• Haberler
  • Genel
  • Kayayerli’den çarpıcı iddia – Kocatepe Gazetesi

Kayayerli’den çarpıcı iddia – Kocatepe Gazetesi

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Müjdat Kayayerli, seçimlerden sonra Meslek Liselerinin, hatta Güzel Sanat Liselerinin ve bazı Fakültelerin satışa çıkarılacağını savundu 21. Dönem MHP Afyon Milletvekili Müjdat Kayayerli, 5544 sayılı kanunla meslek liselerinin Milli Eğitimden alınıp Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlanacağını, 4 yıllık mesleki teknik eğitim Fakültelerinin de 2 yıla indirilerek satılmasının gündemde olduğunu, [&hellip]

Kayayerli'den çarpıcı iddia

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Müjdat Kayayerli, seçimlerden sonra Meslek Liselerinin, hatta Güzel Sanat Liselerinin ve bazı Fakültelerin satışa çıkarılacağını savundu

21. Dönem MHP Afyon Milletvekili Müjdat Kayayerli, 5544 sayılı kanunla meslek liselerinin Milli Eğitimden alınıp Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlanacağını, 4 yıllık mesleki teknik eğitim Fakültelerinin de 2 yıla indirilerek satılmasının gündemde olduğunu, ancak kamu oyu baskısından çekinildiği ve seçim dönemine girildiği için bu işlemlerin seçim sonrasına bırakıldığını ifade etti.
Kısaltılmış şekliyle MYK denilen “Mesleki Yeterlilik Kurumu” kurulduğunu, bu kuruma bağlı olarak da Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi kurulduğuna dikkat çeken Kayayerli, Mesleki Yeterlilik Kurumunda en azından 10 yabancı eğitimci çalıştırılacağını ve bunun için de dışarıdan eğitim sistemi alınacağını söyledi.
4 yıllık Mesleki Eğitim Fakültelerinin 2 yıla indirilerek satılmasının gündemde olduğunu, bu konuda yabancı sınav şirketlerinin hazırlık içinde bulunduğunu ve Türkiye’yi Pazar olarak gördüklerini, ancak burada para toplayabileceklerine inandıklarını, bunun içinde hazırlık yaptıklarını ifade eden Kayayerli, Güzel Sanat Liseleriyle, Fakültelerin de satılabilecek okullar arasında sayıldığını, ancak eğitim uzmanı olduklarını iddia edenlerin bu konuyu seçimlerde “AK Parti’ye zarar verir” düşüncesiyle gizlediklerini alenen ifade edemediklerini belirtti.
Okul satışlarının Anayasa’da belirtilen “Eğitim herkese parasız ve eşittir” ilkesine aykırı olduğunu dile getiren MHP Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Müjdat Kayayerli, bu konunun hassas bir konu olduğunu, okulların satılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme