinar-Çay karayolu olarak düşünürsek sadece orayı rahatlatmış oluruz. Daha sonrası Çay-Bolvadin, Bolvadin-Emirdağ daha sonra İstanbul’a bağlayacak olan Çifteler-İstanbul, Eskişehir-Çifteler-Ankara yoluna kadar bağlanması gereken geniş bir yol aksı olduğunu düşünüyorum. Afyonkarahisar Milletvekillerimiz bu konu üzerinde çalışıyorlar. Bizde İl Genel Meclisi olarak gerekeni tekrar dile getirelim.” dedi.

'Kaza Yolu'na Acil Çözüm Talebi

TALEPLER ÖNCE KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLECEK

İhsaniye İlçesi Karacaahmet Köyünde, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, 329 ve 3847 parsel numaralı taşınmazların Karacaahmet Camii ve Türbesinin çevresinde olmasından dolayı, Vakıflar Genel Müdürlüğü adına bedelsiz devir edilmesi konusu rapor hazırlanması için ilgili komisyonlara gönderildi. Sandıklı ilçesinin Ballık Köyünde, tapusunda Karagedik Mevkii, 1784 parsel numarası ile kayıtlı, Güneş Enerji Santrali amaçlı nazım ve uygulama imar planında plan notu değiştirilmesi amacıyla hazırlanan imar planı ve eklerinin onaylanması konusunun rapor hazırlanması için ilgili komisyonlara gönderildi. İl Özel İdaresi 2024 Mali Yılı Bütçesi ile Patoloji Birimine Doku Takip Cihazı Alımı için ayrılan ödeneğin tahsis değişikliği yapılarak, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Tıbbı Cihaz Alımı harcama kalemine aktarılması konusu oybirliği ile ilgili komisyonlara gönderildi. İl Özel İdaresinde görev yapan 657 Sayılı Kanuna tabi memur personellerin, kadro derecelerinde değişiklik yapılması konusu rapor hazırlanması için ihtisas komisyonlarına gönderildi. Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğünün Gömü Su Birliği Güneş Enerji Sistemi Kurulumu bütçe hesabında bulunan ödeneğin,  İçme Suyu Sondaj ENH Tesis Yapım Bakım ve Onarım Gideri bütçe hesabına aktarılması talebi önce ilgili komisyonlar değerlendirecek.

Bakmadan Geçme