• Haberler
  • Genel
  • “Kayıtdışı ile mücadelemizi el ele sürdürelim”

“Kayıtdışı ile mücadelemizi el ele sürdürelim”

Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan, yeni ‘Torba Yasa’ ile birlikte mükelleflerden matrah artırımında bulunarak geçmişe sünger çekmelerini istedi. Ceylan, mükelleflerden bunu yaparak, yarınlara tertemiz bir sayfa açmalarını önerdi. Defterdarlık tarafından İkbal Termal Otel’de düzenlenen toplantı da konuşan Defterdar Mustafa Ceylan, kanunla kesinleşmiş alacakların yeniden yapılandırılacağını söyledi.İhtilaflı alacakların ihtilafına son verilerek tahsilâtın hızlandırılacağını belirten Ceylan, inceleme ve [&hellip]

"Kayıtdışı ile mücadelemizi el ele sürdürelim"

Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan, yeni ‘Torba Yasa’ ile birlikte mükelleflerden matrah artırımında bulunarak geçmişe sünger çekmelerini istedi. Ceylan, mükelleflerden bunu yaparak, yarınlara tertemiz bir sayfa açmalarını önerdi.

Defterdarlık tarafından İkbal Termal Otel’de düzenlenen toplantı da konuşan Defterdar Mustafa Ceylan, kanunla kesinleşmiş alacakların yeniden yapılandırılacağını söyledi.
İhtilaflı alacakların ihtilafına son verilerek tahsilâtın hızlandırılacağını belirten Ceylan, inceleme ve tarhiyat aşamasındaki alacaklara yönelik düzenlemeler getiril-diğini bildirdi. Pişmanlık veya kendiliğinden beyanın teşvikine yönelik düzenlemelerinde yapıldığını aktaran Ceylan, kanunun matrah ve vergi artırımına yönelik, stok beyanlarına yönelik ve varlık barışına yönelik düzenlemeleri de içerdiğini kaydetti.
Yasa hükümlerinin bütün maddeleriyle birlikte hemen her vatandaşı, her mükellefi ilgilendirdiğini aktaran Ceylan, “Dolayısıyla mutlak surette vergi dairelerine ye da borçlu olduğunuz diğer birimlere bir kez uğrayıp durumuzla ilgili bilgi almanız ve yasa hükümlerinden yararlanmanız sizin için faydalı olacaktır. Yine yasanın matrah ve vergi artırımına yönelik düzenlemeleri ile ilgili olarak bütün mükelleflerimize diyoruz ki; Gelin matrah artırımında bulunarak geçmişe sünger çekelim ve yarınlara tertemiz bir sayfa açalım. Böylelikle kayıt dışı ile mücadelemizi hep birlikte el ele sürdürelim. Gelecek kuşaklara daha güçlü bir ülke bırakalım. Sonuç itibariyle çabamız ekonomisiyle daha güçlü bir Türkiye, azaltılmış, birikmiş alacaklarıyla cari döneme odaklanmış güçlü bir gelir idaresi, tabana yayılmış bir vergi sistemiyle daha mutlu bir mükellef tablosunu gerçekleştirmektir.” diye konuştu.
Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Şinasi Candan da Torba Yasa’nın özellikle birikmiş kamu alacaklarının belli taksitlendirme veya peşin ödenmesi halinde üçte birlere kadar tutarını alarak önemli bir kısmından vazgeçilmesi suretiyle geniş bir imkân getirdiğini bildirdi.
Toplantıya sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları, firma yetkilileri ve defterdarlık çalışanları katıldı.

Bakmadan Geçme