• Haberler
  • Genel
  • “Kavşak özelliğinden uzaklaşıyoruz” – Kocatepe Gazetesi

“Kavşak özelliğinden uzaklaşıyoruz” – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Ankara-İzmir Otoyolu’nun taslaktaki gibi şekillenmesi hâlinde, Afyonkarahisar’ın kavşak özelliğinin kaybolacağını belirtti Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, yapılması planlanan Ankara-İzmir Otoyolu hakkında açıklama yaptı. Aslan, “Böyle bir otoyolun Ankara-İzmir ulaşımı için mevcut duruma göre gerekli olup olmadığı tartışılabilir bir durumdur. Bir kere otoyol mesafeyi kayda değer şekilde [&hellip]

"Kavşak özelliğinden uzaklaşıyoruz"

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Ankara-İzmir Otoyolu’nun taslaktaki
gibi şekillenmesi hâlinde, Afyonkarahisar’ın kavşak özelliğinin kaybolacağını belirtti

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, yapılması planlanan Ankara-İzmir Otoyolu hakkında açıklama yaptı. Aslan, “Böyle bir otoyolun Ankara-İzmir ulaşımı için mevcut duruma göre gerekli olup olmadığı tartışılabilir bir durumdur. Bir kere otoyol mesafeyi kayda değer şekilde kısaltmamaktadır. Fayda-Maliyet analizi ve uzun vadede getirisi-götürüsü iyi etüt edilmelidir. İnsanımıza faydası ve ekonomik yönü çok iyi araştırılmalıdır. Kısacası bir şeyi yapmış olmak için yapılmamalıdır. Bölgesel havaalanında olduğu gibi yeni bir yanlışa daha düşülmemelidir” dedi.
KENTE ZARAR VERİR
Aslan, Afyonkarahisar’ın kavşak olma özelliğini kaybetmesinin kente zarar vereceğini belirterek “Otoyol şehrimizden ne kadar fazla uzaklaşırsa kavşak özelliğinden de o kadar uzaklaşacağız demektir. Bu durum özellikle ilimiz ekonomisini olumsuz yönden etkileyecektir. Daha da küçülmemize sebep olacaktır. Yaklaşık iki yıldır hükümet temsilcileri yetkili bakanlar dâhil olmak üzere Afyona geldiklerinde Afyonluların hoşuna gidecek şekilde, Kütahya’ya aynı kişiler gittiklerinde de Kütahyalıların hoşuna gidecek şekilde konuşmalar yapmaktadırlar. Bu durum çok dikkat çekicidir. Afyonun iktidar milletvekili de ‘Afyon Kalesi’nin yanından geçecek değil ya!’ diyerek sanki Afyonlu hemşerilerimizin Otoyolun kalenin yanından geçmeyeceğini bilmiyorlarmış veya hiç otoyol görmemişler gibi alay etmiştir. Bu yaklaşım, her zaman yaptıkları gibi milletimizin nasıl olsa bir şey bilmiyorlar ya da yanlış da yapsak doğruda yapsak, eğri de konuşsak, doğru da konuşsak her şartta oy veriyorlar, yaklaşımıdır” diye konuştu.
DEĞİŞTİRİLEBİLİR DURUMDA
Aslan, şöyle devam etti:
“Bildiğimiz kadarı ile otoyol projesi kesinleşmiş bir proje olmamakla birlikte ihale aşamasına kadar da değiştirilebilir bir durumdadır. Hükümet yetkilileri bu durumu değerlendirmelidirler. Eğer vatandaşlarımızın talepleri dikkate alınmak yerine alaycı bir yaklaşımla hafife alınırsa Haziran seçimlerinden sonra Milliyetçi Hareket Partisinin yetkilendirilmesi halinde ciddi bir çalışma ile olması gereken konuların masaya yatırılacağının bilinmesini isteriz. Çok geç olmadan hükümet mensuplarını göreve çağırıyoruz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme