Kaza 'geliyorum' diyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'ın ilk battı-çıktısı olan Maliye kavşağındaki battı-çıktı trafik sıkışıklığına büyük oranda engel olurken, battı-çıktı çevresinde gerekli tedbirlerin alınmamış olması kazalara davetiye çıkartıyor.KORKULUKLAR SÖKÜLDÜ, ARASINDAN GEÇİLİYORMaliye kavşağında battı-çıktı projesi tamamlandıktan sonra bölgede yaşanan trafik sıkıntısı büyük oranda giderildi. Ancak battı-çıktının çıkış noktasında yayaların karşıdan karşıya geçebilmeleri için gerekli tedbirler alınmadığı için şimdi başka bir sıkıntı yaşanıyor. [&hellip]

Afyonkarahisar’ın ilk battı-çıktısı olan Maliye kavşağındaki battı-çıktı trafik sıkışıklığına büyük oranda engel olurken, battı-çıktı çevresinde gerekli tedbirlerin alınmamış olması kazalara davetiye çıkartıyor.
KORKULUKLAR SÖKÜLDÜ, ARASINDAN GEÇİLİYOR
Maliye kavşağında battı-çıktı projesi tamamlandıktan sonra bölgede yaşanan trafik sıkıntısı büyük oranda giderildi. Ancak battı-çıktının çıkış noktasında yayaların karşıdan karşıya geçebilmeleri için gerekli tedbirler alınmadığı için şimdi başka bir sıkıntı yaşanıyor. Eski Devlet Hastanesi tarafında, AFJET binası önünde, refüj üzerindeki korkulukları sökerek, karşıdan karşıya geçmeye çalışan vatandaşların durumu “Buraya acil çare gerek” görüşünü destekliyor.
HIZLA GELEN ARAÇLARLA YAYALAR BURUN BURUNA
Sağlık Müdürlüğü, AFJET İdare merkezi, Okullar, sağlık kuruluşları ve konutların bulunduğu bölgede oldukça yoğun bir yaya trafiği söz konusu. Atatürk Caddesi’nin iki yanında da yaya trafiği yoğun. Ancak gerekli önlemler alınmadığı için yayaların karşıdan karşıya geçişleri her an yeni kazalara davetiye çıkartıyor. Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yol ortasındaki refüjlere yapılan plastik korkulukların sökülen bölümünden karşıya geçmeye çalışan vatandaşlar tam da battı-çıktının çıkış noktasında araçlarla burun buruna geliyor. İzmir yolu istikametinden hızla battı-çıktıya giren araçlar tam battı-çıktının çıkış noktasında yayaları karşılarında buluyorlar. Hem araçlar için hem de yayalar için büyük tehlike oluşturan bu durum daha önce can kayıplı kazalara neden olmasına rağmen halen devam ediyor.
ÇARE ÜSTGEÇİT
Bu fotoğraflar ve şikayetler sonrasında refüjlerin daha sağlam ve sökülemeyecek şekilde monte edileceği tahmin ediliyor. Ancak bu durum, sorunu çözmek için yeterli değil. Bu bölgede her halükarda yaya geçişleri olacağı için en kısa sürede yayalara hizmet verecek bir, ya da daha fazla üst geçit düzenlemesi yapılması gerekiyor. Yeni ölümlü kazalar yaşanmadan Afyonkarahisar Belediyesi’nin bu sıkıntıyı gidermesi bekleniyor. >> Sezer KÜÇÜKKURT’un Haberi

Bakmadan Geçme