“Katkı maddesi bulana, Mercedes hediye”

Afyonkarahisar'da üretim yapan Bacakoğlu Mandıra, ilginç bir kampanya başlattı. Bacakoğlu Mandıra, şehir merkezindeki ürün satış yerinin önüne “Tek şartı yerine getirene çekilişsiz kurasız Mercedes CLK 550 hediye ediyoruz” yazan bir afiş astı. Kampanyadaki tek şart, Bacakoğlu Mandıra’da üretilen CanaCan markalı ürünlerde kanserojen bir katkı maddesinin bulunduğunu ispat etmek Afyonkarahisar’da 1991’den bu yana üretim yapan Bacakoğlu [&hellip]

"Katkı maddesi bulana, Mercedes hediye"

Afyonkarahisar’da üretim yapan Bacakoğlu Mandıra, ilginç bir kampanya başlattı. Bacakoğlu Mandıra, şehir merkezindeki ürün satış yerinin önüne “Tek şartı yerine getirene çekilişsiz kurasız Mercedes CLK 550 hediye ediyoruz” yazan bir afiş astı. Kampanyadaki tek şart, Bacakoğlu Mandıra’da üretilen CanaCan markalı ürünlerde kanserojen bir katkı maddesinin bulunduğunu ispat etmek

Afyonkarahisar’da 1991’den bu yana üretim yapan Bacakoğlu Mandıra ve Mandıra’ya bağlı CanaCan süt ürünleri markası, Kurtuluş Caddesi’ndeki ürün satış yerinde ilginç bir kampanya başlattı. İşyerinin önüne “CanaCan Süt Ürünleri olarak, tek şartı yerine getirene Mercedes CLK 550 hediye ediyoruz” afişini asan işletmeci Yılmaz Arslantürk, bu konudaki tek şartı şöyle açıkladı:
“Ben babam Fuat Arslantürk’le birlikte çalışıyorum. Biz dedemizden gördüğümüz gibi üretim yapı-yoruz. Birçok süt ürününde katkı maddesi kullanıldığı tartışılıyor. Hidrojen peroksitten, çamaşır sodasına, buğday nişastasından yumurta akı tozuna kadar doğal olmayan pek çok katkı maddesinin kullanıldığını biliyoruz. Biz, bu konuda kendimize güveniyoruz. Ürünlerimizde etiket muhteviyatında belirtilmeyen, Sağlık Bakanlığı’nın onayladığı veya onaylamadığı katkı maddeleri olduğunu etiketimizle mühürlü şahit numune ile ispat edilmesi hâlinde bu taahhüdümüzü yerine getireceğiz.”
“Andımıza sadık kalacağız”
İlke olarak kendi yemediğini, müşterinin de yememesini istediğini bildiren Yılmaz Arslantürk, bir de “Üretici Andı” hazırladıkları söyledi. Arslantürk, “Bazı meslekleri yürütenler, o mesleğe başlamadan önce belirli kurallara uyacaklarına dair yemin ederler. Biz de üretici andı hazırladık. Böylece, sattığımız üründe herhangi bir kanserojen madde kullanmayacağıma dair söz veriyoruz” diye konuştu.
Sorumluluk, vebal, kul hakkı…
Günlük 1 ton kapasiteli mandırıya asılan levhanın yanısıra ürün satış yerinde de broşür hâlinde vatandaşa dağıtılan Üretici Andı’nda şu ifadelere yer verildi: “Üretip sattığım her malın arkasında durmaya, vicdanımla başbaşa imalat yaparken vebal, sorumluluk kul hakkı ve bunun gibi kıstasları gözetmeye, en sevdiklerime ya da evlatlarıma yediremeyeceğim hiçbir ürünü müşterime satmayacağıma, hammaddenin özünü bozacak hile, tağşiş, kanserojen, koruyucu gibi sağlığa aykırı hiçbir katkı maddesi kullanmayacağıma namusum, şerefim ve bütün mukaddesatım üzerine yemin ederim.”

Bakmadan Geçme