'Kavgamız Tanzimat'tan Beri Sürüyor'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, aydınlanma yolunda verdikleri mücadelenin 22 yıllık AK Parti iktidarından çok önce başladığını söyledi. Özçağdaş, 'Bu kavga 250 yıllık bir kavga. Tanzimattan beri sürüyor.' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin ülke genelinde düzenlediği Eğitim Maratonu çalışmasının 16’ncı Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi. Akarçay’da düzenlenen programa;

'Kavgamız Tanzimat'tan Beri Sürüyor'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Eylem Ayar ve CHP Parti Meclisi Üyesi katıldı.

'Kavgamız Tanzimat'tan Beri Sürüyor'

“EĞİTİMDEN KİMSE MEMNUN DEĞİL”

CHP Genel Başkan Yardımcısı  Suat Özçağdaş, 45 ilde Eğitim Maratonu Programı yapmayı planladıklarını söyledi. AK Parti hükümetlerinin eğitim alanında yanlış politikalar izlediğini belirten Özçağdaş, “Türkiye’de 30 milyon insan eğitim ile ilgili bir yere gidiyor, ama öğretmen olarak, ama öğrenci olarak, ama üniversite öğrencisi ya da akademisyen olarak bir eğitim mekanında bir araya geliyor. Anneleri, babaları, kardeşleri ve akrabalarını da saydığınızda 86 milyon nüfusun içinde eğitim ile ilgili olmayan hiç kimse yok, herkes eğitimin bir parçası. İktidar partisine oy veren seçmenler de dahil olmak üzere hiç kimse eğitimden memnun değil. Bu kavga 250 yıllık bir kavga. 

Tanzimat’tan beri sürüyor.” dedi

'Kavgamız Tanzimat'tan Beri Sürüyor'

“FİKİRLERİ ÖNEMSİYORUZ”

Çocukların okula aç gittiğini, öğretmen maaşlarının yoksulluk sınırı altında maaş aldığını belirten Özçağdaş konuşmasının devamında, şunları kaydetti: “Her türlü uluslararası teste 2002’ye göre performansımızın daha kötü olduğu, meslek liselerine giden çocukların mesleklerde yetişemediği, MESEM’lerde olan çocuklarımızın iş kazalarında yaralandığı ya da vefat ettiği, üniversitedeki öğrencilerimizin gelecekten beklentisi çokta olumlu olmadığı, mezun olanların da işsizlikle mücadele ettiği bir ülkeyiz. Eğitim alanında olan sorunlarıda konuşacağız. Program katılımcılarının fikirlerini, gözlemlerini, hayallerini önemsiyoruz ve dile getirilen sorunlarla ilgili notlar alıp çalışmalar yapacağız. Bazıları sahada o sorunu yaşıyordur o sorunu yaşadığı yerden anlatabilir, bazıları çok iyi gözlemcidir, gözlemlerini aktarabilir. Hepimizin birbirinden öğreneceğimiz çok şey olduğuna inanıyorum.” 

'Kavgamız Tanzimat'tan Beri Sürüyor'

“AKP ÖNCESİ DÖNEMDE SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK DEĞİLDİ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, sözlerini şöyle tamamladı: “AKP’den önce de çok sorunlar vardı, AKP’den önce de öğrencilerimiz dünya standardında eğitim alma konusunda sıkıntılar yaşıyordu. AKP’den önce de köylerde de, kentlerde de sorunlar vardı. AKP iktidarları, Cumhuriyet karşıtlığı ve Atatürk üzerinden var olan eğitim sistemini daha kötüye götürdüler . Ama AKP öncesindeki dönem de sütten çıkmış ak kaşık değildi.”

'Kavgamız Tanzimat'tan Beri Sürüyor'

'Kavgamız Tanzimat'tan Beri Sürüyor'

Yorumlar 1
ezcümle 18 Eylül 2024 18:17

Belediye Başkan Yardımcısı kamu personeli değil mi? Hangi sıfat ile bir siyasi partinin toplantısına katılıyor?

Bakmadan Geçme