Kasım celbi askerlik yerleri belli oldu

Kasım celbi askerlik yerleri MSB tarafından açıklandı. Kasım celbi dönemi asker adayları askerlik yerlerini nasıl öğrenecek? Askere gidecek olan adaylar, intirnet üzerinden “askerlik yerleri nasıl öğrenilir?” sorusunun yanıtını arıyor.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kasım ayı seçim ve sınıflandırma sonuçları açıklandı. 27 Ekim 2023 tarihinde açıklanan Kasım celbi askerlik yerleri e devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Bakanlık tarafından daha önce yapılan duyuruda, “Seçim ve sınıflandırma sonuçları 27 Ekim 2023 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır. Ancak daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar da dahil olmak üzere yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar er statüsünde askere sevk edileceklerdir.” denilmişti.
Bakanlıktan bugün yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi: “Kasım/Aralık 2023 ve Ocak 2024 döneminde silah altına alınacak yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sınıflandırma sonuçları belirlenmiştir. Sonuçları e-Devlet ve askerlik şubelerinden öğrenebilirsiniz.”

Haber
ASKERLİK YERİ SORGULAMASI NASIL YAPILIR?
İlk olarak şifreniz ile E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, sayfanın üst bölümünde yer alan “Hizmet Adı” kutucuğuna kısa dönem askerler “Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama”, uzun dönem askerler ise “Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama” ifadelerini yazarak karşılarına gelecek olan arama sonucuna tıklayacaklar. Karşılarına çıkacak “Yedek Subay Sınıflandırma Sonucu” ya da “Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama” butonuna tıklayacak olan adaylar, askerlik yapacakları birliği kolayca öğrenebilirler.

Bakmadan Geçme