Kaymakamlara az para ile çok iş talimatı

Şubat ayı KÖYDES toplantısı Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında yapıldı. Yürütülecek çalışmalarda kaymakamlara büyük görevler düştüğünü belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, öncelik ve aciliyet sıralaması kapsamında az para ile çok iş yapılması gerektiğine dikkat çekti Alt yapı eksikliği giderildi Köylerin Alt Yapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) toplantısı Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında yapıldı. Valilik Toplantı Salonu'nda dün saat [&hellip]

Kaymakamlara az para ile çok iş talimatı

Şubat ayı KÖYDES toplantısı Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında yapıldı. Yürütülecek çalışmalarda kaymakamlara büyük görevler düştüğünü belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, öncelik ve aciliyet sıralaması kapsamında az para ile çok iş yapılması gerektiğine dikkat çekti

Alt yapı eksikliği giderildi
Köylerin Alt Yapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) toplantısı Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında yapıldı. Valilik Toplantı Salonu’nda dün saat 14.00’de başlayan toplantının açılış konuşmasını Vali İrfan Balkanlıoğlu yaptı. Vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için hükümet tarafından KÖYDES programının hizmete girdiğini kaydetti. Bu sayede yıllardır ihtiyaç duyulan yokluğu çekilen, sıkıntıların yaklaşık 7 yıl gibi kısa bir sürede büyük oranda çözüldüğünü belirten Balkanlıoğlu; “Ben Bingöl Valiliği’nden geldim. Yıllardır oradaki insanlar su ihti-yacını köyün ortasındaki tek bir çeşmeden gidermişler. Kanalizasyon düşünülemez bile. Böyle bir durumda iken Bingöl’de bile şebekeli su bağlanmayan tek bir köy bile kalmamış. Hatta 339 köy, 930 mezra vardı. Bu mezraların 800’ünde de konfor yaşanıyor. Evlerde elektrik olunca ve tazyikli su gelince otomatik çamaşır makineleri, şofbenlerde devreye girdiler. Özellikle bayanlar çok zor günler geçirirlerdi. Eskiden bayanlar çamaşır yıkayacakları zaman ellerindeki bakraçlarla suyu getirir yıkar veya köyün çeşmesinin yanında çamaşır yıkamaya mahsus binaların yanında çamaşır yıkar, yıkanmış çamaşırını getirir, bulaşık ve banyo suyunu getirirdi. Orada birçok köy yoluna, hatta bin kilometre yola asfalt yapılarak ikinci katlarına başlandı. Doğu’da biraz daha mahrumiyet olduğu için oralara daha fazla ödenek geliyor. Yüz milyon liranın üzerinde ödenek geliyor. 2005-2011 Yılları arasında toplam 52 milyon 539 bin 956 lira para gelmiş. Arkadaşlarla yaptığım görüşmede İl Özel İdaresi’nin fikirlerini aldım. Bütün köylerimizde sağlıklı içme suyu, kanalizasyon, köylerimizin hepsinde asfalt var. Köylerimizin büyük bir bölümünde kaldırım çalışmaları başladı. Bu da sevindirici, artık çocuk parkları, köylere spor sahaları, şehirde ne varsa köylerin de sahip olacağı imkanlar oluşturuluyor. Köylere Hizmet Götürme Birliği ve KÖYDES’in imkanları seferber edilecektir.” dedi.
İl Özel İdaresi kontrol edecek
Vali İrfan Balkanlıoğlu, KÖYDES çalışmasında kaymakamların, İl Genel Meclisi Başkanı, Özel İdare Genel Sekreterinin merkez ilçe ve köylere işbirliği götürme açısından merkez ilçeye bakan Vali Yardımcısı’nın yer aldığını belirti. Vali Balkanlıoğlu, bu yıl Planlama Yüksek Kurulu’nun kararı doğrultusunda Sağlık Müdürlüğü ve İl Tarım Müdürlüğü’nün de bu çalışmada yer alacaklarını kaydetti. Geçen yıl Afyonkarahisar’a 3 milyon 634 bin 46 lira para geldiğini aktaran Balkanlıoğlu; “Bu para Aralık ayının son haftalarına doğru gelmiş. Bu nedenle kullanılması mümkün değildi. Geçen yıl o tarihlerde yol yapma, asfalt yapımıda Afyonka-rahisar ölçeğinde mümkün değildi. Birde 2011 ödeneği eklenmiş 3 milyon 815 milyon daha, bugün toplam 8 milyon lira daha ilçelerimize ve merkez ilçeye tahsilat yapılacak.Bu iş kaymakamların başkanlığında oluşan yönetim ve denetimlerinde muhtarın da bulunduğu o bölgeden seçilmiş kişilerden oluşuyor. İl Genel Meclisi’nden bir arkadaşın olduğu Köylere Hizmet Götürme Birliği adında resmi bir kuruluş var. Bu kuruluş aracılığı ile yürütülecek. Bu işin koordinatörlüğünü de il merkezinde vali yardımcısı başkanlığında ve İl Özel İdaresi kontrolünde yürütmek durumundayız.” diye konuştu.
Vebal kaymakamlara ait
KÖYDES toplantısında gerekli kararların alınacağını bildiren Vali İrfan Balkanlıoğlu, önceliklerin neler olacağı ve hangi ilçelerde daha fazla ihtiyacın olduğunun belirleneceğini söyledi. Vali İrfan Balkanlıoğlu şöyle konuştu: “Adaletli bir taksimat, iş yapmak, az zamanda çok iş yapmak ve az para ile daha çok sorunu çözmek bizim hedefimiz. Kaymakamlarımız artık sadece kağıt imzalamayacaklar, şantiye şefi gibi köylerde, yollarda, dağ bayırlarda, su kaynaklarında bu işi yürütüp başlarında duracaklar. Teknik elemanlara taş çıkaracak bilgisi olan kaymakamlar gördüm. Ellerinde metre kaldırımları ölçüp, yolları takip eden, hangi malzemelerin kullanıldığını bilen, virajlar kıvrımlar, elemanların çalışma sistemini teknik elemanlara yol gösterecek kişiler gördüm. Bu işin sonuçta vebali kaymakamlarındır. Gidin bakın ölçün, güvenmediğiniz teknik eleman görürseniz bizden yardım isteyin. Eğer çok kaliteli güzel işler yaparsak çok dua alırız. Denetimde yapımda şaibe gösterirsek beddua alırız.”
Vali Balkanlıoğlu’nun açılış konuşması sonrası toplantı basına kapalı olarak devam etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme