• Haberler
  • Genel
  • Kaya: Bayramlar özel günlerdir – Kocatepe Gazetesi

Kaya: Bayramlar özel günlerdir – Kocatepe Gazetesi

İl Müftüsü Mustafa Kaya, bayramların Yüce Rabbimizin bizlere ikram ettiği çok özel günler olduğunu, bayramların bayram duyarlılığı içerisinde kutlanması halinde Rabbimizin daha pek çok nimetlerine mazhar olabileceğimiz mesajını verdi KURBAN ALLAH’A YAKLAŞMAKTIRBayram günlerinin, yetimlerin, fakirlerin gözetildiği, geçmişlerin rahmetle yad edildiği, dargınların barıştırıldığı birlik ve beraberlik anlayışının pekiştirildiği güzel günler olduğuna işaret eden İl Müftüsü Mustafa [&hellip]

Kaya: Bayramlar özel günlerdir

İl Müftüsü Mustafa Kaya, bayramların Yüce Rabbimizin bizlere ikram ettiği çok özel günler olduğunu, bayramların bayram duyarlılığı içerisinde kutlanması halinde Rabbimizin daha pek çok nimetlerine mazhar olabileceğimiz mesajını verdi

KURBAN ALLAH’A YAKLAŞMAKTIR
Bayram günlerinin, yetimlerin, fakirlerin gözetildiği, geçmişlerin rahmetle yad edildiği, dargınların barıştırıldığı birlik ve beraberlik anlayışının pekiştirildiği güzel günler olduğuna işaret eden İl Müftüsü Mustafa Kaya; “Bayram sabahı camilerimizi tıklım tıklım dolduran Müslümanların hep birlikte ve içtenlikle Allah’ a yönelmeleri, O’ ndan af ve bağış dilemeleri ayrı bir önem taşır. Çünkü böyle bir amaçla bir araya gelen, aynı iman ve heyecanı taşıyan insanları yüce Allah rahmetiyle kuşatır ve onları affeder. İslam Alemi olarak yeni bir Kurban Bayramını daha idrak edecek olmanın sonsuz mutluluğunu yaşıyoruz. Kurban kesmek, hali vakti yerinde olanlar üzerine çok önemli bir vazifedir. Çünkü kurban, insanın Allah’a yaklaşmasına ve onun rızasına vesile olan bir ibadettir. Cenabı Hak Kevser suresinin ikinci ayetinde; ‘Rabbin için namaz kıl ve kurban kes’ buyurmuştur. Kurbanda İbrahim peygamberin sadakati ve bizim peygamberimizin samimiyeti vardır. Yüce Allah Hac suresi 37. Ayette şöyle buyurmuştur: ‘Bu kestiğiniz hayvanların etleri de kanları da Allah’a ulaşmaz. Fakat asıl O’ na ulaşan, sizin iyi bir kul olabilmek için gösterdiğiniz samimi gayretleriniz, yani takvanızdır” dedi.
ET ÜÇ EŞİT PARÇAYA AYRILIR
Kurbanın gerek fert gerekse toplum açısından çeşitli yararlar taşıyan mali bir ibadet olduğunu, kişinin kurban kesmekle Allah’ ın emrine boyun eğip, kulluk bilincini koruduğunu canlı bir biçimde ortaya koyacağını kaydeden Kaya; “Hazreti İbrahim ile oğlu İsmail’ in Cenab-ı Hakkın buyruğuna mutlak itaat konusunda verdikleri başarılı sınavı tekrar hatırlamış olur. Kurban toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar. Sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunur. Fakir fukara insanlar kesilen kurban etlerinden hissedar edilir. Kurban öyle bir ibadettir ki, sevgili peygamberimiz onu hiç terk etmemiştir. Hatta bir hadislerinde şöyle buyurmuşlardır: ‘Kim imkânı olduğu halde kurban kesmezse bizim mescidimize yaklaşmasın.’ İslam Alimleri kurban etlerinin üç eşit parçaya bölünmesini tavsiye etmişlerdir. Buna göre, kurban kesen, etin bir kısmını ev halkına ayırır, diğer kısmını zengin bile olsalar eş ve dostlarına dağıtır, kalan kısmını ise fakirlere ikram eder.” ifadelerini kullandı.
HER BAYRAM YENİ BİR BAYRAM
Bayramların sevgilerin, sevinçlerin paylaşılarak büyütüldüğü, elemlerin kederlerin yine paylaşılarak küçültüldüğü mutlu günler olduğunu belirten Mustafa Kaya sözlerine şöyle devam etti: “Her bayram yeni bir bayramdır. Bu bayramda da yüreklerimizi birleştirmeli, kardeşlik duygularımızı harekete geçirerek birbirimizle kucaklaşmalıyız. Başta anne ve babalarımız olmak üzere akraba ve dostlarımızı ziyaret ederek onların hayır dualarını almalıyız. Evlerimizin bereketi ve canlı bayramları olan çocuklarımızı sevindirmeliyiz. Bu duygular içerisinde kıymetli Afyonkarahisarlı hemşerilerimizin ve aziz milletimizin mübarek Kurban Bayramlarını tebrik eder, bu bayramın ülkemize, İslam Alemine ve tüm insanlığa huzur ve mutluluklar getirmesini Yüce Allah’ tan niyaz ederim. Bayramınız kutlu olsun.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme