Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Katı Atık Aktarma İstasyonu’nda çalışmalar başladı

Katı Atık Aktarma İstasyonu’nda çalışmalar başladı

Dinar bölgesinde bulunan belediyelerin katı atıklarının Afyonkarahisar Merkez’de yer alan Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisine taşınmasını sağlamak amacıyla projenin onaylanması ve sözleşmenin imzalanmasının ardından Dinar Katı Atık Aktarma İstasyonu yapımı için saha çalışmalarına başlanıldı

Çevre Hizmetleri Birliği Meclis Toplantısı’da alınan kararla Dinar, Dazkırı, Başmakçı, Evciler, Tatarlı, Kızılören ve Haydarlı Belediye Başkanlıklarının Birliğe üyeliklerinin kabul edilmesinin ardından, bu bölgedeki katı atık sorununu çözüme kavuşturmak adına başlatılan çalışmalar hızla devam ediyor.
SAHADA ÇALIŞMALARA BAŞLANDI
Dinar bölgesinde bulunan belediyelerin katı atıklarının Afyonkarahisar Merkez’de bulunan Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisine taşınmasını sağlamak amacıyla Dinar Katı Atık Aktarma İstasyonu yapılacak alanın yer seçimi yapılarak, projelendirilmesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan projelerin onaylanmasının ardından Dinar Katı Atık Aktarma İstasyonu Yapım İşi ihalesine çıkıldı.
VAHŞİ DEPOLAMAYA SON VERİLECEK
Sözleşmenin imzalanmasıyla birlikte sahada çalışmalara başlandı. Dinar Katı Atık Aktarma İstasyonunun 2020 yılı Mayıs ayı içerisinde tamamlanarak işletmeye açılması planlanıyor. Dinar Katı Atık Aktarma İstasyonunun işletmeye alınması ile birlikte Dinar, Dazkırı, Başmakçı, Evciler, Tatarlı, Kızılören ve Haydarlı Belediyelerinde oluşan katı atıkların vahşi depolanmasına son verilecek ve Çevre Mevzuatına göre bertarafı sağlanacak.
Birlik Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Dinar bölgesinde bulunan belediyelerin üyeliği ile Çevre Hizmetleri Birliği’nin tüm il geneline hizmet vereceği ifade edilirken, “Böylece il genelinin tamamında katı atıkların vahşi depolanması sonucunda meydana getirdiği toprak, su, hava ve görüntü kirliliği gibi çevre kirliliğine son verilecek. Yaşanılabilir bir çevre için Çevre Hizmetleri Birliği olarak çevreci projelere imza atmaya devam edeceğiz.” denildi.