• Haberler
  • Genel
  • Kayaalp öğrenciler ile buluştu – Kocatepe Gazetesi

Kayaalp öğrenciler ile buluştu – Kocatepe Gazetesi

Rehberlik ve Araştırma Merkez'inde gerçekleştirilen söyleşide gençlere kendini anlatan Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, kendisine ailesinin karşı çıkmasına rağmen güreş sporuna gönül verdiğini belirtti. Kayaalp, bu sebeple sporun önündeki en büyük engelin aileler olduğunu ve ailelerin bilgilendirilmeleri gerektiğini söyledi Afyonkarahisar Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği ‘Bir Başaran Bir Dinleyen’ etkinliğini kapsamında Afyonkarahisar'a gelen Avrupa [&hellip]

Kayaalp öğrenciler ile buluştu

Rehberlik ve Araştırma Merkez’inde gerçekleştirilen söyleşide gençlere kendini anlatan Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, kendisine ailesinin karşı çıkmasına rağmen güreş sporuna gönül verdiğini belirtti. Kayaalp, bu sebeple sporun önündeki en büyük engelin aileler olduğunu ve ailelerin bilgilendirilmeleri gerektiğini söyledi

Afyonkarahisar Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Bir Başaran Bir Dinleyen’ etkinliğini kapsamında Afyonkarahisar’a gelen Avrupa şampiyonu Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, spora nasıl başladığı ve tecrübelerini gençlerle paylaştı. Rehberlik ve Araştırma Merkez’inde gerçekleştirilen projeye genç sporcular yoğun ilgi gösterirken ortaokul seviyesindeki öğrenciler de katıldı.
SPORLA HAYALLERİM GERÇEK OLDU
Köyde yaşayan bir çocuk olarak akranlarından iri bir vücudu olduğunu belirten Avrupa şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp gençlere, üç kuzeniyle tek başına güreştiğini söyledi.
“Bizim köyde bayramlarda akrabalar hep bir araya gelirdi. Bu bir araya gelmelerde amcamlar, dayımlar beni kendi çocuklarıyla eğlenmek için güreştirirdi. Üç kuzenim bir olur ben tek olarak onlarla güreşirdim. Ben o günlerde kuzenlerimle o şekilde güreşmesem beklide gücümün farkında olmayacaktım. Bu sayede güreşe merak sardım. Okulda öğretmenler büyüyünce ne o olacaksın dediklerinde herkes öğretmen, doktor olacağım derken ben güreşçi olacağım derdim.
Aileme bu konuyu açtığımda onlar oku adam ol güreşçi diye meslek mi varmış dediler. Bugün Türk sporunun bence önündeki en büyük engellerden birisi ailelerdir. Güreşi ve güreşçiliği hiçbir aile meslek olarak görmüyor. Onların bilgilendirilmeleri gerekiyor. Çünkü ben spor yaparak devlet bünyesinde hem ailemin hem de kendi hayallerimi gerçekleştirdim.” dedi.

Bakmadan Geçme