• Haberler
  • Genel
  • Kastamonu’da Atatürk ve İstiklal Yürüyüşü düzenlendi

Kastamonu’da Atatürk ve İstiklal Yürüyüşü düzenlendi

Şeref ve Kahramanlık Günü kapsamında Kastamonu İnebolu ilçesinden başlayan 95 kilometrelik “Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü” Kastamonu Şerife Bacı Anıtı önünde yapılan törenle tamamlandı Bu yıl 8'incisi düzenlenen 'Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü'ne çeşitli illerden katılan 235 sporcu arasında Afyonkarahisar'dan Aykut ve Neşe Sıgındık çifti de vardı.İnebolu Yakamoz tatil sahilinde çadırlarını kuran sporculara akşam yemeğinden [&hellip]

Kastamonu'da Atatürk ve İstiklal Yürüyüşü düzenlendi

Şeref ve Kahramanlık Günü kapsamında Kastamonu İnebolu ilçesinden başlayan 95 kilometrelik “Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü” Kastamonu Şerife Bacı Anıtı önünde yapılan törenle tamamlandı

Bu yıl 8’incisi düzenlenen “Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü”ne çeşitli illerden katılan 235 sporcu arasında Afyonkarahisar’dan Aykut ve Neşe Sıgındık çifti de vardı.
İnebolu Yakamoz tatil sahilinde çadırlarını kuran sporculara akşam yemeğinden sonra İstiklal Yolu video gösterimi yapıldı.
İnebolu Limanı’nda “İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü” kapsamında milli mücadele yıllarında, şiddetli fırtınada, uzaklarda demir atan cephane yüklü gemilerden, cephaneyi limanı ve rıhtımı olmayan sahile nasıl çıkarıldığını hakkında video gösterimi yapıldı.
İnebolu- Küre- Şeydiler Kastamonu- Çankırı – Ankara yolu ile bağımsızlık şavaşı veren Kuvay-i Milliye güçlerine cephaneyi taşıyan tüm yürekli ecdatlarımızı ve kahraman Şerife bacı bir kez daha törende rahmetle anıldı. Programda Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından, Solo Türk gösterisi de yapıldı.
Daha sonra Kayık ve kağnı eşliğinde 20 kilometrelik yürüyüş sonrasında 995 metre rakımlı Çuhadaroğlu kamp alanında çadır kurularak akşam yemeği sonrasında Kuva-i Milliye sunumu yapıldı.
2’nci günde 24 kilometre süren yürüyüş sırasında öğle yemeği sonrasında Küre girişinde Belediye Başkanlığınca karşılanan sporcular Küre’de kısa bir mola verdi. Törenle yapılan uğurlama sonrasında sporcular Ecevithan Kamp alanında çadırlarını kurarak tekrar mola verdi.
3’üncü günde sporcular 27 kilometre süren yürüyüşlerinde Seydiler ilçesi girişinde Belediye Başkanı tarafından karşılanarak Şehit Şerife Bacı Kültür Evi’nde sporculara tereyağı, ayran ve yöresel ekmek ikramında bulunuldu. Seydiler Hakacılar Kamp alanına varılarak yine çadırlar kuruldu.
4’üncü ve son günde 32 kilometre yürüyüş sonrasında Kastamonu Kışla Parkı’nda törenle karşılanan sporcular kortej eşliğinde Kağnılar ve Türk Bayrakları’yla yürüyüşe geçti.
Atatürk ve Şerife Bacı Anıtı’nda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla 4 gün süren etkinlinler sona erdi.
Afyonkara-hisar’dan yürüyüşe katılan Neşe Sıgındık, “Yürüyüşe ilk defa katıldım ve çok duygulandım. İnebolulular bizi sevgi ile yüreklerine bastılar. İnebolu’da her gören bizlere hoş geldiniz diyordu. İnebolu’daki tören sırasında bizlere çay ikramında bulunan Yeni İnebolu Gazetesi sahibinin annesi, Çuhadaroğlu kampına girişinde bizleri yolda karşılaması çok duygulandırdı. Ayrıca İnebolu sahilinde kamp alanında sunum sırasında çay ikramında bulunarak sohbet ettiğimiz Aynur hanımın akşam yine Çuhadaroğlu kamp alanına gelerek bizi ziyaret etmesi beni çok sevindirdi. Böyle sıcak ev sahipliği yapan İnebolululara çok teşekkür ederim. Tarihi duygunun yanında misafirperver yaklaşımlara çok sevindim. Böyle güzel davranışları bir daha görebileceğimi hayal bile edemiyorum.” ifadesini kullandı. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in haberi

Bakmadan Geçme