• Haberler
  • Genel
  • Kayaalp arkadaşı için geldi – Kocatepe Gazetesi

Kayaalp arkadaşı için geldi – Kocatepe Gazetesi

Avrupa ve Dünya şampiyonlukları bulanan bunun yanında Olimpiyatlarda 3'üncü olmayı başaran Milli Güreşçi Rıza Kayaalp Gazlıgöl İlköğretim Kurumu öğrencileri ile bir araya geldi. Sergi açılışı yapan ve öğrencilerle söyleşi gerçekleştiren Kayaalp okula geliş sebebini ise okulun Beden Eğitimi Öğretmeni'nin arkadaşının olduğunu belirtti Afyonkarahisar İhsaniye İlçesi Gazlıgöl İlköğretim Kurumu'nda sergi açılışında bulunan İhsaniye Kaymakamı Muhammet Kaya, [&hellip]

Kayaalp arkadaşı için geldi

Avrupa ve Dünya şampiyonlukları bulanan bunun yanında Olimpiyatlarda 3’üncü olmayı başaran Milli Güreşçi Rıza Kayaalp Gazlıgöl İlköğretim Kurumu öğrencileri ile bir araya geldi. Sergi açılışı yapan ve öğrencilerle söyleşi gerçekleştiren Kayaalp okula geliş sebebini ise okulun Beden Eğitimi Öğretmeni’nin arkadaşının olduğunu belirtti

Afyonkarahisar İhsaniye İlçesi Gazlıgöl İlköğretim Kurumu’nda sergi açılışında bulunan İhsaniye Kaymakamı Muhammet Kaya, İl Milli Eğitim Metin Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Gazlıgöl Karakol Komutanı İsmail Yurkancı, Milli Güreşçi Rıza Kayaalp ve Güreş Federasyonu İl Temsilcisi Yunus Otursun, sonrasında sergideki resimleri inceledi. Ardından Kaymakam Kaya ilçeye teşriflerinden dolayı Kayaalp’e çiçek takdim etti. İl Milli Eğitim Müdürü Yalçın ise sergide bulanan eserlerden birini Kayaalp’e armağan etti. Öğrencilerle söyleşi yapan Kayaalp ilk olarak kendi yaşamından örnekler vererek öğrencileri bilgilendirdi. Ardından da öğrencilerin sorularını yanıtladı.
KAYAALP, KENDİNİ ANLATTI
1989 yılında Yozgat’ta doğduğunu ifade eden Milli Sporcu Kayaalp, “2000 yılında güreşe başladım. 2005 yılında yıldızlarda ilk Avrupa şampiyonluğumu kazandım. 2006-2007 sezonlarında yıldızlar ve gençlerde; 2009 yılına kadar Avrupa ve Dünya şampiyonlukları kazandım. Sonra da büyüklerde dünya şampiyonlukları kazandım. En sonda Londra olimpiyatlarında 3’üncülüğüm var. Aksaray Üniversite BESYO mezunuyum ve bekarım.” ifadesini kullandı.
SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ
Gençlerle bir araya gelerek onlara bilgiler vermenin sosyal sorumluluk projesi olduğunubelirten Kayaalp, “Bizim gibi başarılı sporcuların bu tarz söyleşilere katılmalarını sosyal sorumluluk projesi olarak düşünüyorum. Böylesine okullara gidip öğrencilerle bir araya gelmek ve başarıları, hedefleri anlatmanın öğrenciler açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Bende elimden geldiği kadar Türkiye’nin birçok iline davet geldiği kadarıyla gitmeye çalışıyorum. Öğrencilerle bir araya gelip onlara bilgiler veriyorum. Bugünde Afyonkarahisar’da Gazlıgöl İlköğretim Kurumu’na geldim. Burada da öğrenci arkadaşlarımızla bir araya geldik. Güzel bir sohbet yaptık. Burada ben yaşantımı anlattım ve inşallah onlara bir ışık olabilirim. İnşallah kendilerine bir hedef koyarlar. Bu hedef doğrultusunda iyi çalışır ve hedeflerine ulaşırlar.” dedi.
YETENEK KEŞFEDİLMELİ
Yeteneğini kendisinin bulduğunu dile getiren Kayaalp yeteneğin insanlar açısından önemli olduğuna dikkat çekti. Başarılı bir güreşçi olmasının çok çalışmayla olduğuna anlatan Kayaalp, “Öncelikle herkesin yeteneğini bulması gerekiyor. Ben yeteneğimi buldum. Benim yeteneğim güreşti ve bu yolda ilerledim. Tabi sadece eğitimle de olmuyor. Çok çalışmak gerekiyor ve ben bunu da yaptım. Hocalarımı iyi dinledim ve değerlendirdim. Yani güreşi iyi öğrendim. Allaha çok şükür nasibimizde şampiyonluklar varmış. Bende çok çalışarak başarılı bir şekilde istikrar elde ettim.” diye konuştu.
GAZLIGÖL’E GELİŞ
AMACI ABDULLAH HOCA
Gazlıgöl İlköğretim Kurumu’na geliş amacını okulun Beden Eğitimi Öğretmeni ve aynı zamanda Güreşçi olan Abdullah Çoşkun olduğunu ifade eden Kayaalp, “Okula gelme sebebim davet edilmemdir. En önemli nedenim ise bu okulun beden eğitimi öğretmeni Abdullah Coşkun’dur. Güreşçi ağabeyimizin isteği üzerine geldim. O olmasa müdürümüz davet etti, fakat dediğim gibi Güreşçi ağabeyimizin aracılığı ve sayesinde geldim. Ben onu 10 yaşımdan beri tanırım. Kendisi güreşe benden önce başladı, fakat bende güreşe başladığımdan beri yani 15 yıldır tanırım kendisini. Güreşçi Abdullah Ağabeyimizin bana da katkısı vardır.” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme