• Haberler
  • Gündem
  • Kaya’nın davası Afyon’da görülecek – Kocatepe Gazetesi

Kaya’nın davası Afyon’da görülecek – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’da 28 Ocak günü gözaltına alındıktan sonra getirildiği Diyarbakır’da adli kontrol kararı ile serbest bırakılan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya’nın hakkındaki soruşturma tamamlandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede Hüda Kaya hakkında, ‘silahlı terör örgütü üyesi olmak’, ‘suç işlemeye alenen tahrik etmek’, ‘halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtmak’ ve ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçlarından [&hellip]

Afyonkarahisar’da 28 Ocak günü gözaltına alındıktan sonra getirildiği Diyarbakır’da adli kontrol kararı ile serbest bırakılan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya’nın hakkındaki soruşturma tamamlandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede Hüda Kaya hakkında, ‘silahlı terör örgütü üyesi olmak’, ‘suç işlemeye alenen tahrik etmek’, ‘halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtmak’ ve ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçlarından 25 yıl hapis cezası istendi. Kaya hakkında dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan 2 fezlekenin konu edildiği iddianamede, soruşturma dosyalarının eylem bütünlüğü açısından birleştirildiği ve bir bütün olarak suç nitelendirilmesi yapılması yoluna gidildiği ifade edildi.
İddianameyi kabul eden Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Hüda Kaya’nın yakalandığı yerin ‘Terör örgütü üyeliği’ suçu yönünden sürekliliğin kesildiği yer olduğunu belirterek, dosyayı yetkisizlik kararı ile Afyonkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

Bakmadan Geçme