• Haberler
  • Genel
  • “Kaynaklar israf edilmemeli” – Kocatepe Gazetesi

“Kaynaklar israf edilmemeli” – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Belediyeler Birliği ve Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği işbirliğiyle Afyonkarahisar’da düzenlenen Jeotermal Eğitim Semineri’nde jeotermal enerjinin kullanımına ilişkin öneri ve uyarılar sunuldu. Seminerde konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. M. Ali Danışman, jeotermal kaynağın israf edilmemesi gerektiğini söyledi.BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞINTürkiye Belediyeler Birliği ve Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nin Afyonkarahisar Oruçoğlu Termal Otel’de düzenlediği Jeoter-mal [&hellip]

"Kaynaklar israf edilmemeli"

Türkiye Belediyeler Birliği ve Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği işbirliğiyle Afyonkarahisar’da düzenlenen Jeotermal Eğitim Semineri’nde jeotermal enerjinin kullanımına ilişkin öneri ve uyarılar sunuldu.

Seminerde konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. M. Ali Danışman, jeotermal kaynağın israf edilmemesi gerektiğini söyledi.
BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞIN
Türkiye Belediyeler Birliği ve Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nin Afyonkarahisar Oruçoğlu Termal Otel’de düzenlediği Jeoter-mal Enerji Semineri sona erdi. Seminerin son gününde konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. M. Ali Danış-man, jeotermal enerjinin Türkiye için çok önemli olduğunun altını çizerek “Kaynakları doğru ve etkin kullanmalıyız. Bu kaynaklar israf edilmemeli” dedi. Çağımızın ileti-şim çağı olduğuna dikkat çeken Da-nışman, toplantıya katılan belediyelerin yetkililerine hitaben “Mutlaka bilgi alış-verişinde bulunun, danışma meclisleri kurun ve bilgilerinizi paylaşın” diye konuştu.
BAŞKANLAR KATILMIYOR
Seminerde sunum yapan İzmir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz ise Jeoter-mal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nin daha işlevsel hale gelmesi gerektiğini söyledi. İçöz, İzmir’in Balçova ilçesindeki başarılı jeotermal çalışmasını anlattıktan sonra “Jeotermal enerjinin kullanımı konusunda belediyelerimiz, çuvaldızı kendilerine ba-tırsınlar. Bakın böyle bir birlik kurulmuş, böyle bir toplantı yapılıyor. Ancak beledi-yelerimiz, bu toplantıya belediye başkanları düzeyinde değil de alt yetkililer düzeyinde katılıyor” şeklinde konuştu.
Özel sektörle işbirliği yapılmalı
Sunumların ardından jeotermal sektöründeki sorunların masaya yatırıldığı panele geçildi. Panelde konuşan Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Jeotermal enerjiye sahip çıkma görevi bizlere ait” dedi. Şimdiye kadar bir belediye başkanı jeotermal enerjiye ilgi duyuyorsa o kentte jeotermalle ilgili adımlar atıldığını, ilgi duymuyorsa faaliyetlerin durduğuna dikkat çeken Bahçeci, “Bu anlayıştan vazgeçmemiz gerek. Burada özel sektörle de işbirliği yapılmalı. Devlet, yolun açılmasını sağlamalı ama özel sektör bu işi üstlenmeli” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme