• Haberler
  • Genel
  • “Kavşak il Afyonkarahisar’da en iyi 112 hizmeti veriliyor”

“Kavşak il Afyonkarahisar’da en iyi 112 hizmeti veriliyor”

Konumu itibariyle araç trafiği yoğun olan Afyonkarahisar’da bölgenin en iyi 112 acil servis hizmetinin verildiğini vurgulayan İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, ambulans filosunun gelecek günlerde daha da kuvvetleneceğini kaydetti Yeni ambulanslar gelecek İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Afyonkarahisar’ın kavşak noktada olması nedeniyle 112 Acil Servis hizmetlerine çok büyük bir önem verildiğini söyledi. Bu [&hellip]

"Kavşak il Afyonkarahisar'da en iyi 112 hizmeti veriliyor"

Konumu itibariyle araç trafiği yoğun olan Afyonkarahisar’da bölgenin en iyi 112 acil servis hizmetinin verildiğini vurgulayan İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, ambulans filosunun gelecek günlerde daha da kuvvetleneceğini kaydetti

Yeni ambulanslar gelecek
İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Afyonkarahisar’ın kavşak noktada olması nedeniyle 112 Acil Servis hizmetlerine çok büyük bir önem verildiğini söyledi. Bu önemin kar yağışında bir kat daha arttığına temas eden Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, telefonla sağlık hizmeti talep eden yüzlerce hastanın ilgili yerlere ulaştırıldığını ifade etti. Söz konusu çalışmaları yürütürken ambulans filosunun çok güçlü, sağlam ve donanımlı olması gerektiğinin altını çizen Dr. Yemenici; “Şu anda 52 tane 112 istasyonlarında ambulanslarımız tam donanımlı çalışıyor. Ambulanslarımızın yıl olarak en yaşlısı 2007 modeldir. Gün geçtikçe ambulans sayı ve modelini artırarak bu hizmeti artırmayı hedefliyoruz. Altı ambulansımızın iç donamınıda biraz sorun vardı. Bakanlığımızla görüştük. Bir ambulans şirketinden 6 tane daha ambulansımızın iç donanımını tam hale getirdi. Bu yıl bakanlığımız bilindiği üzere Türkiye genelinde yeni ambulanslar aldı. Yurt çapında 150 adet ambulans alındığı ifade edildi. Bir toplantı için Afyonkarahisar’a gelen Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. H. Fazıl İnan’la görüştük. Görüşmemiz de ilimize 4 tane daha ambulans ayrıldığını söylediler. Bu 4 adet ambulans standart hizmet verdiğimiz ambulanstır. Ayrıca bir tane de multipil yani çok hasta taşıyan bir ambulans ayrıldı. Bu ambulans çok sayıda hastaya aynı anda müdahale ve taşıma imkanı vermektedir. Yaralı sayısı çok olan kaza ve olaylarda, büyük trafik kazalarında bu tür ambulanslar çok önem taşıyor. Bunuda dahil ettiğimizde bu yıl ilimiz filosuna 5 adet ambulans daha katılmımş olacak. Bu sevindirici bir olay. Türkiye genelinde 150 adet ambulans alımı düşünüldüğünde bunun 5 adedinin ilimize verilmesi Bakanlığımızın bir teveccühüdür.” dedi.
Ambulanslara hassas takip
Geçen yıl Afyonkarahisar’a kar paletli bir ambulans tahsis edildiğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, şehrin coğrafi özellikleri açısından yüksekte, soğuk ve her an kar yağışı alabilecek bir il olması nedeniyle kar paletli ambulans tahsisisin yapıldığını kaydetti. Geçen yıl gerek duyulmayan bu ambulansın bir kaç gün önce Büyükkalecik’e bir gebe için gittiğini bildiren Dr. Yemenici; “Büyükkalecik’te ki gebe sorumlu ebe ve doktor tarafından önceden tespit edilmiş. Ancak rutin muayene yapılamamış. Bizde olası bir erken doğum ve sağlık sorununu göz önüne alarak muayene edilmesini istedik. Gerek görülmesi halinde ilimizde misafir edilerek doğum sonrası tekrar yöresine götürmeyi planladık. Buraya 1,5 saat süren bir yolculuk sonrası ulaştık. İlgili sağlık personeli gerekli muayeneyi yaptı. Şu anda bir sorun yok. Paletli ambulansta gerektiğinde kullanılmaktadır. Ambulans filomuz kuvvetli daha da kuvvetlenecek. Beş adet daha ambulansın filomuza katılımı demek önemli noktalara bu ambulansı yerleştirip daha modeli düşük ambulansları vakası daha az olan yerlere göndermek anlamına geliyor. Çünkü ambulanslarımızı hem modelli hem dinamık hem de donanım açısından da mükemmel tutmaya çalışıyoruz. Ambulanslarımızın takiplerini ben bizzat yapıyorum. Her türlü bilgi ve kasko takiplerini yapıyorum. Ambulanslar kaza ihtimali yüksek araçlar. İl genelinde yaklaşık 85 adet ambulansımız var. Bunların bazıları geri hizmette çalışıyor. Ama 52 adet ambulansımız 112 de aktif olarak çalışıyor. İlerleyen günlerde eklerle birlikte ambulans sayımız 57’ye çıkacak.” diye konuştu.
“112 Personelime müteşekkirim”
Komuta Kontrol Merkezi dahil 24 adet 112 İstasyonu olduğunu söyleyen Dr. Necip Yemenici, 112 istasyonlarının bağımsız, hastaneye entegre ve hastane içi olmak üzere 3 şekilde konuçlandırıldığını belirtti. Genel anlamda bakıldığında ambulans sıkıntısı olmadığını ve bölgede ambulans filosu en güçlü ilin Afyonkarahisar olduğunu kaydeden Yemenici şöyle konuştu: “Helikopter ambulansımız kar kış demeden çok iyi çalışıyor. Hemen her gün bir vakayı meteorolojik duruma göre vakaları diğer illere taşıyoruz. İki kez de Ankara’dan uçak ambulans getirttik. 112 Hizmeti Bakanlığımızın son 7 yılda dört dörtlük uyguladığı en iyi hizmetlerden sadece bir tanesidir. Kavşak il Afyonkarahisar’da en iyi 112 hizmetini veriyoruz. 112 Acil servis hizmetini çok önemsiyoruz. Toplam 315 çalışanımızın kıyafetini yeniledik. Personelimiz mesai mefhumu tanımadan büyük bir özveri ile her türlü koşulda çalışmaktadır. Bu vesile ile kendilerine çok teşekkür ediyorum. Özellikle kış döneminde yoğun çalışan tüm 112 personelimiz doktor, ebe, hemşire, şoför, acil tıp teknisyeni olmak üzere 315 arkadaşımıza ben müteşekkirim. İlgili Başhekim ve sorumlu arkadaşlardan sürekli bilgiler alıyorum.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme