Kayıp, istismar ve katledilmeye tepki

Son dönemde Türkiye'de artan çocuk kaçırmaları ve çocuk istismarına yönelik sosyal medyada örgütlenen Afyonkarahisarlılar, Yeşil Park'ta bir araya gelerek Anıt Park'a kadar yürüdü. Anıt Park'ta ağızlarını bantlayarak sessizlik protestosunda bulunan ve pankart açarak yaşananlara tepki gösteren gruptan Gönüllü Anne Neslihan Çoltu, saldırılara maruz kalan çocuklardan Eylül ile Leyla için şiir okudu. Ardından açıklama yapan gruptan [&hellip]

Son dönemde Türkiye’de artan çocuk kaçırmaları ve çocuk istismarına yönelik sosyal medyada örgütlenen Afyonkarahisarlılar, Yeşil Park’ta bir araya gelerek Anıt Park’a kadar yürüdü. Anıt Park’ta ağızlarını bantlayarak sessizlik protestosunda bulunan ve pankart açarak yaşananlara tepki gösteren gruptan Gönüllü Anne Neslihan Çoltu, saldırılara maruz kalan çocuklardan Eylül ile Leyla için şiir okudu. Ardından açıklama yapan gruptan Gönüllü Anne Sevgi Akyol, artan olaylar için sosyal medya dışında hiçbir adım atılmadığına dikkat çekti.
“TEKPİ GÖSTERMEK NEDENİYLE BİR ARAYA GELDİK”
Sosyal medya dışında hiçbir tepki gösterilmediğini belirten Akyol, “Türkiye’nin içini yakan çocukların kaybolması, istismar edilmesi ve 8 yaşındaki Eylül ve 4 yaşındaki Leyla’nın katledilmesine tepki göstermek nedeniyle bir araya geldik. Ülkemizde son günlerde çocuklarla ilgili kayıp, istismar ve katledilme haberleri geliyor ve tüm ülkeyi büyük kaygıların eşiğine getirdi. Önce Ankara Polatlı’da kaybolan 8 yaşındaki Eylül ve akabinde Ağrı’da, Ramazan Bayramı’nın birinci günü kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’den vahşet kokan acı haberler aldık. Kayıp çocuk vakaları artıyor, çocuk istismarı çoğalıyor ve çocuk cinayetleri sıradanlaşıyor sosyal medya tepkisinin dışında hiçbir adım atılmıyor” dedi.
“GELECEĞİMİZ İÇİN ACİL TEDBİRLER ALMAMIZ GEREKİYOR”
Gelecek nesiller için acilen tedbir alınması gerektiğini söyleyen Akyol, “Bu olaylar bizi bir gerçeği daha düşünmeye davet ediyor ve geleceğimiz için acil tedbirler almamız, suçlulara hak ettiği cezayı vermemiz, önleyici ve koruyucu nitelikte uzun vadeli politikalar belirlememiz gerekiyor. İki masum evladımızın art arda gelen ölüm haberlerinin tüm ülkede, toplumun her kesiminde yarattığı üzüntü ve öfke hepimize bazı gerçekleri çok çıplak bir şekilde gösterdi. Savunmasız masum çocuklara dönük her türlü şiddet, istismar ve katledilme olaylarının toplumda yarattığı sorgulamanın temelinde, yitirdiğimiz bu evlatlarımızla birlikte toplumdan iyilik, merhamet ve vicdanın da eksildiği gerçeğidir” ifadesine yer verdi.
“BAŞKA AİLELER EVLAT ACISI ÇEKMESİN”
Bu tür vakaların son bulmasını ve başka ailelerin evlat acısı çekmesini istemediklerini söyleyen Akyol, “Tüm Türkiye gibi bizlerinde bağrımız yandı. O evlatlarımızın basına yansıyan fotoğrafları aklımızdan çıkmıyor. Öfkemiz büyük. Çocuklarımızın yüzüne baktığımızda Ankara’daki Eylül’ün, Ağrı’daki Leyla’nın yüzünü görüyoruz. Bu vakalar artık son bulsun istiyoruz. Başka aileler evlat acısı çekmesin istiyoruz. Aynı şey bizim evlatlarımızın başına gelir mi korkusuyla yaşamak istemiyoruz. Bu vesile ile bu menfur olayı kınıyor, evlatlarımızın kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyor, ayrıca yargı ve yasal düzenleme süreçlerinin yakın takipçisi olacağız” şeklinde konuştu. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme