Katma değeri yüksek projeler bekleniyor

Zafer Kalkınma Ajansı’nın Yönetim Kurulu toplantısında konuşan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, katma değeri yüksek projeleri beklediklerini söyledi Zafer Kalkınma Ajansı’nın 2014 yılı 5. Yönetim Kurulu Toplantısı Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ın başkanlığında Afyonkarahisar’da yapıldı. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun son kez katıldığı toplantıda Uşak Valisi Seddar Yavuz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, [&hellip]

Katma değeri yüksek projeler bekleniyor

Zafer Kalkınma Ajansı’nın Yönetim Kurulu toplantısında konuşan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, katma değeri yüksek projeleri beklediklerini söyledi

Zafer Kalkınma Ajansı’nın 2014 yılı 5. Yönetim Kurulu Toplantısı Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ın başkanlığında Afyonkarahisar’da yapıldı. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun son kez katıldığı toplantıda Uşak Valisi Seddar Yavuz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet ve Zafer Kalkınma Ajansı yetkilileri de hazır bulundular.
1 BUÇUK MİLYON BÜTÇE
Toplantının açılış konuşmasını yapan ve gündem maddelerine ilişkin bilgiler veren Vali Şerif Yılmaz; “Bildiğiniz üzere 3 Mart 2014 tarihinde 1,5 Milyon TL bütçeli 2014 yılı doğrudan faaliyet destek programını ilan etmiştik. Programın birinci dönem kapsamında bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısı’nda bir projenin desteklenmesine yönelik karar almıştık. Bugün ise gündem maddesi olarak bu programın ikinci dönemi kapsamında ajansımıza sunulan projeleri, değerlendirmeye alacağız. Doğrudan Faaliyet Desteği ajansımız tarafından etkin olarak kullanılan bir destek mekanizması olup bu destek kapsamında kar amacı gütmeyen kurumlar ile bunların iştirakçisi olduğu kuruluşların çeşitli konulardaki araştırma, planlama, fizibilite hazırlama ve benzeri hususlara yönelik projelerine destek vermekteyiz. 1,5 Milyon TL mali kaynağımızın hali hazırda az bir kısmı kullandırılmış olup, illerimizin sürdürülebilir kalkınmasına yönelik geliştirilecek katma değeri yüksek projeler beklediğimizi bu vesile ile tekrardan hatırlatmak istiyorum” dedi.
BALKANLIOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Sözlerine son olarak Afyonkarahisar Valiliği görevinden Ordu Valiliği görevine atanan Vali Balkanlıoğlu’na Zafer Kalkınma Ajansı’na sağladığı üstün hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek devam eden Vali Yılmaz; “Yaklaşık 3 yıldır Ajansımızın Yönetim Kurulu’nda yer alan ve 2012-2013 Temmuz arasında Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüş olan Afyonkarahisar Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu’na yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkürlerimizi sunar, yeni görev yerinde başarılarının devamını dilerim” diye konuştu. Konuşmasını tamamlayan Vali Yılmaz tarafından Zafer Kalkınma Ajansı’na sağladığı değerli desteklerinden dolayı Vali Balkanlıoğlu’na Kütahya çinisi tabak takdim edildi.
ÜLKEYE HİZMET ÇOK ÖNEMLİ
Toplantıda duygu ve düşüncelerini aktaran Vali Balkanlıoğlu ise; “Ben de değerli Valime yaptığı jestten ve övgü dolu sözlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yaklaşık üç buçuk yıllık sürdürdüğüm Afyonkarahisar Valiliği görevinden, Ordu Valiliğine atanmış buluyorum. Ülkemizin her yerinde bu kutsal görevi yerine getirmek, Türk Bayrağının dalgalandığı her yerde ülkemize hizmet etmek bizler için çok önemlidir. Burada kaldığım süre zarfında Ajans faaliyetlerine elimden geldiğince hep katıldım. Arkadaşlarımıza, TR33 bölgemize ve Ajans çalışmalarına destekler sağladım. Bu anlamda faydalı olmaya gayret ettim. Bundan sonra Ordu’da bu görevimize devam edeceğiz. Orada da Artvin dahil beş tane il ajans üyeleri olarak çalışacağız. Sizleri oralarda görmekten çok mutlu olacağım. Bu anlamda herkese teşekkür eder, başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme